به گزارش ایسنا، در شرایطی که آذر ماه امسال اعلام شده بود، طبق دستور رییس سازمان برنامه و بودجه، تمامی فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه سال آینده مشمول معافیت 100 درصدی مالیاتی میشوند، با انتقاد از این تصمیم همهگیر، برخی از فعالیتهای فرهنگی و هنری، برای بررسی مجدد درخصوص معافیت مالیاتی، به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده میشوند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه (24 دی ماه)، طی مصوبهای موارد معافیت از پرداخت مالیات و عوارض را برای برخی کالاها و خدمات تعیین کردند که البته بخشی از این معافیتها مربوط به کالاها و خدمات فرهنگی است.
در ماده 9 لایحه مالیات بر ارزش افزوده که به تصویب مجلس رسید، اشاره شده است که خمیر کاغذ و کاغذ باطله، دفتر تحریر، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه از پرداخت مالیات معاف هستند. همچنین نسخههای کاغذی و الکترونیکی برای محصولاتی شامل کتاب، روزنامه و مجله و نشریه در فهرست کالاهای معاف از مالیات قرار میگیرند.
افزون بر این در این مصوبه آمده است که فرش دستباف و مواد اولیه اصلی از پرداخت مالیات معاف هستند. از سوی دیگر صنایع دستی تولید داخل به عنوان موضوع ماده (1) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب دیماه 1396 مطابق فهرستی که تا پایان دی ماه هر سال توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد میشود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد، معاف از مالیات هستند.
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در حوزه خدمات؛ خدمات چاپ و انتشار روزنامه اعم از کاغذی یا الکترونیکی، چاپ کتاب، نشریه و خدمات نشر و توزیع آنها نیز از پرداخت مالیات معاف میشوند.
در پایان این مصوبه تأکید شده است که موضوع معافیت مالیاتی برخی از کالاها و خدمات فرهنگی برای بررسی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده میشود.
تبلیغات در روزنامهها و نشریات، خدمات نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی فیلم (اعم از سینما و تلویزیون) و تئاتر، خدمات فیلمبرداری، تدوین و ویراستاری فیلم و سریال و همچنین خدمات اقامتی هتلهای سهستاره و پایینتر و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیههای ذیربط از جمله این موارد است.