سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
معصومه ابتکار: محتوای سند 2030 مترقی است
«معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «موضوع لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت...در دولت به جد پیگیری شده است...ما پیگیری کردیم، مکاتبه کردیم و نشستهایی با معاونان قوه(قضاییه) داشتیم و دیدیم باز این مسئله به انحای مختلف دچار تعلل است. حرف و حدیثهایی هم بود که عدهای میگویند دستور کار سند 2030 است».
ابتکار در ادامه در پاسخ به این سوال که «الان هم میگویند؟» گفت:«بله. بدبختی که یکی دو تا نیست. یکی از مشکلاتی که داریم این است که حتی قوانین را هم مطرح کنیم و یک مورد مترقی باشد که دنیا از آن تبعیت کرده باشد، عدهای میگویند نه! در سند 2030 از آبخوردن تا ایجاد توالت تا هوا و خاک و کشاورزی هم لحاظ شده. پس اینها را هم متوقف کنیم؟ یکی از محورهای مهم سند 2030 کشاورزی است. خب تعطیلش کنیم چون در سند 2030 آمده. آخر من نمیدانم چه شناختی نسبت به این ماجرا دارند که مدام صحبت میکنند؟».
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت:«آقای رئیسی که به قوه قضائیه آمدند در اولین جلسه به ایشان گفتم که این موضوع را شما تمام کنید. بعد یک نشستی با خانمها گذاشته شد و آنها هم مباحثشان را مطرح کردند و بحث لایحه و ضرورت تعیینتکلیفشدن این لایحه مطرح شد. چند ماهی طول کشید تا ایشان بالاخره لایحه را به دولت برگرداندند ولی با تغییرات خیلی زیاد؛ به حدی که از نظر خیلی از صاحبنظران عنوان، مفاد و ماهیت لایحه تغییر کرده بود».
ابتکار در ادامه گفت:«ماهیت انقلاب ایران یک ماهیت متحول است و اصلا انقلاب یک جریان دینامیک بود و فلسفه انقلاب اسلامی ماهیت دینامیک داشته و هیچگاه مخصوصا جایی که با حقوق مردم و مفاهیم مرتبط با عدالت درگیر شده دینامیک عمل کرده. اصلا قرار نیست چون ما انقلابی هستیم همه چیز مثل اول بماند».
برخی دولتمردان و فعالین و رسانه های اصلاح طلب در روزهای اخیر، در اقدامی غیراخلاقی، ماجرای قتل رومینا را به بهانه ای برای احیای سند 2030 بدل کردند.
این طیف همراستا با بی بی سی و صدای آمریکا، با کلیدواژه «قتل های ناموسی»، اینگونه القاء کردند که قتل رومینای 14 ساله ریشه در دین و عقاید مذهبی دارد و اگر سند 2030 تصویب می شد، شاهد چنین اتفاقات تلخی نبودیم!
این جماعت مدعی است که زنان نباید قبل از 18 سال ازدواج کنند چون ازدواج در این سنین خطرناک است اما نکته قابل توجه اینجاست که همزمان در روابط آزاد و بی قید و بند هیچ محدودیت سنی قائل نمیشوند.
این در حالی است که در حال حاضر آمار قتل، تجاوز و خشونت علیه زنان در کشورهای مجری و مروج سند 2030 رکورد زده است. تنها در یک نمونه در روزهای گذشته یک معلم زن اسرائیلی به اتهام آزار جنسی 74 دانش آموز در ملبورن استرالیا دستگیر شد.
ابتکار در مصاحبه مذکور از لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت دفاع کرده است. این در حالی است که به عقیده کارشناسان، این لایحه در جهت اطاعت از بند 2 هدف 5 سند 2030 تهیه شده است.
خانم ابتکار، محتوای سند 2030 را مترقی نامیده است . این در حالی است که سند 2030 سندی ضدزن و ضدخانواده و در راستای فروپاشی نهاد خانواده تنظیم شده است. چندی پیش «حسن رحیم پور ازغدی» با انتقاد از حامیان سند 2030 گفته بود:«در پیمان نامه های غربی گفته شده است که خانواده باید برای نوجوان خود یک حریم خصوصی در مسائل جنسی و باروری قرار دهد، یعنی شما از دختر یا پسر 10 ساله خودت نمیتوانی بپرسی که دیشب با فلان فرد غریبه کجا بودی. اینجا دیگر بحث مجازات و خشونت علیه کودکان نیست بلکه بحث مداخله پدر و مادر است. همچنین در این پیمانها بر تضمین دسترسی نوجوانان به سقط جنین و نگرفتن ایدز تاکید شده است».
