خبرگزاری فارس: جبهه اصلاحات پس از باخت سنگین در یازدهمین دوره انتخابات مجلس و انتقادها به عملکرد دولت مورد حمایت آنها در رکودسیاسی قرار گرفته و فعالان و کنشگران اصلی و سیاسی این جبهه از رویهها، استراتژیها و تاکتیکها انتقاد میکنند.
در همین زمینه صادق زیبا کلام گفته بود: «اصلاحات تمام شد. در دوم اسفند 1398 همه چیز تمام شد. اصلاحات تمام شد، چون کرونا بود نمیشد ختم و شب هفت گرفت. مردم در این تاریخ نشان دادند که از اصلاح طلبان عبور کردند. ـ
اشاره صادق زیباکلام به انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند 98 بود که اصلاح طلبان در تهران 30 بر صفر به رقیب سنتی خود یعنی اصولگرایان باختند و لیست 8 حزب اصلاح طلب با عنوان «آمدیم برای ایران» و لیست «یاران هاشمی» حزب کارگزاران سازندگی مورد اقبال مردم قرار نگرفت.
سید افضل موسوی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و مدیرمسئول روزنامه سازندگی این حزب در گفتگوی تفصیلیای که با خبرنگار حوزه احزاب داشت از احتمال جدایی حزب کارگزاران از اصلاح طلبان و ایجاد یک جریان جدید که به قول موسوی آرزوی هاشمی رفسنجانی بود، در 1400 خبر داد.
اشاره سید افضل موسوی به یک جریان میانه و معتدل و هم شکل با همان جریانی که در دوم اسفند 98 با عنوان «یاران هاشمی» رخ داد، است. او گفته بود که هم تندروهای این طرف و هم تندروهای آن طرف را باید کنار بگذاریم. علی صوفی وزیر دولت اصلاحات و دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس میگوید که کارگزاران میخواهد در 1400 شخصی همچون حسن روحانی همچنان بر مسند قدرت باقی بماند.
*کارگزاران میخواهد رویه 92 ادامه یابد
او میگوید: حزب کارگزاران میخواهد همین شکل و روشی که در انتخابات 92 و 96 رخ داد و همچنین همان رویهای که در سال 98 دنبال کرد را ادامه بدهد. یعنی اگر فردا باز شورای عالی اصلاح طلبان اعلام کرد که کاندیدایی ندارد حزب کارگزاران سازندگی خود را مجاز بداند که از هر کاندیدای دیگری حمایت کند.
دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات میگوید که این روش حزب کارگزاران را درست نمیداند و به راهبرد شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در انتخابات 98 اشاره دارد. شورای سیاست گذاری اصلاحطلبان ریاست محمدرضا عارف در سال 98 راهبردی را تبیین و نتیجه آن هم منجر به عدم ارائه لیست انتخاباتی از سوی جبهه اصلاح طلبان شد.
آذر منصوری که سخنگوی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را برعهده داشت در تشریح راهبرد مورد اشاره صوفی در این مصاحبه گفته بود که اصلاح طلبان، چون کاندیدای اصلاح طلب در صحنه ندارند، لیست انتخاباتی ارائه نمیدهند. در همان زمان خبرگزاری فارس اسامی 50 اصلاح طلب تأیید صلاحیت شده در تهران را رسانهای کرد.
*جامعه گرانیها را از چشم اصلاحطلبان میبیند
صوفی، اما میگوید: باید واقعیت جامعه را بپذیریم. راهبرد اصلاحطلبان در انتخابات 98، راهبرد واقع بینانه بود نه انتزاعی. جامعه امروز مسبب بروز شرایط سخت معیشتی را از چشم اصلاح طلبان میبیند و دیگر حاضر نیستند به تصمیمهای مشابه سال 92 تا 96 پاسخ مثبت بدهند.
*اصلاحطلب 6 سیلندر هم نمیتواند رای حداکثری را پای کار بیاورد
وزیر دولت اصلاحات تأکید دارد که اعتبار اصلاح طلبان لطمه دیده و ریزش رأی بالایی دارند به گونهای که اگر یک اصلاح طلب 6 سیلندر هم کاندیدا شود، بازهم رأی حداکثری اصلاح طلبان پای کار نخواهد آمد. اصلاح طلبان اگر میخواهند واقع بینانه عمل کنند باید تصمیم راهبردی خود در سال 98 را ادامه بدهند.
وی گفت: اصلاح طلبان به این نتیجه رسیدهاند که با روش انتخاباتی و سیاسی 92 تا 96 نمیتوان پای تعهداتی که به مردم در انتخابات دادهاند بایستند و وقتی توقعات و انتظارات مردم برآورده نشود مردم هم ناراضی خواهند بود و این نارضایتی به وجهه و اعتبار اصلاح طلبان آسیب میزند و زده است.
وی با بیان اینکه در هر صورت در انتخابات 1400 یک کاندیدای اصلاح طلب باید نامزد شود و یا غیر، گفت: کارگزاران سازندگی معمولا خود را عملگرا میدانند؛ چراکه آنها معتقدند باید تلاش کنند هر طور شده به قدرت نزدیک شوند، اما اصلاح طلبان و موافقان راهبرد 98 موافق این رویه و این روش نیستند.