به گزارش ایسنا، دکتر مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با حضور در نشست «جبهه گفتمان نخبگان حوزه زن و دفاع مقدس» در سالن قصر شیرین موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیان کرد: هدف از تشکیل نخبگان حوزه دفاع مقدس انتقال گنجینه های دفاع مقدس به آیندگان است. در گام اول هدف از برگزاری این نشست این است که بتوانیم جمعی از نخبگان زن در حوزه دفاع مقدس را تشکیل بدهیم . در دورانی که پیروزی انقلاب اسلامی واقع شد و پس از آن دوران دفاع مقدس، زنان نقش پیش رونده را داشتند و اگر نبود حضور زنان درآن مقطع که مردانشان را برای رفتن به جبهه تشویق می کردند و بحث دفاع و جنگ را به عنوان یک ارزش در درون خانواده نهادینه کرده بودند به طور قطع شاهد شور و نشاطی که در جبهه ها و هنگام اعزام به جبهه ها مردان داشتند نبودیم.
مجتهد زاده ادامه داد: اگر نبود مدیریت احساس زنان در دوران هشت سال دفاع مقدس که منافع ملی را بر منافع شخصی خود در اولویت دانستند و از دنیا و مادیات و ازهمسران و فرزندانشان گذشتند و جان عزیزانشان در برابر آرمانهایی که وجود داشت کمرنگ شد واین زنان بودند که در میدان پرخطرحضور پیدا کردند و به هر طریقی که میتوانستند دِین خود را نسبت به دین، وطن، جبهه ادا میکردند، اگر نبود رشادتهای زنان در آن مقطع پیروزی در جنگ حق علیه باطل صورت نمی پذیرفت.
وی بیان کرد: اگر دوران جنگ را از نظر سبک زندگی ایرانی اسلامی بخواهیم بررسی کنیم بهترین سبک زندگی که برمبنای ایثار و از خود گذشتگی بود را شاهد بودیم . اگر اقتصاد مقاومتی زنان در بحبوحه جنگ را نیز بخواهیم بررسی کنیم شاهد بودیم که زنان چگونه اوضاع را مدیریت میکردند. در گفتمان ایثار، وفاق و همدلی و وحدت و انسجامی که در بین مردم وجود داشت ، همه اینها نمونههای کاملی از هشت سال دفاع مقدس است، که باید جانمایی شود و در اختیار نسل جوان امروز قرار داده شود. دوران دفاع مقدس دورانی نیست که بتوان به سادگی از آن بگذریم .وقتی درهفته دفاع مقدس قرار میگیریم و هر سال سعی میکنیم آن حماسهها و ایثار و مقاومتی که رزمندگان از خود نشان می دادند را تکرار کنیم، باید از گنجینه دفاع مقدس بهره برداری کنیم .
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یاد آور شد: در دوران دفاع مقدس نظام سلطه برای ما آشکار شد و چهره واقعی از نظام سلطه بر همگان نشان داده شد. ما در دوران دفاع مقدس مظلوم بودیم و زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که طعم آزادی واقعی را چشیده بودند و نظام اداری، نظامی، فرهنگی و اجتماعی ایران اسلامی هنوز شکل و ساختارخود را پیدا نکرده بود.
وی گفت: تحلیل رژیم بعث عراق این بود که ظرف مدت سه روز خرمشهر و خوزستان را تصرف می کنند و به مدت یک هفته نیز کل ایران را فتح می کنند و به تهران می رسند، چه چیزی باعث شد دشمن ناکام بماند، کشوری که سیم خاردار نداشت و برای تهیه آن هم دچار مشکل بود. شهرهای ایران را با بمب های شیمیایی بمباران کردند و در جنگ سوریه نیز این حقیقت تلخ را دوباره تکرار کردند.کشورعراق 600 تن مواد شیمیایی را درمناطق مسکونی بر سر مردم ایران ریخت و در تصاویر و مستندات ثبت شده در تاریخ همه چیز گویای این حقیقت بزرگ است که نظام سلطه پشت پرده و عامل اصلی این جنایات است.
مجتهدزاده ادامه داد: نظام سلطه در جهان به ظاهر مدافع حقوق بشر است و هرجا که نظام سلطه به نفع خود ببیند در رسانه تبلیغ میکند و خود را محق معرفی میکند در بمباران چندساله مردم یمن این همه کودک و زن و مرد به خاک و خون کشیده شدند در رسانههای خود هیچ دم نزدند اما به محض اینکه قضیه آرامکو و بمباران منافع خود شان پیش آمد این مسئله را در بوق و کرنا کردند و به جهان مخابره کردند که پیشت این بمباران که توسط یمن صورت گرفت ایران دخیل بود. میخواهم بگویم ایرا چهره واقعی نظام سلطه را در جنگ هشت ساله خود به مردم جهان شناساند .برای مردم جهان باید این چهره خبیث نظام سلطه باید معرفی شود.
وی تأکید کرد: جنگ ما چهره وحشیگری و باطن خبیث نظام سلطه را نمایان کرد. امروز نخبگان در عرصه ای که ضد مسلمانان و انقلاب اسلامی ایران تبلیغات منفی میکنند رسالتی عظیم برعهده دارند. نخبگان ما به ویژه زنان باید به هر طریقی که شده با قلم و تفکرات انقلابی که دارند برای 200 سال آینده همه واقعیات جنگ و اتفاقات شیرین و تلخ دفاع مقدس را به گوش آیندگان برسانند و این یکی از رسالتهای مهم تشکیل نخبگان حوزه زن ودفاع مقدس است که برعهده آنها گذاشته میشود.
مجتهدزاده بیان کرد: نظام سلطه نقش زنان در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را سیاه نمایی میکنند و تبلیغ میکنند زنان جمهوری اسلامی ایران در گوشه هستند و در صحنه اجازه حضور و عمل ندارند. در صورتیکه زنان ما حماسیترین و به بهترین شکل روحیه جهاد و ایثار و مقاومت را در جبهههای جنگ را در بین مردانشان تقویت کردند. زنان ایران الگوی سوم زنان نسل امروز هستند زنانی نه از غرب و نه از شرق، زنان ایران در دوران جنگ تاریخ و هویت ساز شدند. جنگ هشت ساله ما لایههای زیرینی داشت که مانند گنجی تمام نشدنی برای نسل جوان امروز است که این گنجینه ها باید توسط نخبگان زن امروز استخراج شود و به آیندگان منتقل شود.
وی درپایان یادآورشد: زنان ما در جنگ نشان دادند با وحدت و ایستادگی میتوان پیروز شد. سبک زندگی ساده را ما در دوران دفاع مقدس دیدیم پایدارترین زندگی و عشق را آن زمان دیدیم. باید این ایمان را همچنان حفظ کنیم و به آیندگان انتقال دهیم.