به گزارش ایسنا، در این شماره «وزن دنیا» شعرهایی از شاعران استانهای تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان و یزد آمده است. علاوه بر شعر این استانها، دو بخش «آنسوی مرزها» و «همزبانان» بازتابدهنده شعرِ شاعران ایرانی خارج از کشور و بخش دوم منعکسکننده شعرهای شاعران کشورهای فارسیزبانی همچون افغانستان و تاجیکستان است.
در بخش «تعریف و تبصره» این شماره «وزن دنیا»، پروندهای درباره احمد شاملو و کارنامه شعریاش، دو دهه پس از مرگِ شاعر با تیتر «در جدال با خاموشی» آمده است. 20 شاعر و منتقد هر کدام 10 شعر از دیوان شاملو برگزیدهاند و از این میان، 10 نفر تکنگاریهایی درباره یک شعر مهم شاملو نگاشتهاند. از نویسندگان این پرونده میتوان به منصور اوجی، سیدعلی صالحی، هرمز علیپور، کامیار عابدی، شهریار وقفیپور، ضیاءالدین خالقی، بهاره رضایی، بهزاد خواجات، علیرضا آبیز، کیوان نریمانی، گروس عبدالملکیان، محمد آزرم، مهدی صمدانی، قاسم آهنینجان، تقی پورنامداریان، روجا چمنکار، شهاب مقربین، علی باباچاهی، علیرضا بهنام، کامران بزرگنیا، محمود معتقدی و مریم حسینزاده اشاره کرد.
پرونده دیگر این شماره با تیتر «گزارش اقلیت» به این سوال میپردازد که چه بدعتها و پیشنهادهایی مانع حذف غزل از سپهر شعری ایران شد. در این پرونده کارنامه کاری چهرههای شاخص غزل معاصر همچون محمدحسین شهریار، هوشنگ ابتهاج، منوچهر نیستانی، سیمین بهبهانی، حسین منزوی و محمدسعید میرزایی توسط هادی خوانساری، غلامرضا طریقی، آرش آذرپیک، ابراهیم اقبالی، ابراهیم اسماعیلی اراضی و پیمان سلیمانی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در این بخش گزارش میزگردی هم با حضور عبدالجبار کاکایی، امیرحسین ماحوزی و پوریا سوری درباره رفرم در غزل معاصر ایران منتشر شده است.
همچنین «کارنامه» که این شماره به انجمن شعر آمل اختصاص دارد و «کارگاه شعر وزن دنیا» دو بخش دیگر مجلهاند.
بخش «هوای تازه» این شماره «وزن دنیا» به مناسبت انتشار کتاب «شعر بلند شرایط» فرشاد سنبلدل، به کارنامه شعریاش و نقد و بررسی این کتاب اختصاص پیدا کرده است. در این بخش، گفتوگوی علی ثباتی را میخوانید با سنبلدل و همچنین یادداشتی از سعدی گلبیانی.
شماره چهارم «وزن دنیا» با مدیرمسئولی و صاحبامتیازی پوریا سوری و سردبیری علی مسعودینیا در 272 صفحه و با قیمت 40هزار تومان از امروز در کتابفروشیها و کیوسکهای مطبوعاتی معتبر در دسترس علاقهمندان و مخاطبان شعر است. همچنین علاقهمندان میتوانند برای آگاهی از مراکز خرید این مجله به آدرس اینستاگرام و تلگرام این مجله با عنوان @vaznedonya مراجعه و یا از سایت این مجله www.vaznedonya.ir کسب آگاهی کنند.