ماهان شبکه ایرانیان

راه‌های پیشگیری و درمان آلرژی چشمی

آلرژی چشمی چیست؟ آیا می دانید چه علائمی دارد؟ آیا آلرژی چشم‌هایتان قرمز و پف کرده می‌کند؟ در این مقاله به بررسی آلرژی چشمی و روش درمان آن می‌پردازیم.

راه‌های پیشگیری و درمان آلرژی چشمی

تحریریه زندگی آنلاین : آلرژی چشمی چیست؟ آیا می دانید چه علائمی دارد؟ آیا آلرژی چشم‌هایتان قرمز و پف کرده می‌کند؟ در این مقاله به بررسی آلرژی چشمی و روش درمان آن می‌پردازیم.

 

علائم آلرژی چشمی چه می‌تواند باشد؟

کسانی که دارای آلرژی چشمی هستند قرمزی در سفید چشم یا پلک درونی دارند. سایر نشانه‌های هشدار دهنده: خارش، پاره شدن، تاری دید، احساس سوزش، پلک‌های متورم و حساسیت به نور می‌باشد. آلرژی‌های چشم می‌تواند به تنهایی و یا با آلرژی بینی و پوست مانند اگزما اتفاق  افتد. تنها راه کسب اطمینان از داشتن آلرژی مشورت با پزشک متخصص است. اگر چشم‌هایتان در معرض منبع آلرژی باشند می‌توانند قرمز شوند مثلاً اگر در خانه سگ یا گربه داشته باشید ممکن است قرمزی چشمتان ناشی از آلرژی به این حیوانات خانگی باشد. سلول‌های چشم شما هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را ایجاد می‌کنند که موجب التهاب می‌شوند. نتیجه: خارش، قرمزی و آبریزش است.

 

بیشتر بخوانید:

آیا حساسیت‌های فصلی بر روی کرونا تاثیر دارد؟

آلرژی چشمی و پرهیز از مالش چشم

در مواقع خارش و یا التهاب سخت است که آنها را لمس نکنید، اما این کار فقط بدترش خواهد کرد. مالش باعث می‌شود سلول‌های مورد نظر مواد آرژیک بیشتری را آزاد کند تا بیشتر از این مواد شیمیایی باعث خارش شود. می‌توانید این موارد را به کار گیرید تا کمک کننده باشند: اگر لنزهای تماسی دارید، آن‌ها را بیرون بیاورید. آرایش چشم را اپاک کنید و از کمپرس سرد برای چشمانتان استفاده کنید. دست‌های خود را اغلب بشویید. برای داشتن چشمانی بدون آلرژی از لوازم آرایشی برای چشم استفاده نکنید یا مارکی را انتخاب کنید که برای چشم‌ها مواد ضد حساسیت استفاده می‌کنند و برای اینکه قرمزی چشمان خود را بپوشانید سعی نکنید که از خط چشم یا ریمل و سایه چشم استفاده کنید. اتفاقاً شما باید از آرایش در نقاط دیگری استفاده کنید تا قرمزی جشمتان کمتر به دیدی بیاید. مثلاً از یک رژ لب پررنگ برای لب‌هایتان استفاده کنید. این باعث می‌شود التهاب چشم کمتر به چشم آید.

 

ترفندهایی برای بیرون از خانه

اگر در فصل بهار و تابستان بعد از خروج از خانه احساس کردید از چشمهایتان اشک جاری دشه است باید بدانید که شما حساسیت فصلی دارید. مثلاً به درختف علف، چوب و گرده گل‌ها می‌توانند عاملان اصلی این حساسیت فصلی شما باشند. با یک عینک آفتابی در این فصول از چشمانتان مراقبت کنید. و همیشه جایی بنشینید که کنار پنجره باشد و هوای تازه در رفت و آمد باشد.

 

بیشتر بخوانید:

آلرژی با سرماخوردگی چه تفاوتی دارد؟

ترفندهای داخل خانه برای آلرژی چشمی

حشرات خانگی، گردوغبارهای داخل خانه می‌توانند از عاملان اصلی آلرژی جشمی شما در منزل باشند. اگر حیوان خانگی دارید حتماً او را از اتاق خواب بیرون کنید و اجازه ورود به ان ندهید. به محض رفتن به خانه چشمهایتان را بشویید و لباس‌هایتان را عوض کنید.

اگر به گردو خاک حساسیت دارد و باعث تحریک آلرژی شما می‌شود بهتر است از جارو استفاده نکنید و یک تی را در آب گرم بخیسانید و تمام سطح خانه را با آن تمییز کنید و دقت کنید که رطوبت خان هرا بین 30 تا 50 درصد نگه دارید.

 

درمان آلرژی چشمی با قطره‌های چشمی

اکثر قطره‌های ضد التهابی که برای حساسیت‌های چشمی استفاده می‌شود، داروهای مشابهی برای درمان آلرژی بینی دارند:

1- آنتی‌هیستامین‌ها و تثبیت کننده‌های سلول باعث آزاد شدن مواد شیمیایی ناشی از خارش بدن می‌شوند.

2- Decongestant قطره کوچک عروق خونی در چشم شما، که باعث کاهش قرمزی می‌شود.

3- قطره‌های اشک مصنوعی که مواد اضافی را از چشمانتان خارج می‌کند و چشمانتان را تر می‌کند.

افراد مبتلا به شرایط خاص نباید از برخی از انواع قطره چشم استفاده کنند، بنابراین از دکتر خود بپرسید. گزینه‌های تجویز ممکن است شامل داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا استروئیدها باشد.

 

 بیشتر بخوانید:

آفلاتوکسین را بیشتر بشناسیم

داروهای خوراکی نیز کمک کننده هستند

آنتی هیستامین‌ها و ضد انعقاد کننده‌هایی که قرص‌ها، کپسول‌ها یا مایعات را در بر می‌گیرند می‌توانند به کنترل علائم شما کمک کنند. اما آن‌ها می‌توانند چشمان شما را خشک کنند و حس خواب آلودگی به شما بدهند. برخی از decongestants OTC شما را به سرگیجه می‌اندازند.

اگر فشار خون بالا دارید، از پزشک خوددرباره قرص‌ها و داروهای تجویزی حتماً توضیح بخواهید که خدای نکرده باعث افزایش فشار خونتان نشوند. همچنین برای افرادی که از آلرژی شدید رنج می‌برند از شات‌های آلرژی استفاده می‌شود.

درمان از این طریق می‌تواند ماه‌ها طول بکشد و شما همچنین به استفاده از دارو نیز باید ادامه دهید. اما برای انتخاب این درمان حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید و فواید و مضرات این روش برای خودتان را کاملاً بررسی کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان