به گزارش ایسنا، محمدرضا کرمینژاد اظهار کرد: از زمان آگاهی از این موضوع، گروههای عملیاتی این شرکت برای بررسی وضعیت تاسیسات بهویژه تصفیهخانههای آب و فاضلاب، شبکه توزیع، خطوط انتقال و تونلهای فاضلابرو به مناطق مختلف تهران اعزام شدند که بنا به گزارش این گروهها، هیچ یک از تاسیسات آبفای استان تهران عامل انتشار این بو نیستند.
بنا بر اعلام شرکت آبفای استان تهران، بر این اساس هیچ نقطهای از شبکه جمعآوری فاضلاب در تهران دچار پسزدگی نبوده است و بر پایه سنجش PH نیز خطوط انتقال و شبکه آب و فاضلاب تهران مشکلی نداشتهاند.
واکنش محیط زیست تهران به انتشار بوی نامطبوع در پایتخت
گزارشهای مربوطه به انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر تهران بهویژه در مناطق 10 و 11 و 2 از بعدازظهر روز گذشته منتشر شد که در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران درباره علت انتشار بوی نامطبوع در پایتخت از سوی معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران گفته شد که در حال بررسی برای یافتن منشا این بو هستیم. قطعا اگر نوع آلودگی را تشخیص دهیم در مورد مشخص کردن منشا آن نیز میتوانیم گام موثری برداریم.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران، استاندار تهران در این باره توضیح داده که همکاران ما در حال آنالیز این موضوع هستند تا منشا این بو را پیدا کنند، قطعا اگر نوع آلودگی را تشخیص دهیم، در مورد تشخیص منشا آن نیز میتوانیم گام موثری برداریم.
در این جلسه در خصوص مرکاپتانها از نماینده اداره گاز استان هم پرسیده شد که علی فارسیجانی - رییس ایمنی و آتشنشانی شرکت گاز استان تهران - در پاسخ گفت: مرکاپتانها در ایستگاههای ورودی شهر به شبکه گاز تزریق میشوند و اقدامات کنترلی روی آنها براساس دستورالعملها و ضوابط اعمال میشود. گاز بهصورت طبیعی هنگامی که از طریق خطوط انتقال به ورودیهای تهران میرسد به خودی خود بویی ندارد و هنگام ورود به دروازههای شهر به دلیل ایمنی و ضرورت اطلاع شهروندان هنگام نشتی مرکاپتانهای مایع با نظارتهای کامل براساس حجم گاز مصرفی به گاز تزریق میشود تا بودار شود و هنگام نشتی شهروندان بوی گاز را تشخیص دهند.