به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، این کیت موسوم به "پاکت" (POCKET)، تغییرات DNA را که نشاندهنده وجود بیماری هستند، در نمونههای خون، ادرار و بزاق تشخیص میدهد.
"پاکت"، از دو بخش تشکیل شده است؛ یک تراشه سهبعدی یکپارچه یا "آی- چیپ" (i-chip) و یک جعبه که تلفن همراه را در خود نگه میدارد و گرمای خود را از آن به دست میآورد.
این کیت قابل حمل که هزینه آن کمتر از 10 دلار است، در یک کیسه پلاستیکی کوچک یا یک پاکتنامه معمولی جا میگیرد. این کیت میتواند نقش مهمی در مقابله با گسترش بیماریهای واگیردار داشته باشد.
از کیت "پاکت" میتوان به عنوان پلتفرمی برای بررسی ایمنی محصولات کشاورزی، مواد غذایی و همچنین محافظت از محیط زیست استفاده کرد.
دکتر "مینگ چن" (Ming Chen)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شاید این پلتفرم کم هزینه و قابل حمل بتواند تاثیر مهمی در آزمایشهای بالینی، بررسی ایمنی غذا و محیط زیست و همچنین محافظت از محصولات کشاورزی داشته باشد. ما با کمک این پلتفرم توانستیم انواع گوناگونی از DNA را در محیط اطراف، غذا و محصولات کشاورزی شناسایی کنیم. شاید بتوان از این پلتفرم، برای شناسایی و ردیابی سریع بیماریهای عفونی مانند کووید- 19 استفاده کرد. شناسایی بیماری با کمک این پلتفرم، با حساسیت بالا، به صورت ویژه و با سرعت صورت میگیرد و میتواند نتایج را در کمتر از دو ساعت ارائه دهد.
"پاکت" میتواند جایگزین بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی سنگین شود که برای بررسی بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار میگیرند.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.