به گزارش ایسنا و به نقل از فرچون، چین میگوید آزمایش نمونههایی از میگوهای وارداتی نشان داده که آلوده به کروناویروس جدید هستند و مجدداً سؤالاتی را در مورد اینکه آیا این عامل بیماریزا میتواند از طریق مواد غذایی یا محصولات منجمد پخش شود، مطرح میکند.
اداره کل گمرکات چین گفت: این ویروس چه در داخل و چه در خارج از بستهبندی میگو مشاهده شد. این نمونهها از سه کارخانه در اکوادور آمده بود و از این پس واردات از این کارخانه ها متوقف میشود.
"بی ککسین" مدیر دفتر واردات و ایمنی صادرات مواد غذایی در بخش گمرکات چین گفت: نتیجه مثبت آزمایشها به این معنی نیست که این ویروس مسری هستند، بلکه منعکس کننده نقاط ضعف در مقررات ایمنی مواد غذایی شرکتها است و اداره گمرک از این پس کنترل بیشتری روی زنجیره غذاهای منجمد وارداتی اعمال میکند.
چین ماه گذشته نیز ماهی سالمون وارداتی را به عنوان مقصر احتمالی شیوع مجدد کووید-19 در پکن معرفی کرده بود و دستور برچیده شدن این ماهی را از قفسه سوپر مارکتها صادر کرد.
چین همچنین آزمایشهای گسترده ای را روی غذاهای سرد وارداتی در بنادر خود انجام داد و محمولههای گوشتی کارخانجات خارج از این کشور را که گزارش شده کارگران آنها آلوده شدهاند، تحریم کرد.
با این حال، مقامات چینی با کارشناسان جهانی موافق هستند که واردات مواد غذایی از لحاظ انتقال ویروس خطر کمی را به همراه دارد که این مسئله منجر به سردرگمی شده است که چرا چین همچنان به آزمایش و تحریم محمولههای وارداتی ادامه میدهد.
"بی" گفت: این آزمایشات یک اقدام مهم برای جلوگیری از انتقال ویروس از کانالهای زنجیره غذایی سرد وارداتی است. این یک اقدام ضروری برای محافظت از سلامت مردم است و تجارت عادی بینالمللی را مختل نمیکند.
به گفته وی، کارکنان برخی از کشورها حتی پس از آلوده شدن به ویروس باز هم به کار خود ادامه میدهند که این، خطر آلودگی مواد غذایی را افزایش میدهد و از آنجایی که در برخی از مراکز خارج از چین، موج های اپیدمی وجود دارد، چین واردات گوشت را از 23 کارخانه واقع در برزیل، ایالات متحده، بریتانیا و آلمان متوقف کرده است.
مقامات گمرک چین همچنین تعداد 227 هزار و 934 نمونه را آزمایش کردهاند که بقیه نمونهها منفی بوده اند.
میگوهایی که آزمایش آنها مثبت شده است در بنادر دالیان و شیامن تخلیه شده بود که پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش، همه آنها معدوم شدند.