ماهان شبکه ایرانیان

واردات ۱.۴ میلیون تن برنج در ۱۱ ماهه امسال

چرا واردکنندگان برنج باید مابه‌التفاوت بدهند؟

گمرک ایران ضمن ارائه آخرین وضعیت واردات و ترخیص ۱.۴ میلیون تن برنج در ۱۱ ماهه امسال، درباره دلیل دریافت مابه‌التفاوت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومانی در هر کیلوگرم واردات از هند و پاکستان توضیحاتی ارائه کرد.

چرا واردکنندگان برنج باید مابه‌التفاوت بدهند؟

به گزارش ایسنا، واردات برنج در سال جاری در مقاطعی در نوسان بود و با ممنوعیت مواجه شد، اما سرانجام در ماه‌های اخیر به روال عادی برگشت.

این در حالی است که در جریان ترخیص برنج‌های وارداتی، دستورالعملی در جلسه ستاد تنظیم بازار صادر شد که براساس آن واردکنندگان موظف به پرداخت مابه‌التفاوت به دلیل کاهش قیمت در کشورهای مبدأ شده‌اند.

بررسی آخرین وضعیت واردات برنج و ترخیص آن و همچنین ماجرای پرداخت مابه‌التفاوت موضوعی است که پیگیری آن از گمرک با توضیحاتی از سوی سخنگوی این سازمان همراه بوده است.

108 هزار تن برنج در جریان ترخیص

طبق این گزارش،‌ تا 26 بهمن‌ماه امسال حدود یک میلیون و 473 هزار تن برنج وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی هشت درصد و ارزش 9.5 درصد رشد داشته است، در 11 ماهه اول سال گذشته یک میلیون و 363 تن برنج وارد شده بود.

همچنین در حال حاضر حدود 108 هزار و 687 تن در حال انجام فرآیند گمرکی برای ترخیص هستند.

چرا باید واردکنندگان مابه التفاوت بدهند؟

اما این‌که چه اتفاقی افتاده که واردکنندگان برنج مکلف به پرداخت مابه‌التفاوت بین 500 تا 1000 تومانی برای ترخیص شده‌اند به تغییر قیمت در زمان خرید با زمان ثبت سفارش برمی‌گردد.

ماجرا از این قرار است که زمانی که واردکنندگان برای ثبت سفارش برنج اقدام کرده بودند قیمتی که درج کرده‌اند که با زمانی که برای خرید ورود کرده‌اند تفاوت دارد به این دلیل که قیمت برنج درهند و پاکستان در زمان خرید کاهش پیدا کرده است. از این‌رو اسناد واردات نیز باید براساس این قیمت پایین‌تر تنظیم شود.

با توجه به تغییر رخ داده در جلسه هفتم ستاد تنظیم بازار برای حمایت از مصرف کننده و تولید داخل و کنترل منابع ارزی، قرار براین می‌شود که برنج‌هایی که از 17 دی‌ماه وارد می‌شود، مابه‌التفاوت ایجاد شده را بپردازند؛ به طوری که اگر قیمت خرید آنها مساوی و یا کمتر از نرخ‌های مندرج در جداول مربوطه ر باشد مشمول این مابه‌التفاوت می‌شود، که برای برنج‌های پاکستانی مابه‌التفاوت 500 تومان و برای برنج‌های هندی 1000 تومان تعیین شده است.

طبق شاخص قیمت تعیین شده، برای برنج سوپر باسماتی پاکستانی 1150 دلار در هر تن، برنج سفید پاکستانی 1100 دلار در تن، برنج 18620 پاکستان 720  دلار در هر تن، نرخ تعیین شده واگر قیمت پایین‌تر باشد باید مابه‌التفاوت ریالی برای هر کیلو 500 تومانی پرداخت شود.

اما برای برنج هندی برنج 1121 سیلا 68 هزار و 500 روپیه در هر تن، برنج 1509 سیلا حدود 64 هزار روپیه در هر تن و برنج 1121 سفید هندی 75 هزار روپیه در هر تن شاخص قیمت تعیین شده که مابه‌التفاوت ریالی آن 1000 تومان در هر کیلو است.

ترخیص منوط به صدور تائیدیه سازمان حمایت

طبق گفته لطیفی-سخنگوی گمرک ایران-در راستای اجرای این دستورالعمل بانک مرکزی به عنوان تامین‌کننده ارز کالاهای اساسی، تامین ارز برنج را نیز طبق نظر کمیته ستاد تنظیم بازار تامین خواهد کرد.

سازمان حمایت هم مکلف است به ازای هر کیلو برنج هندی و پاکستانی براساس جداول عیین شده شاخص قیمت، مابه‌التفاوت ریالی را محاسبه و صدورتاییدیه سیستمی را منوط به پرداخت واریز مابه‌التفاوت به خزانه کل انجام دهد.

بر این اساس گمرک مکلف است ترخیص انواع برنج‌ هندی و پاکستانی از 17 دی‌ماه به بعد اگر ارزش مندرج در ثبت سفارش آنها مساوی یا کمتر از اعداد تعیین شده باشد را منوط به اخذ سیستمی نظر سازمان حمایت مبنی بر تایید پرداخت مبلغ انجام دهد.

اما در رابطه با مدت پرداخت مابه‌التفاوت نیز سازمان حمایت می‌تواند به شرط دریافت تضامین معتبر می تواند حداکثر سه ماه را برای ترخیص برنج تعیین کند.

گفتنی است که برنج جزو کالاهای اساسی طبقه بندی شده و در حال حاضر واردات آن بر اساس ارز 4200 تومانی انجام می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان