به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، بانک مرکزی اعلام کرده که از اول دیماه امسال، هیچیک از مشتریان بانکی برای پرداختهای اینترنتی یا بدون کارت خود، اجازه استفاده از رمزهای ایستا یا ثابت را نخواهند داشت. بر این اساس، تمامی مشترکان نظام بانکی باید در مدت باقیمانده تا 30 آذرماه 98، به دستگاههای خودپرداز هر یک از بانکهای عامل خود مراجعه کرده و دریافت رمز پویا برای کارتهای خود را به بانک اعلام کنند. در این میان، اگرچه بسیاری از مشترکان نظام بانکی به جهت نوع تعاملات و تراکنشهای بانکی خود، ممکن است چندین کارت از بانکهای متعدد داشته باشند، اما تجربه نشان داده که پرداختهای اینترنتی خود را تنها با یک یا حداکثر دو کارت انجام میدهند؛ بنابراین لازم است برای این کارتها، رمز دوم پویا را فعال کنند. در این گزارش تلاش شده تا گام به گام، روشهای فعالسازی رمزهای پویا برای کارتهای بانکی تشریح شود:
مراحل فعالسازی رمز پویا در کارتهای بانکی
1- به نزدیکترین دستگاه خودپرداز یا پایانه غیرنقد بانکی مراجعه کنید.
2- کارت بانکی خود را وارد کرده، رمز اول کارت خود را بزنید و روی گزینه تغییر رمز کلیک کنید.
3- در بخش تغییر رمز، سپس گزینه خدمات رمز پویا را انتخاب کنید. در این حالت دو زیربخش پیشروی شما نمایش داده میشود که اعم از «گزینه فعالسازی رمز پویا» و «گزینه فعالسازی سامانه رمزنگار نسخه پیامکی» است.
4- شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و منتظر دریافت پیامک فعالسازی رمز پویا باشید.
5- اگر شماره تلفن همراه شما با آنچه در روز افتتاح حساب در شعبه مربوطه، به عنوان شماره همراه مشترک به ثبت رسیده، همخوانی نداشته باشد، باید به نزدیکترین شعبه بانکی خود مراجعه کنید.
اجباری به نصب اپلیکیشن ندارید، فقط سامانه پیامکی را فعال کنید
نکاتی که باید برای دریافت رمز پویای خود به آن توجه کنید:
1- برای فعالسازی رمز پویا، هیچ اجباری به نصب اپلیکیشنها در نظام بانکی وجود ندارد.
2- آن دسته از مشترکانی که نسبت به نصب اپلیکیشنهای متفاوت کارتهای بانکی خود با مشکل مواجه هستند، حتما میتوانند به جای نصب اپلیکیشن، گزینه «فعالسازی رمزنگار نسخه پیامکی» را در مراحل اولیه مراجعه خود به دستگاههای خودپرداز فعال کنند.
3- بانکها مکلف به فعالسازی رمز پویا از طریق اساماس، برای تمامی مشترکان نظام بانکی و متقاضیانی که قادر به استفاده از اپلیکیشن نیستند، بوده و اجازه اجبار مشتریان به نصب اپلیکیشن را به جای سامانه پیامکی ندارند.
4- افرادی که گوشیهای هوشمند در اختیار ندارند، میتوانند برای دریافت رمز پویا یا یکبارمصرف خود، سامانه پیامکی را فعال کنند.
5- دریافت و ارسال پیامک برای دریافت رمز پویا، هیچگونه هزینهای از مشتریان نظام بانکی دریافت نشده و روی قبوض موبایل آنها نیز محاسبه نمیشود، بلکه به دستور بانک مرکزی و بنا بر گفته محرمیان، معاون فناوری بانک مرکزی، بانکها مکلف به پرداخت این هزینه از محل ایمنسازی سیستمهای خود هستند و اجازه اخذ هزینه از مشتریان نظام بانکی را برای دریافت رمز پویا در قالب پیامک ندارند.
راهنمای استفاده از اپلیکیشنهای بانکی در دریافت رمز پویا
1- پس از نصب نرمافزار مربوط به هر یک از بانکهای موردنظر دارنده کارت بانکی روی تلفن همراه، اطلاعات درخواستی شامل شماره موبایل ارائهشده به بانک، کد ملی و تاریخ تولد را وارد کنید.
2- پس از تکمیل اطلاعات، دکمه تأیید را بزنید تا کد ثبتنام نرمافزار به شماره موبایل شما ارسال شود.
3- کد ثبتنام نرمافزار را وارد کرده و نحوه ورود به نرمافزار را تعیین کنید. در صورتی که نوع نحوه ورود به برنامه رمز ثابت انتخاب شود، باید رمز عبور مورد نظر را نیز تعیین کنید.
4- رمز ورود به برنامه را که در مرحله قبل انتخاب کردهاید، وارد و دکمه «تأیید» را بزنید.
5- پس از تکمیل ثبتنام در نرمافزار مربوطه، باید اقدام به فعالسازی رمز دوم یکبارمصرف کرده و گزینه فعالسازی رمز دوم یکبارمصرف را انتخاب کنید.
6- در صفحه فعالسازی رمز دوم کارت، آیکون اسکن بارکد را انتخاب و کد مربوطه را اسکن کنید. کد دیگری برای شما پیامک میشود، در بخش کد فعالسازی آن وارد کنید. توجه کنید که کد پیامکشده دارای محدودیتهای زمانی است.
7- پس از انتخاب گزینه تأیید رمز ورود به برنامه را وارد کرده و تا فعالسازی رمز دوم کارت انجام شود.
8- جهت اخذ رمز دوم به بخش رمز دوم پویا مراجعه و رمزی با اعتبار یکدقیقهای اخذ کنید.