ماهان شبکه ایرانیان

صادرکنندگان ۸.۳میلیارد یورو ارز به نیما فروختند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، هنوز هم یکی از سختگیرانه‌ترین دستورکارهای بانک مرکزی است. حالا بیش از یکسال و نیم است که دولت با محوریت بانک مرکزی، صادرکنندگان کشور را ملزم کرده تا ارز حاصل از صادرات خود را به روش‌های اعلام شده، به داخل کشور بازگردانند و اسناد مثبته آن را هم ارایه کنند.

در ابتدای کار، اما و اگرهای زیادی در رابطه با چگونگی فروش ارز حاصل از صادرات به بخش‌های مختلف اقتصادی و حتی بازتعریف چگونگی بازگشت ارز به چرخه اقتصادی وجود داشت و شیوه‌های رفع تعهد ارزی به گونه‌ای تدوین شده بود که کمتر صادرکننده‌ای می‌توانست با روش‌های اعلامی بانک مرکزی، ارز حاصل از صادرات خود را برگرداند.

اما به مرور، زمانی که بانک مرکزی و دولت تصمیم گرفتند تا به بخش‌خصوصی اعتماد کرده و نظرات آن را ملاک عمل خود در تدوین بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها قرار دهند، به مرور اوضاع بهتر شد و بازگشت ارز صادرکنندگان به اقتصاد کشور رونق گرفت.

در عین حال بانک مرکزی هم تصمیم گرفته که با توجه به شرایط سخت اقتصاد ایران و مشکلاتی که به واسطه محدودیت‌های بین‌المللی و مسائل تحریمی پیش روی صادرات غیرنفتی وجود دارد، با صادرکنندگان تعامل لازم را داشته باشد و حتی در مواردی، مورد به مورد پرونده‌های آنها را در مجامع مشورتی از جمله کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که اتفاقا این روزها مرجعی برای تصمیم‌گیری‌های مشورتی ارزی شده است، بررسی و در مورد آنها تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.

بررسی‌های از عملکرد سامانه نیما به عنوان بستری برای خرید و فروش ارز حاصل از صادرات که اتفاقا مشتریان اصلی آن، اکنون واردکنندگان کشور هستند، نشان می‌دهد که از ابتدای سال 1398 تاکنون، مجموع معاملات فروش ارز صادراتی جمعا معادل 8 میلیارد و 374 میلیون و 220 هزار یورو انواع ارز بوده است.

در عین حال، مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات در سامانه نیما نیز به خوبی نشان می‌دهد که واردکنندگان رغبت زیادی بابت خرید ارزهای صادراتی دارند و البته هنوز هم عرضه ارزهای صادراتی آنگونه که در گزارش ماههای گذشته خود ذکر کرده، نسبت به تقاضای آن بالاتر است و خود این امر، نرخ را متعادل می‌سازد.

بر این اساس مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات حکایت از آن دارد که از ابتدای فروردین سال جاری تاکنون، معادل بالغ بر 7 میلیارد و 474 میلیون و 500 هزار یورو انواع ارز بوده است که این امر از استقبال صادرکنندگان از خرید ارز حاصل از صادرات با یک قیمت رقابتی حکایت دارد.

همچنین در این مدت، میانگین نرخ فروش دلار در بازار ثانویه (نیما) 10 هزار و 730 تومان بوده است؛ ضمن اینکه میانگین نرخ فروش یورو در بازار ثانویه نیز 11 هزار و 731 تومان است.

از سوی دیگر، میانگین نرخ خرید دلار در بازار ثانویه، بر اساس آمار رسمی 10 هزار و 646 تومان و میانگین نرخ خرید یورو در بازار ثانویه نیز11 هزار و 639 تومان بوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان