شناسه : ۱۶۹۲۶۸ - چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۴۴
آمریکا خواستار همکاری اروپا برای فشار بر ایران شد
نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل از اتحادیه اروپا خواست پیامی به ایران منتقل کند و از تهران بخواهد حمایت از آنچه آمریکاییها تروریسم میدانند را متوقف کند.
خبرگزرای فارس: نمایندگان اعضای دائم و موقت شورای امنیت سازمان ملل امروز به مناسبت روز اروپا، بیانیههایی در خصوص روابط کشورهایشان و این اتحادیه قرائت کردند.
یکی از سخنرانان نشست امروز «نیکی هیلی» نماینده آمریکا بود که در خصوص همکاری با اروپاییها در تقابل آمریکا و دشمنانش در گوشه و کنار جهان سخن گفت.
اولین محور دشمنی مشترک آمریکا و اروپا «سوریه» بود.
هیلی گفت که آمریکا در پی تشدید تحریمها علیه تأمینکنندگان تسلیحات شیمیایی برای ارتش سوریه است و در این راه، همکاری سازمان ملل و اتحادیه اروپا را خواستار است.
وی ادامه داد: «ما از حمایت اتحادیه اروپا از اعمال تحریمهای سوریه تقدیر میکنیم ولی از اتحادیه و سازمان ملل میخواهیم که شدت تحریمها علیه رژیم بشار اسد را افزایش دهند تا از ادامه جنایات جنگی وی، جلوگیری شود.»
نماینده آمریکا در خصوص بحران اوکراین هم صحبت کرد و این مورد را نمودی دیگر از همکاری اتحادیه اروپا و ایالاتمتحده دانست.
هیلی گفت: «اتحادیه اروپا نقشی محوری در مسئول نگاه داشتن روسیه به خاطر اقداماتش در اوکراین داشته است؛ ما باید کماکان متحد بمانیم و اعمال تحریمهای روسیه را تا هنگامی که مسکو به تعهدات ذیل موافقتنامه مینسک پایبند شود، ادامه دهیم.»
نیکی هیلی در خصوص کره شمالی هم سخن گفت و از اتحادیه اروپا خواست در فشار بر پیونگیانگ، فراتر از قالب تحریمهای سازمان ملل عمل کنند و علاوه بر اعمال تحریمهای شدید یکجانبه، سطح روابط با کره شمالی را هم تنزل دهند.
محور آخر سخنان نیکی هیلی «ایران» بود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «در خصوص ایران، ما در پی تعمیق همکاریها با اتحادیه اروپا برای مقابله با اقدامات ثباتزدایانه این کشور و مسئول کردن آنها به خاط اقداماتشان هستیم.»
نیکی هیلی ادامه داد: «قطعنامه 2231 شورای امنیت باید کاملاً اجراء شود علیالخصوص مفاد مرتبط با انتقال تسلیحات و پرتاب موشکهای بالستیک.»
هیلی در انتها گفت: «اتحادیه اروپا میتواند و باید به ایران خاطرنشان کند که اقدامات ثباتزدایانهاش از جمله حمایت از افراط گراها و تروریستها، باید متوقف شود.»
نمایندگان انگلیس و بولیوی در این نشست از «برجام» به عنوان یکی از نمودهای توفیق اروپا در کمک به سازمان ملل در بسط صلح یاد کردند.