حبیب الله محمودان نایب رئیس انجمن قطعه سازان موتورسیکلت درباره تغییر موتورهای انژکتوری به کاربراتوری اظهار داشت: هزینه پایین تعمیر و نگهداری موتورهای کاربراتوری در مقایسه با انژکتوری ها بسیاری از خریداران را به سمت تبدیل موتورهای انژکتوری به کاربراتوری تشویق می کند. این روزها علاوه بر فعالیت بسیاری از واحدهای تعمیرگاهی، دهها سایت برای تبدیل انژکتور به کاربراتور در این زمینه فعالیت کرده و اقدام به تبلیغات در فضای مجازی می کنند.
به گزارش
خودروبانک و به نقل از پرشین خودرو، وی ادامه داد: هر گونه نظارت بر تردد موتورهای کابراتوری توسط دستگاه های ناظر و حتی پلیس را غیر ممکن است زیرا با وجود اینکه بر روی کارت سوخت بسیاری دارندگان موتورسیکلت کلمه انژکتور ثبت شده، اما افراد اقدام به تغییر و تبدیل به کاربراتور کردند که به هیچ وجه قابل شناسایی نیست.
نایب رئیس انجمن قطعه سازان موتورسیکلت در ادامه با اشاره به برخی آمارها در خصوص آلایندگی بالای موتورهای کاربراتوری تصریح کرد: میزان تولید آلایندگی موتورهای کاربراتوری نکته مهمی است، اما هیاهویی که در این سال های درباره موتورسیکلت های کاربراتوری صورت گرفته با اهداف دیگری بوده است، زیرا یک موتورسیکلت 125 سی سی کاربراتوری نمی تواند چند برابر یک خودرو با حجم موتور 2000 هزار سی سی تولید آلایندگی کند.
وی با بیان اینکه آمار بالایی از موتورهای کابراتوری در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: البته عمده موتورهایی که تبدیل می شوند در مناطق روستایی و شهرهای درجه دوم و سوم استفاده می شوند که هیچ نظارتی بر نوع موتورسیکلت های مورد استفاده وجود ندارد.
محمودان با انتقاد از اختصاص ارز جهت واردات این گونه قطعات به کشور گفت: چرا باید ارزی که برای دارو و مواد خوراکی و بسیاری از مواد اولیه کارخانجات تولیدی مورد نیاز است صرف واردات کاربراتور و لاستیک و برخی قطعات غیر ضروری شود.
نایب رئیس انجمن قطعه سازان موتورسیکلت در پایان با اشاره به اینکه این افراد هر گونه قطعات را با سفارش گذاری وارد می کنند، تصریح کرد: علاوه بر کاربراتور ده ها مدل انژکتور نیز توسط این افراد وارد می شود، انژکتورهایی که به هیچ عنوان کارایی انژکتور را برای کاهش آلایندگی را ندارد.