ماهان شبکه ایرانیان

باب مارلی، اسطوره موسیقی رِگِی

باب مارلی، خواننده‌ی سرشناس جامائیکایی و اسطوره موسیقی رگی اگر چه در سن ۳۶ سالگی از دنیا رفت، اما رد پایی عمیق از خود در عالم موسیقی به جای گذاشت.

برترین ها: باب مارلی، خواننده‌ی سرشناس جامائیکایی و اسطوره موسیقی رگی اگر چه در سن 36 سالگی از دنیا رفت، اما رد پایی عمیق از خود در عالم موسیقی به جای گذاشت.
 
باب مارلی، اسطوره موسیقی رگی
 
باب مارلی در روز ششم فوریه 1945 در جامائیکا به دنیا آمد. پدرش افسر نیروی دریایی بود و مادرش خواننده.
 
او در محلات فقیرنشین پایتخت این کشور رشد کرد؛ محلاتی که در آن از چشم‌اندازی خوش و روشن خبری نبود، اما باب مارلی در نهایت توانست به یکی از برجسته‌ترین چهره‌های دنیای موسیقی در دهه هفتاد میلادی بدل شود و سبک رگی را جهانی کند.

در سال 1961 بود که باب مارلی 16 ساله نخستین نقشه‌های خود را برای تهیه یک آلبوم موسیقی کشید. او سه سال بعد گروه وایلرز را تشکیل داد و به تدریج توانست جایی برای خود در عرصه موسیقی باز کند.
 
باب مارلی، اسطوره موسیقی رگی

باب مارلی و گروهش در تابستان 1975 در آمریکا و همچنین کشورهای مختلف اروپایی به روی صحنه رفتند و طعم شیرین محبوبیتی روزافزون را چشیدند.

اجرای زنده‌ی ترانه "نه، زن، گریه نکن" که قطعه‌ای عاشقانه است، به یکی از مشهورترین ترانه‌های موسیقی رگی در سراسر جهان بدل شد.

در دسامبر سال 1976 بود که باب مارلی چندی پس از بازگشت از تور کنسرت‌های خود در آمریکا و اروپا در جریان سوءقصدی که انگیزه‌های سیاسی داشت، مجروح شد.
 
او با وجود این دو روز پس از این رویداد در پارک ملی هروس در پایتخت جامائیکا کنسرتی عظیم برگزار کرد تا پیام‌آور صلح در دورانی باشد که در آن تبعیض نژادی و اختلاف طبقاتی حاکم بود.

باب مارلی و گروه وایلرز در همان سال آلبوم Rastaman Vibration را منتشر کردند؛ آلبومی که تب موسیقی رگی در آمریکا را بیش از پیش داغ کرد.

قربانی سرطان در اوج جوانی

باب مارلی در بین سال‌های 1978 تا 1980 در اوج شهرت، محبوبیت و موفقیت به سر می‌برد که دست سرنوشت پایانی ناخوشایند را برای او رقم زد. در اواخر سال 1980 پزشکان پی بردند که باب مارلی تومور مغزی دارد.
 
باب مارلی، اسطوره موسیقی رگی 
 
او روز 11 ماه مه سال 1981 در حین توقف پرواز در فرودگاه میامی چشم از جهان فرو بست.

باب مارلی نه تنها یکی از چهره‌های پرنفوذ عالم موسیقی بود، بلکه نام او با بشردوستی، عدالت، برابری، صلح و دوستی و همچنین مبارزه با تبعیض نژادی پیونده خورده است.
 
او بود که به مردم جامائیکا امید و هویتی تازه بخشید. یکی از ترانه‌های معروف او "بلند شو، بایست!" نام دارد.

باب مارلی در این ترانه می‌خواند: «برخیز و برای حق‌ات مبارزه کن!» این شعاری است که در ذهن بسیاری‌، به ویژه سیاه‌پوستانی که قربانی تبعیض و بی‌عدالتی بوده‌اند، حک شده است.

باب مارلی به یکی از ستون‌های بنیادین فرهنگ جامائیکا بدل شده است. خانه او در پایتخت این کشور امروزه موزه‌ای است که هواداران او از سراسر جهان برای دیدن از آن راهی جامائیکا می‌شوند.

ناگفته نماند که مجله معتبر رولینگ استون باب مارلی را در رده‌ی یازدهم یکصد خواننده برتر همه‌ی دوران‌های موسیقی پاپ و راک قرار داده است. او مجموعا 9 آلبوم استودیویی و 4 آلبوم از اجراهای زنده‌ی خود به انتشار رساند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان