ماهان شبکه ایرانیان

کدام کسب و کارها اجازه فعالیت خواهند داشت؟

باشگاه خبرنگاران جوان: مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در برنامه تیتر امشب در خصوص جزئیات تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد فعالیت صنوف مختلف در مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی تصریح کرد: طی دو ماه گذشته شیوع کرونا همه مراسمات و شرایط کشور را تحت تاثیر قرار داده است و نمی توان صرفا با مدیریت حوزه سلامت این اپیدمی را کنترل کنیم نباید از مابقی حوزه های اجتماعی فرهنگی و اقتصادی غافل شویم.

معاون وزارت صمت ادامه داد: امروز در ستاد ملی کرونا تصمیماتی در خصوص ادامه فعالیت اصناف گرفته شد. در مرحله نخست طرح فاصله گذاری اجتماعی ، محدودیت های خاصی برای فعالیت های اقتصادی مردم گرفته شد که فعالیت های ضرور مشمول این محدودیت ها نبود.

او ادامه داد: مرحله اول طرح موسوم به فاصله گذاری اجتماعی با همکاری کسبه انجام شد. با وجود اینکه شب عید منبع اصلی درآمد برخی اصناف است اما با دولت همراهی مناسبی داشتند، همچنین رسانه ملی اطلاع رسانی دقیقی داشت و مردم هم همکاری خوبی داشتند.

مدرس خیابانی افزود: در ادامه مرحله اول فاصله گذاری اجتماعی، شروع به اجرای مرحله فاصله گذاری هوشمند خواهیم کرد که الزامات آن با مطالعات دقیق کارشناسان وزارت بهداشت و صنعت تدوین شده است.

او افزود: در این مرحله، بخش تولید کالاهای اساسی و فعالیت کسبه ضرور همچنان ادامه دارد.

مدرس خیابانی تصریح کرد: در این مرحله اصناف کم ریسک که تشخیص آن با شاخصه های بهداشتی و صنفی است، صرفا با رعایت پروتکل های بهداشتی اجازه فعالیت دارند که از 23 فروردین در مراکز استان ها و 30 فروردین در تهران می توانند فعالیت خود را آغاز کنند.

او ادامه داد: فهرست صنوف کم ریسک از سوی اصناف تهیه شده و بر روی سایت اتاق اصناف قرار گرفته است.

مدرس خیابانی تصریح کرد: در این مرحله فعالیت کسبه و صنوف پر خطر از جمله باشگاه های ورزشی، آرایشگاه ها، تالارهای پذیرایی، استخرها و مراکز پرتردد همچنان اجازه فعالیت ندارند و این صنوف پر ریسک با گذر بحران کرونا به تدریج و پلکانی اجازه فعالیت می گیرند.

قائم مقام وزیر صمت تصریح کرد : 7.5 میلیون شاغل مستقیم اصناف هستند، باید در فاصله گذاری هوشمند حتماً اثرات تصمیمات لازم را لحاظ کنیم، چون این حوزه حدود 18 میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می شود و 18.5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به این بخش است.

او افزود: نگاه جامع و ملی به همه ابعاد این طرح، هنر ستاد مقابله با کرونا است واگر به بعد اقتصادی آن توجه نکنیم دچار مشکل خواهیم شد کما اینکه کل جهان در بحران اقتصادی به سر می برد.

مدرس خیابانی ادامه داد: پروتکل بهداشتی شامل ضوابطی مربوط به متصدی واحد،ابزارهای مورد استفاده، محصول نهایی و مشتریان است که در چارچوب پروتکل های عمومی و تخصصی برای هر کسب و کار تهیه شده و در اختیار اصناف قرار می گیرد. کسبه مختلف باید پروتکل ها را در معرض دید عموم قرار دهند و بازرسان اصناف، بهداشت و وزارت صمت روی نحوه اجرای آن نظارت خواهند داشت.

او افزود: خود مردم نیز مکلفند در خصوص مشاغل و نحوه اجرای پروتکل های بهداشتی نظارت داشته باشند و در صورت وجود تخلف یا عدم رعایت ضوابط از سوی واحد صنفی خاصی، موارد را به اتاق اصناف و بخش‌های ناظر گزارش کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: ما در بخش اصناف اجرای طرح فروش اینترنتی را آغاز کردیم که مرحله دوم آن از 15 فروردین آغاز شده است. در این طرح پیشنهادات تخفیف معافیت مالیات و...، ارائه کردیم و اثرات فروش اینترنتی در آینده اقتصاد کشور موثر خواهد بود.

او ادامه داد: هم اکنون در حوزه تولید کشور حدود دو و نیم میلیون نفر شاغل مستقیم وجود دارد که حدود 50 درصد آنها در صنایع متوسط و بخش دیگر آن در صنایع خرد فعال هستند، خوشبختانه در این خصوص با توجه به فعال بودن بخش تولید فضای کمتری وجود داشت.

مدرس خیابانی افزود: در بخش اصناف تعدادی از نیروها به عنوان کارگران روزمزد فعال هستند که در طرح فاصله گذاری هوشمند تامین معشیت این نیروها با فعال شدن این واحدهای صنفی لحاظ شده است.

او تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم کالاهای تولید شده در واحدهای صنعتی را به مردم عرضه کنیم، باید اصناف ما البته با یک چارچوب مشخصی فعال باشند تا بتوانیم سیکل فعالیت اقتصادی و معشیت مردم را حفظ کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان