ماهان شبکه ایرانیان

۴محله‌ای که در آن انتخابات شورایاری‌ها برگزار نشد/ اصلاح ساختار در شهرداری به ادغام معاونت‌ها محدود نمی‌شود

اقتصادآنلاین- فائزه مومنی ؛  علی اعطا در نشست خبری ظهر امروز با اشاره به آمار شرکت‌کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها اظهار داشت: در این مدت تلاش کردیم مشارکت در این انتخابات افزایش پیدا کند و خوشبختانه حضور شهروندان تا حدی انتظارات ما را تأمین کرد.

این نشست در رصدخانه شهر تهران برگزار شد و علی اعطا با اشاره به ظرفیت مرکز رصدخانه تهران گفت: با استفاده از امکانات این رصدخانه، تصویر دقیق‌تری از کلیت حضور شهروندان در این انتخابات ارائه می‌دهم. متأسفانه از این ظرفیت کمتر استفاده شده درحالی‌که پتانسیل آماری بسیار خوبی وجود دارد.

*نتیجه نهایی بررسی شکایات؛ نیمه مردادماه

در ادامه سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه فعالیت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورایاری‌ها آغاز شده است، گفت: نتیجه رسیدگی به اعتراضات تا نیمه مرداد ماه نهایی خواهد شد. هیئت نظارت اعتراضاتی که از سوی داوطلبان رسیدگی می‌شود و گزارشات هیئت نظارت منطقه را مورد بررسی قرار می‌دهد و به جز این دو موضوع، سایر آراء را تائید شده می‌داند.

وی در خصوص ورود سازمان بازرسی به موضوع انتخابات شورایاری‌ها افزود: در دوره‌های پیشین نیز این موضوع مطرح بود اما در این دوره با جدیت بیشتری، موضوع مطرح شده و دلیل آن، این بود که طی چهار سال گذشته، موانع قانونی برای برگزاری این انتخابات برطرف شود که این اتفاق نیفتاده بود. خوشبختانه با حمایت دولت، معاونت حقوقی، حمایت جدی وزیر کشور و اعلام موضع سخنگوی وزارت کشور، این اتفاق افتاد و ما نیز در شورای شهر تهران تلاش کردیم مشارکت در این انتخابات افزایش پیدا کند.

* در کدام محلات، انتخابات شورایاری‌ها برگزار نشد؟

اعطا با اشاره به آمار کاندیداهای انتخابات شورایاری‌ها گفت: تعداد ثبت‌نام‌کنندگان برای حضور در انتخابات، در مناطق 21، 22، 3، 13، 16 و 19 زیر 400 نفر بود و در مناطق 18، 17، 10، 11، 12، 7 و 8 بین 400 تا 500 نفر بود. در مناطق 6، 14 و 20 بین 500 تا 600 نفر و در مناطق 1، 2، 4، 5 و 15 بالای 600 نفر در انتخابات شرکت کردند.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در چهار محله از 352 محله، انتخابات شورایاری‌ها برگزار نشد، تصریح کرد: در محله زینبیه (منطقه 13)، محله قصر فیروزه (منطقه 14)، محله مسگرآباد (منطقه 15) و محله فرودگاه (منطقه 9) به دلیل به حد نصاب نرسیدن ثبت‌نام‌کنندگان، انتخابات برگزار نشد.

وی ادامه داد: در مجموع 509 هزار و 161 نفر رأی داده که از این میزان 39 درصد مشارکت‌کنندگان، خانم بوده‌اند. بیشترین رأی در محله نعمت‌آباد در منطقه 19 با 1771 رأی و مشیریه در منطقه 15 با 1667 رأی کسب شده بود.

اعطا افزود: محلاتی که بیشترین مشارکت را در انتخابات شورایاری‌ها داشتند، محله گلشن در منطقه 4 با 8387 نفر رأی، نعمت‌آباد با 6113 نفر و محله شکوفه در منطقه 19 با 5666 نفر بودند.

