ماهان شبکه ایرانیان

نوش‌آبادی: آمریکایی‌ها با خروج از برجام حق اظهارنظر ندارند

خبرگزاری ایسنا: حسین نوش‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به تلاش آمریکا برای فعال سازی مکانیسم ماشه اظهار کرد: آمریکایی‌ها برخلاف عرف و حقوق بین‌الملل برای فعال کردن مکانیسم ماشه تلاش می‌کنند، مکانیسم ماشه برگرداندن تحریم‌ها به حالت قبل و اخذ رأی از شورای امنیت جهت احیاء تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است که تلاش آمریکا را می‌توان بیهوده، نافرجام و شکست خورده تعبیر کرد.

وی با اشاره به مخالفت برخی اعضای شورای امنیت با فعال کردن مکانیسم ماشه توسط آمریکا گفت: همپیمانان آمریکایی هم فهمیدند که حمایت از اقدام آمریکا آبروریزی بین‌المللی برای آنها خواهد بود چون آمریکایی‌ها از این اقدام شکست مفتضحانه‌ای می‌خورند، رفتار آنها مبنای حقوقی و بین‌المللی نداشته و با عرف و حقوق بین‌الملل سازگار نیست. آنها به همین دلیل رییس و اعضای شورای امنیت را برای رسیدن به خواسته‌شان تحت فشار قرار دادند که موفقیت‌آمیز هم نبود نمونه آن را می‌توان با مخالفت شورای امنیت در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی مشاهده کرد. آمریکایی‌ها بعد از مخالفت اعضاء با فعال کردن مکانیسم ماشه شکست دیگری خوردند و به شدت عصبانی شدند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آمریکا عضو برجام نیست که بخواهد از مکانیسم ماشه استفاده کند، این مکانیسم برای اعضای برجام تعریف شده است. آمریکایی‌ها با خروج از برجام حق اظهارنظر و پرداختن به این موضوع را ندارند. ممکن بود در صورت عضویت در برجام با گرفتن بهانه‌ای مستمسکی برای استفاده از مکانیسم ماشه داشته باشند ولی اکنون به هیچ وجه چنین حقی را ندارند که بخواهند تحریم‌های بین‌المللی را برگردانند آن هم تحریم‌هایی که در شورای امنیت لغو شدند. آمریکایی‌ها با دانستن این موارد یک طرفه اعلام کردند که خودشان موضوع تحریم‌ها را دنبال می‌کنند که این شدت انزوا و ناکامی آنها را نشان می‌دهد.

نوش‌آبادی ادامه داد: مطمئنا اعضای شورای امنیت و سایر کشورها از رفتار آمریکا تبعیت نمی‌کنند چون به نفع آنها نیست باز هم می‌گویم آمریکا جایگاه حقوقی در برجام ندارد که بخواهد از آن استفاده کند پس تلاشش برای فعال کردن مکانیسم ماشه بیهوده و نافرجام خواهد بود.

رییس فراکسیون دیپلماسی بین‌المللی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی در تبیین وظایف دستگاه دیپلماسی گفت: دستگاه دیپلماسی باید این موارد را به عنوان مبانی حقوق بین‌الملل دنبال کنند که اگر واقعا آمریکا نگران برجام است نباید از آن خارج می‌شد. خروج آمریکا از برجام پشت کردن به تعهدات بین‌الملل و بی‌احترامی به 1+5 بود. آنها فهمیده‌اند چه اشتباه بزرگی کرده‌اند اکنون باید دیپلمات‌های ما در روابط دو و چند جانبه با کشورها به خصوص در جلسات کمیسیون مشترک برجام این موارد را به صورت روشن تبیین کنند و در عرصه‌ی بین‌المللی و منطقه‌ای آن را به عنوان زیاده‌خواهی‌های آمریکا بیان کنند. رفتارهای آمریکا همچون رفتارهای قرون وسطایی بی‌معنا و بی‌اساس و مغایر با اصول بین‌المللی است.

نوش آبادی در پایان گفت: باید دیپلمات‌ها این موارد را در ملاقات‌ها، تماس‌ها و ارتباط‌ها تبیین کنند تا همه بدانند آمریکایی‌ها رفتار بی‌معنا، بی‌منطق و بی‌اساسی را دنبال می‌کنند که با هیچ اصول و مبنایی سازگار نیست. دو سال برای لغو تحریم‌ها در شورای امنیت تلاش شد حال آمریکا می‌خواهد آن را بازگرداند مهم‌ترین کاری که آمریکا باید انجام دهد برگشت به برجام و اجرای تعهدات آن است بعد از آن در صورت دیدن کوتاهی می‌تواند همچون سایر اعضاء اقدامی را انجام دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان