ایرج رضایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آلودگی هوای شهر اراک که به معضل بزرگی در این شهر بدل شده است، بیان کرد: در دولتهای قبل(دولت نهم) طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک به تصویب رسید و براساس آن 14 دستگاه اجرایی موظف به اجرای دستورالعملهایی شدند که یکی از آنها ایجاد 1000 هکتار فضای سبز ویژه شهر اراک است.
وی با تاکید بر اینکه این فضای سبز باید فقط برای اراک ایجاد شود در حالی که این روزها در اطراف اراک یا شهرستان شازند درختکاری انجام میشود و به اسم اراک تمام میشود، افزود: بنا بر این بود که در محدوده شهر اراک 1000 هکتار درختکاری انجام شود و نگهداری آن به شهرداری اراک سپرده شود که تا امروز این امر محقق نشده است.
رضایی با بیان اینکه برخی کارخانجات که فیالنفسه آلاینده هستند از شهرداری شکایت میکنند تا رقم ناچیزی که در سالهای گذشته به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت شده است را پس بگیرند، گفت: ما در یک فضای نامطلوب قرار گرفتهایم. یکی از دلایل کلانشهر شدن اراک آلودگی آن بوده تا بودجه بیشتری برای رفع مشکلات توسعه حمل و نقل عمومی توسعه یابد، دولت امروز اعتباراتی که به حمل و نقل اختصاص می داد را قطع کرده است و شهرداری در امر تایمن شرایط برای کاهش آلودگی از نفس افتاده است.
رضایی تاکید کرد: وضعیت طرح جامع کاهش آلودگی اراک باید پیگیری شود و این امر محقق شود و در قالب شعار باقی نماند. لازم است که نهادهای مرتبط مانند محیط زیست، استانداری، جهاد کشاورزی، سازمان صمت، شهرداری و ... همکاری کرده و در حال حاضر که فصل کاشت است کمک کنند که فضای سبز اراک توسعه یابد و در کنار آن ناوگان حمل و نقل عمومی، اتوبوس و تاکسیها جایگزین و بهسازی شوند و موضوعات مرتبط با توسعه خطوط ریلی نیز پیگیری شود تا ترافیک کشندهای که در برخی از خیابانها وجود دارد، نیز رفع شود.
این عضو شورای شهر اراک با اشاره به اجرایی نشدن طرح جامع شهر اظهار کرد: 10 سال است که طرح جامع اراک مغفول مانده و بارها برای تعیین تکلیف آن فریاد زدهایم چراکه این طرح به کاهش آلودگی هوا کمک میکند.