لازم به ذکر است که لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، شهریور 98 پس از تلاش و کار کارشناسی زیاد از سوی ریاست قوه قضائیه به دولت ارسال شد ولیکن تاکنون اقدام خاصی از سوی دولت برای نهایی کردن آن انجام نشده است.
** عصبانیت اخراجی های مجلس دهم از ریاست قالیباف
«محمدباقر قالیباف» با 230 رای رئیس مجلس یازدهم شد. این خبر برای اخراجی های مجلس دهم ناراحت کننده و غیرقابل تحمل بود. بنابراین با تیترهای خاص و مغرضانه به این اتفاق پرداختند.
در همین رابطه، روزنامه ابتکار- به مدیرمسئولی «محمدعلی وکیلی» نماینده مجلس دهم و کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس یازدهم- در مطلبی با عنوان «قالیباف بالاخره بر صندلی ریاست یک قوه» نوشت:«یک روز پس از آغاز رسمی مجلس یازدهم، بهارستان رئیس جدید و هیئت رئیسه دوره اول خود را نیز شناخت. در این میان انتخاب قاطع محمدباقر قالیباف به ریاست و ترکیب هیئت رئیسه، میتواند نشانهای را بافت طیفی واقعی مجلس یازدهم باشد. از زمان مشخص شدن نتیجه انتخابات مجلس یازدهم تا آغاز به کار مجلس گمانهزنیهای فراوانی درباره ریاست و هیئت رئیسه مجلس مطرح شد و کاندیداهای احتمالی تحرکات فراوانی داشتند. با این حال محمدباقر قالیباف که البته از ابتدا گزینه اصلی ریاست محسوب میشد، بدون هرگونه خبر حاشیهای به صندلی ریاست رسید و این نشان داد که لابیگری پنهان سردار، خلبان و دکتر پیشین و رئیس فعلی، از دیگر گزینههای قویتر و موثرتر است».
روزنامه اعتماد - به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده مجلس دهم و کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس یادهم-نیز در مطلبی با عنوان «قالیباف و یازده اصولگرای رنگارنگ» نوشت:« 3 سال و 14 روز پس از انصراف بهنفع کاندیدای اصلی جناح راست برای ریاست قوه مجریه، بالاخره از سایه کاندیدای اصلی اصولگرایان خارج شد و اینبار خود به عنوان کاندیدای اصلی دستراستیها به ریاست قوه مقننه رسید که اینبار نوبت اصولگرایی دیگر بود که دقیقه 90 به نفع او کنار برود؛ محمدباقر قالیباف حالا رییس مجلس شورای اسلامی است تا حضورش در دومین سمت مهم در طول سالهای سیاستمداری و پس از خارج شدن از لباس نظامیگری، نه با رای مستقیم شهروندان، بلکه در سازوکار انتخابات دومرحلهای و پارلمانی رقم بخورد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«همانطور که...پیش از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم قابل پیشبینی بود،(اصولگرایان به حرف خود) جامه عمل پوشانده و کرسی ریاست را تقدیم قالیباف کردند و دیگر کرسیهای هیاترییسه را هم به 11 مردِ اصولگرای دیگر سپردند».
اصلاح طلبان مدعی شده اند که از ابتدا هم مشخص بود که قالیباف رئیس مجلس می شود. این در حالی است که این طیف در ماههای اخیر با تیترهایی همچون «همه علیه قالیباف» و...اینطور القاء می کردند که جنگ سختی میان منتخبان مجلس یازدهم برای تعیین رئیس درگرفته است و در این میان، قالیباف تنهاست!
حالا که تیر تفرقه افکنان به سنگ خورده، می گویند ما از اول همین پیش بینی را داشتیم. یکی از علت های شکست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم این بود که اندک شعور و فهم را نیز برای مردم قائل نبودند.
این طیف که سلفی حقارت، اروپاگردی، تشکیل کمیته رفع حصر، حمایت ویژه از «عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی، حمایت ویژه از برجام و توتال و FATF و موارد مشابه دیگر را در کارنامه خود ثبت کرده است، علیرغم ترافیک کاندیدا، در انتخابات مجلس یازدهم با شکست سنگین مواجه شد. در حقیقت اصلاح طلبان به کارنامه خود باختند.
اما فعالین این طیف با حمله به شورای نگهبان و این ادعا که «مجلس در رأس امور نیست»، بر قصور و تقصیر و شکست خود سرپوش گذاشتند.
ریاست قالیباف بر مجلس با رای بالا و قاطع، دومین شکست رسانه ای اصلاح طلبان در ماههای اخیر را رقم زد. این طیف در آستانه انتخابات نیز مدعی بودند که بین اصولگرایان اختلافات جدی وجود دارد، اما اعلام «لیست وحدت»، نقشه اصلاح طلبان را نقش بر آب کرد.
** اصلاح طلبان «آمریکای آتش زده» را ندیدند
در روزهای گذشته، اقدام جنایتکارانه پلیس نژادپرست آمریکا در قتل یک شهروند سیاه پوست آمریکایی به نام «جورج فلوید»، موج خشم و نفرت مردم این کشور را برانگیخت.
این شهروند آمریکایی بارها از مامور پلیس میخواهد که زانوی خود را از گلوی وی بردارد و فریاد میزند که «نمیتوانم نفس بکشم» و التماس میکند او را نکشد.اما گوش شنوایی نیست و وی تنها به این دلیل که یک سیاه پوست است و جان سیاهان در آمریکا ارزشی ندارد، کشته میشود.
شهرهای آمریکا در روزهای گذشته صحنه اعتراضات گسترده به این اقدام بی رحمانه و جنایتکارانه بود. نکته قابل تأمل اینجاست که رئیس جمهور آمریکا- کشوری که خود را پرچمدار دموکراسی جا زده است- دستور شلیک به سمت معترضان را صادر کرده است.
تبعیض نژادی و ظلم به سیاهپوستان یکی از ویژگی های بارز ساختار حاکمیتی آمریکاست. یکی از نتایج اخیر این اقدام ضدبشری در آمریکا، آمار تأمل برانگیز قربانیان کرونا است. به دلیل رفتارهای تبعیض آمیز دولت آمریکا، بیشترین قربانیان در این کشور، از میان سیاه پوستان بوده است.
آتش خشم معترضان به اقدام جنایتکارانه پلیس آمریکا در روزهای اخیر در شهر «مینیاپولیس» در ایالت «مینه سوتا» فوران کرده است. مردم معترض، چندین مرکز پلیس در این شهر را به آتش کشیده اند. حجم تخریب و آشوب در شهر مینیاپولیس به حدی بوده است که رسانه ها اعلام کردند که این شهر به شهری جنگ زده تبدیل شده و از کنترل پلیس نیز خارج شده است.
علاوه بر شهر مینیاپولیس، در نیویورک، لس آنجلس و کنتاکی نیز مردم معترض به خیابان ها ریخته و با حمله به ساختمان ها و خودروهای پلیس، پرچم آمریکا را به آتش کشیده اند.
نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های اصلاح طلب به هیچ عنوان در صفحه اول شماره امروز به این اتفاق بسیار مهم اشاره نکردند.
در همین رابطه روزنامه های ایران-ارگان رسانه ای دولت-، شرق، اعتماد، ابتکار، آرمان، شهروند، آفتاب یزد، صدای اصلاحات و...در صفحه اول خود به حوادث روزهای اخیر در آمریکا هیچ اشاره ای نکردند.
اصلاح طلبان، آمریکای آتش زده را ندیدند. شما فرض کنید که یک ساختمان در یکی از شهرهای ایران به آتش کشیده می شد و یا در یک شهر ناآرامی ایجاد شده و یک مقام ارشد، دستور شلیک به معترضان را صادر می کرد، اصلاح طلبان در واکنش چه می کردند؟! آیا هیمنقدر بی تفاوت بودند؟!
یک سوال؟ روزنامه های اصلاح طلب، حافظ منافع مردم و حاکمیت در ایران هستند یا حافظ منافع کاخ سفید و ترامپ در ایران؟!
لازم به ذکر است که در ماههای گذشته و همزمان با استیصال و ناتوانی دولت آمریکا در مقابله با کرونا و غارت فروشگاه ها توسط مردم در شهرهای مختلف آمریکا، رسانه های اصلاح طلب این مسئله را سانسور کرده و به دیگران نیز اعتراض کردند که چرا چهره بدون روتوش آمریکا را نمایش داده اند!