به گفته سخنگوی شورای شهر تهران، 98 نفر در حال حاضر به دلیل کسب رأی مساوی، در انتظار نظر هیئت نظارت هستند تا بر اساس مدرک دانشگاهی، برگزیدگان نهایی مشخص شوند.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه گفته می‌شود هزینه انتخابات بیش از 6 میلیارد و حدود 18 میلیارد تومان است، گفت: این انتخابات از کم‌هزینه‌ترین انتخابات برگزار شده، بود و بر اساس مصوب سال 97 شورای شهر تهران، برای برگزاری آن 6 میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود. موضوعات مالی مربوط به انتخابات در شورا مورد بررسی قرار می‌گیرد و ما تلاش کردیم در این چارچوب عمل شود.

اعطا در خصوص تخلفاتی که در این انتخابات انجام شده بود، تصریح کرد: گزارش تخلف ساماندهی شده‌ای در این رابطه نداشتیم، مواردی توسط برخی داوطلبان گزارش شده و برخی داوطلبان اقدامات شبهه‌برانگیزی انجام داده‌اند که یا طبق آئین‌نامه، مجاز نبوده یا آئین‌نامه در خصوص آن سکوت کرده اما با روح برگزاری این انتخابات مغایر بوده است. به طور مثال از محله‌ای برای رأی به محله‌ دیگر بروند که این موضوعات مورد بررسی قرار می‌گیرد اما ضریب اطمینان، دقت و صحت این انتخابات نسبت به سایر دوره‌ها بیشتر بوده است.

* به تک‌تک بندهای حسابرسی رسیدگی می‌شود

خبرنگاری از سخنگوی شورای شهر تهران در خصوص فروش قبرها در بهشت‌زهرا که در حسابرسی سال 93 شورای شهر تهران به آن اشاره شده بود، پرسید که اعطا پاسخ داد: حسابرسی مهمترین ابزار نظارتی شورای شهر است که باید نسبت به آن توجه بیشتر و با شتاب بیشتری بررسی شود. این حسابرسی مربوط به سال 93 است. ما به تک‌تک بندهای آن رسیدگی می‌کنیم و مواردی که لازم باشد از طریق مراجع قضایی، مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

خبرنگار دیگری از وی در خصوص شفاف‌سازی میزان حقیقی حقوق مدیران  شهرداری پرسید که پاسخ داد: این اطلاعات باید از طریق شهرداری به ما ارائه شود و افزایش سطح اطلاعات، نیاز به همکاری بیشتر شهرداری دارد. ممکن است موانع و مقاومت‌هایی برای افزایش سطح اطلاعات وجود داشته باشد که شورا پیگیر این موضوعات است تا به صورت دقیق‌تر، اطلاعات بارگذاری شود.

* پیگیری پروانه ساخت 62 باغ از کنترل شورا خارج شد

اعطا در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص پروانه ساخت 62 باغ توضیح داد: شورا مصوبه‌ای در رابطه با تعیین تکلیف این 62 باغ داشت که برخلاف میل باطنی خود، برای توجه به حقوق مالکانه افراد، با پروانه‌های صادر شده برای این املاک موافقت کرده بود که مورد اعتراض هیئت تطبیق قرار گرفت و در حال حاضر این موضوع از کنترل شورا خارج شده است.

سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: بسیاری از این 62 پرونده، واقعاً باغ نیستند و تصاویر هوایی را اگر مورد بررسی قرار دهیم، از این عددها عبور کرده بودند؛ این موضوع قانونی نیست اما مصداق تعارض منافع است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تغییر نام بخشی از محله نازی‌آباد به علی‌آباد شمالی گفت: شورا به نامگذاری معابر و کوچه‌ها ورود می‌کند و در خصوص نامگذاری محلات، نقشی نداشته است.

سخنگوی شورای شهر تهران درباره بررسی گزارش کمی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تصریح کرد: این موضوع در کمیته‌های شورای شهر در حال بررسی است و پس از بررسی در کمیسیون‌ها و کمیته‌ها، در کمیسیون تلفیق نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

از این عددها عبور کرده بودند؛ این موضوع قانونی نیست اما مصداق تعارض منافع است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تغییر نام بخشی از محله نازی‌آباد به علی‌آباد شمالی گفت: شورا به نامگذاری معابر و کوچه‌ها ورود می‌کند و در خصوص نامگذاری محلات، نقشی نداشته است.

سخنگوی شورای شهر تهران درباره بررسی گزارش کمی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تصریح کرد: این موضوع در کمیته‌های شورای شهر در حال بررسی است و پس از بررسی در کمیسیون‌ها و کمیته‌ها، در کمیسیون تلفیق نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان