ماهان شبکه ایرانیان

محققان فرانسوی:

آتشفشانی در اتیوپی فاقد هرگونه علائم حیات است

محققان فرانسوی دریافته‌اند که برخی از دریاچه‌های گرم اطراف آتشفشان "دالول"(Dallol) در اتیوپی فاقد هرگونه علائم حیات هستند.

آتشفشانی در اتیوپی فاقد هرگونه علائم حیات است

به گزارش ایسنا، در کشور اتیوپی منطقه‌ای بیابانی و گرم وجود دارد که شبیه به هیچ نقطه‌ای از کره زمین نیست.

این منقطه که بیابان داناکیل(Danakil) نام دارد، اطراف آتشفشان "دالول "(Dallol) در شمال اتیوپی را احاطه کرده است.

این ناحیه عجیب و اسرارآمیز سرشار از دریاچه‌های آب هیدروترمال است و براساس مطالعات جدید محققان، برخی از نقاط آن عاری از هرگونه حیات هستند.

"لوپز گارسیا" مدیر تحقیق مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه اظهار کرد، در سیاره زمین اشکال مختلفی از زندگی وجود دارد که با شرایط محیط سازگار شده‌اند که حیات در برخی از آنها به رغم شرایط سخت زیست محیطی همچون گرمای فوق‌العاده،اسید بسیار زیاد و یا نمک بسیار زیاد ادامه دارد.

ولی آیا زندگی در یک محیطی که هر سه این شرایط را داراست ممکن است؟

ناحیه هیدروترمال دالول تمام این سه شرایط را خود به تنهایی دارد.

محققان برای دریافت محدودیت حیات در این ناحیه، از آب‌ شور این منطقه نمونه‌برداری کردند. برخی از آن‌ها بسیار داغ، اسیدی و شور بودند.

 ولی برخی از آن‌ها با وجود شور و داغ بودن، خیلی اسیدی نبودند.

محققان فرانسوی تمام مواد ژنتیکی پیدا شده در نمونه‌ها را تجزیه و تحلیل کردند تا هرگونه حیات و یا موجود ساکن در این آب‌ها را شناسایی کنند.

برخی از دریاچه‌های آبی که در این منطقه وجود دارند، سرشار از "سدیم کلرید"(نمک) هستند.

برخی از موجودات کوچک قادر به تحمل این شرایط هستند ولی برخی از محیط‌های دیگر که نمک با منیزیم دارند، برای زندگی خطرناک هستند.

زیرا منیزیوم غشای سلولی را تجزیه می‌کند.

آب موجود در منطقه آتشفشانی "دالول" هم نمک منیزیمی دارد. به این ترتیب هیچ "دی‌ان‌ای"(DNA) و بنابراین هیچ اثری از یک ارگانیسم در این آب‌ها وجود ندارد.

از طرفی دیگر، محققان در برخی از دریاچه‌ها با شدت کمتر، تنوع زیادی از میکروب‌ها را پیدا کردند که بیشتر آن‌ها "آرکیا" هستند.

باستانیان یا آرکیا سلسله‌ای از موجودات ریز تک سلولی هستند که بسیار بسیار گسترده و شگفت‌آور هستند.

یافته‌های محققان حاکی از آن است که برخی از این محیط‌ها دارای حیات نیستند.

این افراد با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی حضور "بیومورف‌ها" در دو گونه دریاچه را تشخیص دادند. هم دریاچه‌هایی که فاقد حیات بودند و هم دریاچه‌هایی که میکروب‌ها در آنجا وجود داشتند.

بیومورف‌ها رسوبات معدنی هستند که از سلول‌های کوچک تقلید می‌کنند.

بیابان "داناکیل"

 بیابان داناکیل مجموعه‌ای از آتشفشان‌ها، چشمه‌های آب گرم و حفره‌هایی است که یکی گرم‌ترین نقاط زمین را تشکیل داده‌اند.

بیشتر سطح این بیابان پوشیده از نمک و ماگماهاست و آتشفشانی عجیب به اسم دالول دارد که در اطراف خود چشمه‌های آب گرم زیادی به وجود آورده و زمین‌های اطراف را به نقطه‌ای عجیب و غریب تبدیل کرده است. این آتشفشان در اثر یک فوران در سال 1926 به وجود آمده و با آوردن ماگماها به سطح زمین مناظر منحصر بفردی را شکل داده که هیچ شباهتی با زمین ندارد و ما را یاد سیارات دیگری به جز زمین می‌اندازد. بر روی زمین هم شکاف‌هایی است که گازهای زیرزمینی را به بیرون منتشر می کند.

آتشفشان "دالول"

آتشفشان دالول یکی از کم ارتفاع ترین دهانه‌های آتشفشانی دنیاست. گدازه‌های گوگرد سیاه که سفت و سخت شده‌اند بعضی از چشمه‌ها را فرا گرفته‌اند و دریاچه‌هایی با رنگ‌های آبی و سبز، آب‌های سمی را پنهان کرده‌اند.

آب و هوای عجیب و غریب باعث شده تا این ناحیه یکی از دورافتاده ترین نقاط دنیا شود. هیچ کسی در حوالی این ناحیه زندگی نمی‌کند و تنها راه رفت و آمد، استفاده از شترها و شترسواری است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان