ماهان شبکه ایرانیان

شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹

بسته ویژه خبری سایت فردا

در بسته خبری ویژه سایت فردا تلاش می کنیم نگاهی متفاوت به اخبار روزنامه و سایر رسانه ها داشته باشیم.

احمدی‌نژاد و تلاش برای رهاشدن از کابوس مرگ سیاسی

خبرگزاری «خبرآنلاین» درباره احتمال حضور محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نوشته است: احمدی نژاد آنقدر هوش سیاسی دارد که بداند احتمال تایید صلاحیت شدنش از سوی شورای نگهبان یک احتمال غریب و دور است، با این وجود او برای زنده نگه داشتن خود در سیاست و رها شدن از کابوس مرگ سیاسی ناچار است خود را با جنجال و هیاهو در فضای سیاست نگه دارد.

انتقاد تند کیهان به نوبخت

روزنامه «کیهان» هم در بخش خبر ویژه خود بر اساس توئیت محمدباقر نوبخت نوشته است: «محمدباقر نوبخت در توئیتی نوشت که عده‌ای سفرهای استانی‌ام را مبنای گمانه‌زنی درباره حضورم در انتخابات 1400 قرار داده‌اند. ضمن رد آن، یادآور می‌شوم در 7 سال گذشته مستمرا سفر استانی داشته‌ام پس انگیزه انتخاباتی بی‌اساس است. انس و الفت با مردم که همواره مورد تاکید امام و رهبری بوده با این گمانه‌های بی‌مبنا کم اثر نمی‌شود.

آقای نوبخت توضیح نداده که چه کسی چنان گمانه‌زنی را مفرح کرده است. این در حالی است که رفتن به استان‌ها و اطلاع از مشکلات مناطق مختلف کشور از نزدیک، یک ارزش است اما متاسفانه برخی دولتمردان در دولت یازدهم و همچنین عقبه سیاسی درس‌های آنها طی چند سال اول بعضا تا همین اواخر- سفر استانی را به سخره می‌گرفتند و اقدام پوپولیستی وانمود می‌کردند!! پس از آن هم،‌ سفرهای استانی دولت فراز و نشیب داشته است؛ به نحوی که نقصان این سفرها، و کم خبری از مشکلات مردم، یکی از انتقادات جدی به برخی دولتمردان است.

در عین حال این نکته هم گفتنی است که متاسفانه آقای نوبخت کارنامه خوبی در حوزه برنامه و بودجه بر جای نگذاشته و حتی بسیاری از کارشناسان حامی دولت نیز معتقدند که موضوع بودجه‌‌ریزی عملیاتی، در دولت هرگز از حد شعار فراتر نرفت. همچنین گزارش تفریغ دیوان محاسبات حاکی از انحراف 76 درصدی از احکام بودجه بود. در حوزه خروجی‌ها نیز، این مدل برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی، نقش مثبتی در زندگی مردم نداشته است. بنابراین تلقی جذابیت انتخاباتی رئیس سازمان برنامه و بودجه برای مردم، تلقی بلاوجهی است.

حجاریان علیه نبوی

روزنامه «همشهری» هم در گفت‌وگویی با سعید حجاریان به شرایط موجود بر جریان اصلاحات پرداخته. حجاریان در این گفت‌وگو گفته است: بعضی اصلاح‌طلبان به‌عنوان انتقاد از خود، به عقبه خود می‌تازند... آقای خاتمی هم بعضی را تندرو می‌داند‌.

او ادامه داده است: قدیانی و آقاجری و تاج‌زاده به‌زعم برخی تندرو هستند چون انتقادات مبنایی مطرح می‌کنند و نبوی تندرو نیست چون حتی از دولت روحانی هم انتقاد نمی‌کند...نبوی به سمت حزب کارگزاران سازندگی گرایش پیدا کرده‌اند.

اصلاح‌طلبان همچنان حامی روحانی؟

روزنامه «شرق» هم به بهانه سالروز یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری در سال92 به درست بودن یا نبودن حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی پرداخته و در گزارشی با محمود میرلوحی و ناصر قوامی به گفت‌وگو پرداخته است. میرلوحی درباره این موضوع گفته است: حمایت از آقای روحانی در شرایطی رخ داد که کشور هشت ‌سال درگیر دولت محمود احمدی‌نژاد بود و وضعیت اقتصادی، بین‌المللی و سیاست داخلی کشور در بدترین وضعیت خود قرار داشت. با یادآوری این موضوعات می‌توان به قطعیت گفت که تصمیم اصلاح‌طلبان در سال92 در حمایت از آقای روحانی تصمیمی کاملا عقلانی و منطقی بود. اصلاح‌طلبان با حمایت از روحانی کشور را از افتادن به اعماق دره نجات دادند و کشور را روی ریل امید و عقلانیت قرار دادند.... البته قبول داریم که آقای روحانی در دوره دوم خود نتوانست نماینده واقعی رأی‌دهندگانش باشد.

قوامی هم گفته است: ما در سال92 نمی‌توانستیم پیش‌گویی کنیم که در آینده چه می‌شود، اما توانستیم یک تصمیم مهم برای زمان حال بگیریم. در آن دوره وضعیت کشور بسیار بغرنج بود و انواع تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی بر مردم تحمیل شده بود؛ در چنین شرایطی نیروهای اصلاح‌طلب تصمیم گرفتند که با حمایت از یک نیروی معتدل شرایط را قدری بهبود ببخشند.

البته این دو فعال سیاسی نگفته‌اند که آیا اصلاح‌طلبان مسئولیت مشکلات به وجود آمده در دو دولت روحانی را باتوجه به حمایت گسترده از او می‌پذیرند یا مانند سابق سعی بر فرافکنی دارند؟

ترامپ نقطه آغاز فروپاشی آمریکا

روزنامه «آرمان» هم در گفت‌وگو با ابراهیم فیاض کنش‌های سیاسی ترامپ و وضعیت سیاسی آمریکا را مورد تحلیل قرار داده است. فیاض در این گفت‌وگو گفته است: من ترامپ را نقطه آغاز فروپاشی نظم جهانی و غرب می‌د‌‌‌انم و معتقد‌‌‌م نظم جد‌‌‌ید‌‌‌ی د‌‌‌ر جهان شکل خواهد‌‌‌ گرفت. د‌‌‌ر نتیجه تحولاتی که د‌‌‌ر آمریکا رخ د‌‌‌اد‌‌‌ه با محوریت سرمایه‌د‌‌‌اری بود‌‌‌ه است. جهان د‌‌‌ر حال حرکت به سمت بیناذهنیتی و بینافرهنگی است و شبکه‌های اجتماعی این روند‌‌‌ را تسریع کرد‌‌‌ه‌اند‌‌‌. به همین د‌‌‌لیل نیز امروز مشاهد‌‌‌ه می‌کنیم که ترامپ با شبکه‌های اجتماعی د‌‌‌رگیر شد‌‌‌ه و حتی می‌خواهد‌‌‌ آنها را محد‌‌‌ود‌‌‌ و سانسور کند‌‌‌. قتل جورج فلوید‌‌‌ د‌‌‌ر آمریکا تنها یک چاشنی کوچک د‌‌‌ر مقابل یک ماد‌‌‌ه انفجاری بسیار بزرگ بود‌‌‌ه که آتش به خرمن جامعه آمریکا زد‌‌‌ه است. به همین د‌‌‌لیل نیز امروز مباحث امنیتی از جمله تجزیه آمریکا مطرح شد‌‌‌ه است. این د‌‌‌ر حالی است که اگر این تحولات شتاب بیشتری به خود‌‌‌ بگیرد‌‌‌ احتمال تجزیه شد‌‌‌ن آمریکا به کشورهای کوچک‌تر وجود‌‌‌ خواهد‌‌‌ د‌‌‌اشت. این د‌‌‌غد‌‌‌غه‌ها به خصوص پس از شیوع ویروس کرونا د‌‌‌ر آمریکا د‌‌‌ر بین مرد‌‌‌م آمریکا مطرح شد‌‌‌ه است. د‌‌‌ر چنین وضعیتی مرد‌‌‌م آمریکا گمان می‌کرد‌‌‌ند‌‌‌ اگر د‌‌‌ر کشور کوچک‌تری زند‌‌‌گی می‌کرد‌‌‌ند‌‌‌ از امنیت و رفاه بیشتری برخورد‌‌‌ار بود‌‌‌ند‌‌‌. ترامپ روند‌‌‌ فروپاشی آمریکا و غرب را تسریع کرد‌‌‌ه است. این د‌‌‌ید‌‌‌گاهی است که بند‌‌‌ه از زمانی که وی د‌‌‌ر آمریکا به قد‌‌‌رت رسید‌‌‌ه مطرح کرد‌‌‌ه‌ام.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان