گراهام همچنین گفت: من هیچگاه با اینکه ایران برنامه هستهای داشته باشد مخالفت نکردهام. من با غنیسازی ایران مخالفم و با توجه به رفتارشان به آنها اعتماد ندارم. این ادعای برخی مقامات ارشد آمریکایی که ایران هدفی نظامی را در برنامه هستهایاش دنبال میکند، در حالی مطرح میشود که بنا به فتوای رهبر انقلاب اسلامی ایران، تولید، نگهداری و استفاده کردن از تسلیحات هستهای[بمب] در کشورمان حرام اعلام شده است.
تحریمهایی مانند تحریم ایران برای جلوگیری از جنگ است
همزمان وزیرخزانهداری آمریکا بار دیگر به دفاع از سیاست فشار حداکثری و تحریمهای اقتصادی کشورش علیه ایران پرداخت. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، استیون منوچین، وزیرخزانهداری آمریکا در فروم دوحه به خبرنگار شبکه سیانبیسی درباره تحریمهای ایران و سیاست «فشار حداکثری» دولت آمریکا علیه ایران مدعی شد: چنین سیاستی، در طول تاریخ کارآمد بوده است. منوچین در این باره بیان کرد: دلیل اینکه ما این تحریمها را بهکار میبندیم این است که آنها جایگزینی مهم برای درگیریهای نظامی در جهان هستند. من باور دارم که کارآمد بوده است. بنابراین، چه کرهشمالی باشد، چه ایران یا جایی دیگر از جهان، ما این مسوولیت را بسیار جدی میگیریم.
این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد که تحریمهای اقتصادی آمریکا که بر کشورها اعمال شدهاند، از جمله تحریمهای ایران، در راستای جلوگیری از جنگی بالقوه هستند. دولت فعلی آمریکا در ماه مه 2018 با ناقص قلمداد کردن توافق هستهای که میان ایران و پنج قدرت جهانی دیگر امضا شده بود، بهطور یکجانبه از آن خارج شد. با خروج آمریکا از توافق هستهای، علاوه بر اعمال دوباره تحریمهای آمریکا بر کشورمان، تحریمهای جدیدی نیز از سوی دولت آمریکا اعمال شده که مستقیما مردم را هدف گرفتهاند.