روزنامه جوان: داماد و معاون ارشد دونالد ترامپ رئیسجمهور جدید امریکا در طول رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری و بعد از این رقابتها، سه تماس مخفی و اعلام نشده با سفیر روسیه در امریکا داشته است. حالا رقیب ترامپ یعنی هیلاری کلینتون با اعتماد به نفسی که به نظر میرسد با شنیدن اخبار منفی از ترامپ بازسازی شده است، صحبت از استیضاح وی میکند.
خبرگزاری «رویترز» روز جمعه گزارش داد، دو تماس تلفنی بین جارد کوشنر و سفیر روسیه در امریکا بین ماههای آوریل و نوامبر 2016 میلادی به وقوع پیوسته است تا ابعاد رسوایی دخالت روسها به نفع کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ حالا گریبان خانواده او را هم بگیرد. پیشتر نیز کاخ سفید در ماه مارس اعلام کرده بود کوشنر و «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ با «سرگئی کیسلایک» سفیر روسیه در امریکا ماه دسامبر در برج ترامپ با یکدیگر دیدار داشتهاند. روزنامه امریکایی «واشنگتن پست» و خبرگزاری «رویترز» بعد از ظهر روز پنجشنبه گزارش دادند که کوشنر درباره احتمال ایجاد یک خط ارتباطی امن و محرمانه بین تیم انتقال ریاست جمهوری و کرملین با کیسلایک گفتوگو کرده است. شش منبع خبری آگاه به خبرگزاری رویترز گفتهاند چندین تماس بین کوشنر و کیسلایک برقرار شده است. این منابع آگاه از ارائه جزئیاتی افزون بر دو تماس تلفنی پیش از انتخابات ریاست جمهوری امریکا و مکالمات داماد ترامپ با سفیر روسیه بعد از انتخابات درباره ایجاد یک خط ارتباطی مخفیانه، خودداری کردهاند.
این منابع آگاه به رویترز گفتند که بحثهای صورت گرفته بین کیسلایک و کوشنر و فلین قبل از انتخابات، روی مبارزه با تروریسم و بهبود روابط اقتصادی بین روسیه و امریکا متمرکز بوده است. در همین حال روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، سفیر روسیه به کرملین گفته بود که جارد کوشنر خواستار برقراری کانال ارتباطی محرمانه با مسکو شده است. ظاهراً سفیر روسیه گفته بود کوشنر ماه دسامبر در جلسهای در برج ترامپ که مایکل فلین، مشاور امنیت ملی وقت امریکا هم حضور داشته، این پیشنهاد را مطرح کرده است. «جیمز گورلیک» وکیل کوشنر در واکنش به این خبر به خبرگزاری رویترز گفت که موکلش هیچ تماس تلفنی با سفیر روسیه در امریکا را در ماههای آوریل و نوامبر سال گذشته میلادی به خاطر نمیآورد. واشنگتن پست و شبکه خبری «ان بی سی نیوز» اخیراً اعلام کردند که کوشنر در پرونده روابط احتمالی ستاد ترامپ با روسیه، تحت بررسی افبیآی قرار دارد. در پی انتشار این خبر «تد لیو» نماینده دموکرات امریکایی از ایالت «کالیفرنیا» درخواست کرد که کوشنر تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد. این دموکرات امریکایی گفته است که اگر این اخبار حقیقت داشته باشند، کوشنر باید استعفا کند و به دلیل دروغگویی درباره صلاحیت امنیت خود که یک جرم فدرال محسوب میشود، تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد. کمیته ملی حزب دموکرات امریکا نیز شب گذشته از ترامپ خواست تا کوشنر را به دلیل این تماسهای مخفیانه با سفیر روسیه اخراج کند.
کلینتون: ترامپ استیضاح میشود
کلینتون در ولسلی کالج خطاب به دانشجویان گفت: ما از انتخابات ریاست جمهوری پیشین و از ریاست جمهوری مردی عصبانی هستیم که فردی را اخراج کرده که تحقیقاتی را علیه او در وزارت دادگستری به جریان انداخته بود. او به دلیل مانعتراشی در روند قضایی و اجرای عدالت نهایتاً کارش به استیضاح کشیده میشود و رسوایی به بار میآید. اشاره کلینتون به اخراج جیمز کومی، رئیس افبیآی است که تحقیقاتی را درباره احتمال ارتباط کمپین ترامپ با روسها در دست داشت. هیلاری کلینتون در سخنانی که آشکارا دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا را با ریچارد نیکسون، رئیسجمهوری اسبق امریکا مقایسه میکرد و به رسوایی واترگیت اشاره داشت، رهبر جمهوریخواه کاخ سفید را مورد انتقاد قرار داد. این اولین باری نیست که دموکراتها درباره احتمال استیضاح ترامپ سخن میگویند. گمانهزنی درباره احتمال استیضاح رئیسجمهوری امریکا در کنگره به گوش میرسد. سناتور جان مککین چهره معروف اردوگاه جمهوریخواهان حتی گفته است، رسوایی دولت ترامپ به اندازه و حد واترگیت رسیده است. رسوایی واترگیت به وقایعی اطلاق میشود که میان سالهای 1978-1972 در هتلی به همین نام در واشنگتن اتفاق افتاد که منجر به استیضاح و سپس کنارهگیری ریچارد نیکسون رئیسجمهور وقت ایالات متحده امریکا شد. او ستاد انتخاباتی دموکراتها را شنود میکرد و پس از پیروزی نیکسون در انتخابات، این مسئله فاش شد.
سنا به دنبال اسناد ستاد ترامپ
در ادامه رسیدگی به دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 امریکا، کمیته اطلاعاتی سنا از ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور امریکا خواسته است تا تمام ایمیل ها، اسناد و فهرست تماسهای تلفنی انجام شدهاش را در اختیار این کمیته قرار دهد. به گزارش روزنامه امریکایی «واشنگتن پست»، مقامات آگاه در این باره به واشنگتن پست گفتند که کمیته اطلاعاتی سنا هفته گذشته نامهای با امضای «ریچارد بور» رئیس این کمیته و «مارک وارنر» دموکرات عالی رتبه آن، به کمیته انتخاباتی ترامپ فرستادهاند. خبر ارسال این نامه یک روز بعد از آن منتشر شد که رهبران کمیته اطلاعاتی سنا اختیارات گستردهای برای صدور احضاریه در پرونده روسیه بدون نیاز به رأی کامل اعضای این کمیته به دست آوردند. قانونگذاران این کمیته به منظور تداوم تحقیقات درباره دخالت روسیه در نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا و تبانی احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با مسکو، به اتفاق آرا به «بور» و معاون او «وارنر» مجوز جامعی دادند تا آنها بدون نیاز به کل رأی اعضا، احضاریه و حکم صادر کنند.
«اتاق عملیات» ترامپ مقابل تحقیقات
خبرگزاری «رویترز» روز گذشته (جمعه) در خبری نوشت که مشاوران ارشد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور امریکا درصدد هستند تا «اتاق عملیات» را با هدف مقابله با اخبار منفی مرتبط با نتایج تحقیقات جاری درباره روابط احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با دولت روسیه ایجاد کنند. براساس این خبر، «استیو بانون» استراتژیست ارشد کاخ سفید و «جارد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ نیز قرار است در این اتاق عملیات که تلاشی برای پیغامرسانیهای جدید و پیش بردن دستور کار سیاسی ترامپ و برنامهریزی برای برگزاری اجتماعات بیشتر با حامیان رئیسجمهور فعلی امریکاست، حضور داشته باشند. گفته میشود بعد از اینکه «رابرت مولر» رئیس سابق افبیآی جایگزین «جیمز کومی» شد تا به عنوان مشاور ویژه، پرونده تحقیقات درباره رابطه ستاد انتخابات ترامپ با روسیه را نظارت کند، ترامپ نیز «مارک کاسوویتز» را به عنوان وکیل شخصی خود استخدام کرده است و تیم او در حال تشکیل یک تیم حقوقی با حضور وکلای برجسته هستند تا بتوانند از این طریق، عملکرد بهتری در پاسخ به سؤالاتی داشته باشند که درباره تبانی ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه مطرح میشوند.
کمترین میزان محبوبیت ترامپ در امریکا
نتایج تازه ترین نظرسنجیهای انجام شده توسط شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» نشان دهنده کمترین میزان محبوبیت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور امریکا و «مایک پنس» معاون او در کاخ سفید میان امریکاییهاست. به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیش از نیمی از شرکتکنندگان در این نظرسنجی یا به عبارتی 53 درصد از آنها از عملکرد ترامپ ناراضی هستند و تنها 40 درصد از ریاست ترامپ اعلام رضایت کردهاند. از طرف دیگر، 43 درصد از امریکاییها از عملکرد معاون ترامپ اعلام نارضایتی و 42 درصد اعلام رضایت کردهاند. این نتایج نشان دهنده کاهش چشمگیر اعتبار ترامپ و پنس در مقایسه با نتایج نظرسنجی مشابه انجام شده توسط فاکس نیوز در ماه گذشته میلادی است. در نظرسنجی ماه گذشته رضایتها از عملکرد ترامپ و پنس به ترتیب 45 و 50 درصد گزارش شد. نشریه «هیل» چاپ کنگره امریکا نوشت که این اعداد مربوط به رضایت از عملکرد ترامپ نشان دهنده احساسی است که رأیدهندگان امریکایی درباره تلاشهای جدید مجلس نمایندگان با تسلط جمهوریخواهان برای لغو قانون خدمات درمانی اوباماکر دارند به طوریکه 53 درصد از امریکاییها مخالفت خود را با لغو اوباماکر اعلام کردهاند و این قانون را برای کشور مفید میدانند.