پروژه «استارلینک» یا اینترنت ماهوارهای شرکت «اسپیس اکس» اگرچه برای بسیاری از ساکنان زمین رویایی به نظر میرسد اما انتقادها به آن همچنان ادامه دارد، مخصوصاً از سوی ستارهشناسان.
استارلینک قرار است در آیندهای نه چندان دور اینترنت را در سراسر جهان در دسترس قرار دهد اما مشکل اصلی این طرح، تعداد بسیار زیاد ماهوارههایی است که برای اینترنت رسانی به زمین، در مدار قرار میگیرند.
اسپیس اکس اعلام کرده که برای تحقق این رویا، نیاز به قرارگیری 42 هزار ماهواره مستقل در مدار وجود دارد و مسئله اینجاست که تا امروز تنها 122 ماهواره مخصوص به مدار ارسال شدهاند؛ ماهوارههایی که همین حالا با وجود تعداد کمشان، تبدیل به چالشی برای دانشمندان شدهاند.
رصدخانهها برای ثبت تصاویری دقیق از صورت فلکی، تصاویری با اکسپوژر بالا را ثبت میکنند و گاهی هم پیش میآید که در تصاویرشان، یک ماهواره هم حضور داشته باشد. اگرچه حضور یک یا دو ماهواره نمیتواند مشکل بزرگی باشد اما حضور صدها یا در آینده هزاران ماهواره در این تصاویر، برای آنها یک مشکل بزرگ است.
به تازگی ستاره شناسان مختلفی تصاویری را منتشر کردهاند که نشان میدهد ماهوارههای استارلینک مزاحم آنها هستند؛ و این در حالیست که هنوز فقط 122 ماهواره در مدار قرار گرفتهاند.
یک ستارهشناس میگوید عبور 19 ماهواره استارلینک از مقابل رصدخانه بیشتر از 5 دقیقه طول کشیده است.
اسپیس اکس از سوی مقابل میگوید پیشنهادات برای حل این مشکل را میپذیرد؛ البته بدون اینکه تاثیری در تعداد ماهواره مورد نیاز برای تامین اینترنت به وجود بیاید.
تصویر دیگری که عبور ماهوارهها در تصاویر رصدخانه را نشان میدهد.
آنچه باعث میشود ماهوارههای استارلینک در تصاویر ستارهشناسان و رصدخانهها به این شکل حضور داشته باشند، نور ساطع شده از پنلهای خورشیدی است که روی ماهوارهها قرار گرفتهاند و تاثیری منفی روی رصد آسمان در شب میگذارند.
برای آشنایی بیشتر با این پروژه اینترنت ماهوارهای که گفته میشود در آیندهای نزدیک به نتیجه میرسد، این ویدیو را تماشا کنید: