ماهان شبکه ایرانیان

گزارش مشرق؛

گروه های شبه نظامی فعال در آمریکا چه اهدافی را دنبال می کنند/ لباس شخصیها به کمک ترامپ آمدند +عکس و فیلم

فعالیت گروه‌های شبه نظامی در آمریکا پدیده جدیدی نیست، بلکه به سال‌ها قبل باز می‌گردد و بسیاری از روسای جمهوری آمریکا، آنها را در راستای اهدافشان به خدمت گرفته‌اند.

سرویس جهان مشرق - به تازگی فیلمی از اعتراضات مردمی در آمریکا منتشر شده که تصاویری از حضور پلیس سیاتل آمریکا با لباس شخصی میان معترضان را نشان می دهد.

اگرچه ممکن است، تعدادی از این افراد را نیروهای پلیس آمریکا تشکیل دهند که با لباس شخصی در صفوف معترضان نفوذ کرده اند، اما واقعیت ها چیز دیگری می گویند.

** بهترین قاتل هایی که در عمرتان دیده اید

«من به شما اطمینان میدم، با حرفه ای ترین و بهترین قاتل تمام عمرت رو به رو میشی».. این بخشی از اظهارات «ایزیک آگیگی»، رهبر گروه مسلح «وحشت» پیش از بازداشت به اتهام قتل همسر و دو نفر دیگر و تلاش برای تصرف یک پایگاه نظامی و براندازی دولت آمریکا و ترور «باراک اوباما»، رئیس جمهوری وقت این کشور است.

تنها آگیگی نبود که درصدد براندازی نظام حاکم بر آمریکا بود، بلکه تحقیقات «مرکز مطالعات فقر در جنوب» نشان دهنده رشد قارچ گونه این گروه ها از 809 گروه در سال 1995 به 1360 گروه در سال 2012 است.

گروه های شبه نظامی فعال در آمریکا
گروه های شبه نظامی فعال در آمریکا
گروه های شبه نظامی فعال در آمریکا

** پیدایش و شکل گیری گروه های مسلح آمریکایی

تا به امروز کمتر دیده شده که مراکز مطالعاتی و یا رسانه های جهان به موضوع بسیار مهمی چون گروه های مسلح فعال در آمریکا بپردازند، گروه هایی که از قدرت و نفوذ بسیار زیادی در آمریکا برخوردار هستند و کوه های آمریکا مأمن و پناهگاه آنها شمرده می شود و در همان‌جاست که اقدام به تمرین و آموزش نظامی اعضا می کنند.

تاریخچه پیدایش و شکل گیری این گروه ها به سال 1995 و حادثه بمبگذاری ساختمان دولت فدرال آمریکا در ایالت «اوکلاهاما» بدست «تیموتی جیمز» بازمی گردد. اگرچه دولت آمریکا ابتدا مسلمانان را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد، اما تحقیقات به «تیموتی مک وی» منتهی شد که پس از دستگیری و محاکمه، اعدام شد.

تیموتی مک وی

این حمله مصادف با درگیری های مسلحانه ای بود که در سال 1993 بین پلیس آمریکا و گروه «دیوید کوروش» رخ داد و در جریان آن 75 نفر کشته شدند که در میان آنها 21 کودک دیده می شد.

از آن تاریخ هر روز بر نفوذ و قدرت این گروه ها افزوده می شود، به حدی که «بیل کلینتون»، رئیس جمهوری پیشین آمریکا نسبت به افزایش قدرت و نفوذ گروه های مسلح در آمریکا هشدار می دهد و در گفتگو با شبکه سی ان ان از فعالیت این گروه ها در فضای مجازی جهت انتشار افکار و اندیشه های افراطی خود و گفتمان تند و تبعیض آمیز آنها پرده می بردارد.

 کلینتون اگرچه این گروه ها را اقلیت کوچکی در جامعه وقت آمریکا می داند، اما تاکید می کند، پیشرفت وسایل ارتباط جمعی فرصت رشد و پیشرفت زیادی را برای آنها فراهم می کند.

کلینتون که حادثه اوکلاهاما در زمان ریاست جمهوریش رخ داده بود، در تفسیری بر این حادثه چنین گفت: «این عملیات سرآغاز مجموعه عملیات های تروریستی دیگری است که از این پس توسط این دست از گروه ها شاهد آن خواهیم بود» و در پاسخ به گرایشات و افکار و دیدگاه های آنها می گوید که شکی نیست، این گروه ها دارای افکار و اندیشه های افراط گرایانه هستند و تمام توان خود را جهت اشاعه این افکار و دیدگاه ها در جامعه و بین مردم آمریکا بکار می برند».

حضور یکی از رهبران گروه های شبه نظامی آمریکا در نشست کنگره با موضوع حمل سلاح توسط این گروه ها

به اعتقاد کلینتون یکی از پایه های اعتقادی این گروه ها این است که «اختلافات سیاسی در جامعه آمریکا درحال عمیق تر شدن است و این سرآغاز جنگ داخلی در کشور است». لذا به سیاستمداران این کشور هشدار جدی می دهد، مبادا در دام اظهاراتی نژادپرستانه و تبعیض آمیز بیفتند که بزرگترین تهدید برای دولت مرکزی در واشنگتن محسوب می شود و به این گروه ها در اثبات دیدگاه ها و نظریاتشان کمک شایانی می کند.

** مهمترین گروه های مسلح آمریکایی

با توجه به تعداد زیاد این گروه ها در اینجا به مهمترین آنها اشاه می شود:

یک: گروه شبه نظامی «اوریجنس»:

این گروه در مناطقی چون مونتانا، میشیگان، تگزاس، کنتاکی، اوهایو و اورگون فعالیت داشت. در برخی مناطق دفاتر ارائه مشاوره دایر کرده و مهمترین هدفش براندازی دولت مرکزی بود.

دو: گروه شبه نظامی دشمن شماره یک ملت:

اعضای این گروه را آمیزه ای از افراد نژاد پرست و اوباش و اراذل خیابانی و جنایتکار تشکیل می دادند. این گروه فعالیت گسترده ای در ایالت کالیفرنیا داشت و براین باور بود که از چنان قدرتی برخوردار است که می تواند، دست به هر اقدامی بزند، به همین دلیل دست به جنایات خشونت بار زیادی به ویژه علیه سیاه پوستان زدند.

سه: گروه مرگ:

این گروه در لس آنجلس تشکیل شد. دارای دیدگاه های نژاد پرستانه به ویژه علیه سیاه پوستان است و مرتکب جنایات بسیاری به خصوص علیه سیاه پوستان آمریکا شد.

گوشه هایی از آموزش نظامی گروه های شبه نظامی آمریکایی

چهار: گروه نئونازی فولکسورونت

مهمترین کانون فعالیت این گروه سواحل غربی آمریکاست و مهمترین دیدگاه آن تشکیل حکومتی خودمختار و مخصوص سفید پوستان در شمال غرب اقیانوس آرام است.

پنج: گروه کوکس کلان

یکی از معروف ترین گروه های شبه نظامی و نژاد پرست آمریکایی است که مهمترین هدف آن جلوگیری از آزادی بردگان سیاه پوست بود. اوج قدرت و فعالیت این گروه در دهه 20 قرن گذشته بود. این گروه اگرچه به ظاهر از دهه 50 به بعد فعالیت هایش کمرنگ شد، اما افکار و دیدگاه هایش در جامعه آمریکا به ویژه داخل حزب جمهوریخواه نفوذ و جریان دارد.

** گروه های مسالمت جو

پس از حادثه اوکلاهاما نوع جدیدی از این گروه ها در آمریکا تشکیل شدند که ادعای همراهی و همکاری با دولت فدرال جهت رویارویی با گروه های شبه نظامی خرابکار را داشتند. این گروه ها اگرچه مسلح بودند، اما بر خود نام گروه های مسالمت جو را گذاشته بودند.

جان پرچ موسس انجمنی به این نام در آمریکا

«انجمن جان پرچ» از معروفترین این گروه هاست که در سال 1960 تاسیس شد. این گروه حامی دولت محدود و مخالف توزیع درآمد، ثروت و مداخله دولت در امور اقتصادی است.

اتهاماتی که منتقدین محافظه کار دولت «دونالد ترامپ» به «دولت پنهان» وارد می کنند و اعتقاد دارند، این دولت پایه های دموکراسی را تضعیف می کند، ریشه در افکار این گروه دارد که موفق شده، نفوذ زیادی در جریان محافظه کار آمریکا داشته باشد.

تابستان سال 2017 نشریه «پولتیکو» در مقاله ای درباره شاخه های این انجمن در تگزاس منتشر کرد که در آن آمده بود، اعضای این گروه موفق شده بودند، با نفوذ در هیأت قانونگذاری ایالت، لوایحی را جهت تصویب ارائه دهند که فعالیت های سازمان ملل در این تگزاس و گروه های اسلامگرا در آمریکا را محدود کند و این دقیقا مشابه همان سیاست هایی است که اکنون ترامپ در قبال سازمان جهانی بهداشت و پیشتر درباره مسلمانان در آمریکا اتخاذ کرده بود.

** فعالیت سیاسی در کنار فعالیت مسلحانه و اجتماعی

با توجه به آنچه در بالا اشاره شد، این گروه ها علاوه بر فعالیت مسلحانه و نژاد پرستانه، دارای فعالیت های سیاسی نیز هستند، در این خصوص روزنامه انگلیسی «اندیپندنت» در سال 2016 گزارشی منشر کرده بود که افزایش تعداد این گروه های شبه نظامی فعال در آمریکا را رصد می کرد.

اولین نکته مورد توجه این بود که بخش اعظم این گروه ها حامی «دونالد ترامپ» و خواستار پیروزی وی در انتخابات بودند، به حدی که برخی از آنها تهدید کرده بودند، در صورت پیروزی «هیلاری کلینتون»، نماینده دموکرات ها دست به سلاح خواهند برد.

گروه شبه نظامی «3 درصد» که در ایالت جورجیا فعالیت دارد و اعضای خود را در جنگل های این ایالت آموزش می دهد و گروه شبه نظامی «نگهبانان عهد» از مشهورترین این گروه ها هستند.

گروه های شبه نظامی مورد حمایت ترامپ .. جنگ رئیس جمهوری آمریکا علیه حکام ایالت ها

براساس این گزارش برخلاف دوره ریاست جمهوری «جرج بوش» پسر که محبوبیت و تعداد این گروه ها کاهش یافته بود، در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» شاهد افزایش چشمگیر این گروه ها به 1360 گروه هستیم.

بیم از محدود کردن حمل سلاح و به قدرت رسیدن یک رئیس جمهور سیاه پوست (باراک اوباما) در آمریکا از عوامل افزایش تعداد و فعالیت این گروه ها در دهه نود محسوب می شود.

** حمایت از دونالد ترامپ

نوامبر سال 2018 رسانه های آمریکایی گزارش هایی منتشر کردند که در آن آمده بود، 200 نفر از اهالی تگزاس گروهی شبه نظامی تشکیل داده اند که هدف آنها استقرار در مرزها، و ممانعت از ورود مهاجران کشورهای آمریکای لاتین به آمریکاست.

اعضای گروه شبه نظامی فعال در مرزهای مکزیک و آمریکا

اعضای این گروه را افراد مطرود جامعه ایالتی تگزاس تشکیل می دادند که اغلب دارای سوابق جنایی نیز بودند. تشکیل این گروه و اقدام آن، همزمان با اعلام ترامپ مبنی بر کشیدن دیوار بین آمریکا و مکزیک جهت جلوگیری از ورود مهاجران صورت گرفته بود.

این درحالی است که ترامپ در سال 2014 از این گروه ها برای تامین امنیت گردهمایی های انتخاباتی خود فرگوسن و میزوری و در سال 2019 برای تامین سخنرانی های خود در شهرهای جنوبی آمریکا که دارای مرزهای مشترک با مکزیک هستند، استفاده کرده بود.

** حمایت از ترامپ به معنای وفاداری به او نیست

باید توجه داشت، حمایت این گروه ها از ترامپ به معنای وفاداری آنها به وی نیست. بلکه این گروه ها نگاه متناقض و متضادی به رئیس جمهوری آمریکا دارند که تا آستانه مخالفت با ترامپ نیز پیش می رود. به اعتقاد این گروه ها، وی تمام اختیارات ریاست جمهوری را در دست خود گرفته و از تقسیم آن یا سپردن بخشی از این اختیارات به دیگر نهادهای حکومتی امتناع می کند. این گروه ها عمدتا دارای گرایشات ضد ملی گرایی هستند، چون این گرایشات را تهدیدی علیه حقوق خصوصی افراد می دانند.

فعالیت گروه های شبه نظامی در آمریکا

در مقابل، گروه های شبه نظامی دیگری نیز هستند که از ترامپ حمایت می کنند. این گروه ها به جهت برخورداری از حمایت ترامپ کار را بر دولت فدرال جهت مقابله با تخلفات و سرکشی هایشان دشوار می کنند.

«تری ماک اولیو» حاکم ایالت میشیگان در سال 2017 ضمن اشاره صریح به این موضوع، در اعتراض به حضور گروه های شبه نظامی در خیابان ها گفته بود: «وقتی چشمت به برخی از آنها در خیابان می افتد .. تصور می کنی که ارتش آمریکاست که در خیابان ها رژه می رود .. آنها سلاح هایی دارند که نیروهای پلیس ایالتی ندارند».

** حضور در اعتراضات کرونایی آمریکا

جدیدترین عرضه حضور این شبه نظامیان در اعتراضات ایالتی آمریکا علیه تعطیلی فعالیت های اقتصادی و اعمال قرنطیه خانگی و ممنوعیت رفت و آمد بود. اقدامی که اگرچه تعجب جامعه جهانی را به دنبال داشت، اما برای آمریکایی ها امری عادی و رایج بود.

حال به نظر می رسد، با کشته شدن جرج فلوید، شهروند سیاه پوست آمریکا که موجب اعتراض های گسترده در این کشور به ویژه از سوی سیاه پوستان آمریکایی شده، این گروه ها عرصه فعالیت جدیدی یافته اند تا تحت عنوان «لباس شخصی ها» سیاست های نژاد پرستانه خود و دولت ترامپ را پیاده کنند.

بنابراین دور از انتظار نیست، در صورت ادامه اعتراض های مردمی در آمریکا شاهد افزایش شمار کشته های این اعتراضات باشیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان