شناسه : ۱۸۲۹۷۸۹ - چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۰
دارو به درد افزایش قیمت مبتلا شد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان، به چند پیامک مردمی که در روزهای گذشته و پس از داستان حاشیه دار بنزین توسط مردم برای ما ارسال شده است توجه کنید:
*شربت دیفن هیدرامین راکه قیمت مصرف کننده روی آن2600تومان است 5700تومان خریدم!
* داروخانه ... قیمت همه اقلام دارویی و بهداشتی خود را با برچسب جدید نارنجی رنگ افزایش داده است . هرچه هم اعتراض می کنیم فقط می گویند گران شده است.
*دیروز یک پماد وازلین را که قیمت کارخانهای آن 3200 بود با برچسب دستی به من 6800 تومان فروختند.
* دیشب برای دخترم شربتی خریدم 107000ریال در صورتی که روی خودش خورده بود 90000ریال
* داروخانه ... داروی قطره استامینوفن کودکان با برند پاراکید را که روی آن قیمت 5900خورده بود 8500حساب کرد. زنگ می زنی 190،جواب سربالا می دهند میگن به قیمت روی داروها توجه نکنید.
* ازداروخانه قطره استامینوفن کودکان گرفتم روی جعبه قیمت زده7800تومان ولی 8150تومان حساب کردند.
کار شاق و سخت گزارش گرانی
این گزارش های مردمی در شرایطی است که همواره تجربه احتمالا خیلی از مردم، این را میگوید که در چنین مواقعی که کالایی به ناحق گران می شود چندان نمی توانند آن را از طریق مراجع ذی ربط یا سامانه هایی که برای گزارش گرانی اعلام می شود گزارش و پیگیری کنند. چنان چه شهروندی در پیامکی برای ما چنین نوشته است: «معاون غذاودارو روز پنج شنبه یک شماره تلفن برای گزارش گران فروشی دارو در روزنامه اعلام می کند ولی ازساعت 9صبح تا11حدود17مرتبه زنگ زدم کسی جواب نداد حالاشما حدیث مفصل بخوان از این همه مبارزه با گران فروشی...»
وزیر بهداشت: اجازه گرانی نمی دهیم
با این حال وزیر بهداشت همین روزهای قبل(8آذر) بود که به صراحت اعلام کرد: به هیچ عنوان اجازه گرانی نخواهیم داد. سعید نمکی در خبری که تسنیم آورده بود، گفته است: اصلاً بحث افزایش قیمت دارو مطرح نیست و به هیچ وجه اجازه افزایش قیمت دارو را نخواهیم داد. برای سال آینده نیز قرار شد ارز چهار هزار و 200 تومانی برای واردات دارو تخصیص یابد و به هیچ وجه افزایش قیمتی در حوزه دارو برای امسال نخواهیم داشت.
علت برخی کمبودهای دارویی
در کنار این موضوع و آن چه دو روز قبل وزیر بهداشت درباره تلاش های طاقت فرسا برای جبران کمبودهای دارویی در شرایط تحریم اعلام کرده بود، بخش داروی کشور را همچنان یک مشکل قدیمی تهدید می کند. آن هم بدهکاری برخی داروخانه ها ست که به کمبود دارویی منجر شده است. رئیس سازمان غذا و دارو دیروز همچنین به ایسناگفت: بدهی برخی داروخانهها به شرکتهای پخش بالا رفته و نمیتوانند دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان را دریافت کنند.دکتر شانهساز ادامه داد: چیزی که این روزها به عنوان کمبود مرتب مطرح میشود، بیشتر بحث نقدینگی و بدهی داروخانههای دولتی مانند داروخانه 13 آبان و داروخانههای دانشگاهی به شرکتهای پخش است. از آن جایی که بدهی داروخانهها به شرکتهای پخش بالا رفته، بسیاری از آنها نمیتوانند دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان را دریافت کنند.
وضعیتمان بسیار خوب است
وی تاکید کرد: وضعیتمان از نظر ذخایر دارویی بسیار خوب است و حتی در سال آینده هم ذخیره دارویی داریم.
وضعیتمان ایدهآل است و وقتی بنده به عنوان مسئول سازمان غذا و دارو این حرف را اعلام میکنم، یعنی وضعیتمان بسیار خوب است. در عین حال به مردم اطمینان میدهم که در زمینه داروهای ساخته شده مشکلی نداریم.