ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نحوه ارائه درخواست تکمیل سوابق بیمه اعلام شد

معاون مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره جزئیات درخواست تکمیل سوابق بیمه‌ای، توضیحاتی داد.

نحوه ارائه درخواست تکمیل سوابق بیمه اعلام شد
نحوه ارائه درخواست تکمیل سوابق بیمه اعلام شد

حسن زاده معاون مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جزئیات درخواست تکمیل سوابق بیمه‌ای، اظهار کرد: ماده یک قانون سازمان تامین اجتماعی بر پوشش بیمه کامل تاکید دارد و هدف از این قانون تامین و توسعه بیمه افراد است.

معاون مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: بیمه شدگانی که کارکرد کامل ندارند و به صورت پاره وقت هستند مانند؛ خبرنگاران، اساتید دانشگاه و ... می‌توانند سوابق بیمه خود را تکمیل کنند و روز‌هایی که بیمه برای آن‌ها رد نشده را پرداخت کنند تا خلاء سوابق‌شان تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه مصوبه هیات امنا سازمان تامین اجتماعی در 13 خرداد 98 امکان تکمیل سوابق را فراهم کرد، گفت: مطابق این مصوبه بخشنامه‌های آن در 17 اسفند 98 به شعب تامین اجتماعی ابلاغ شد و افراد با مراجعه به شعبه‌های تامین اجتماعی می‌توانند ثبت نام کنند و درخواست خود را ارائه دهند و از زمانی که درخواست خود را ارائه می‌دهند می‌توانند سوابق خود را تکمیل کنند و امکان تکمیل سوابق قبلی وجود ندارد.

حسن زاده درباره مشمولان این مصوبه، بیان کرد: مشمولان افرادی هستند که به صورت پاره وقت در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی فعالیت می‌کنند و حداقل یک روز سابقه حق بیمه برای آن‌ها لحاظ شده باشد و کسی که هیچ سابقه در ماه نداشته باشد نمی‌تواند سوابق خود را تکمیل کند.

معاون مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه شرط سنی افراد 50 سال است و افرادی بالای 50 سال معادل مازاد سنی باید سابقه داشته باشند، اضافه کرد: اگر 10 سال سابقه داشته باشند از شرط سنی معاف می‌شوند همچنین فرد بیمه شده باید حیات داشته باشد.

وی درباره نحوه ارائه درخواست بیمه شدگان، گفت: بیمه شده باید به واحد شعبه مراجعه کرده و در دبیرخانه شعبه درخواست تکمیل سوابق دهد و شعبه ظرف 2 ماه بررسی می‌کند که فردی که درخواست تکمیل سابقه داده است استحقاق دارد یا خیر، سپس به بیمه شده نتیجه بررسی اعلام می‌شود و بیمه شده ظرف 1 ماه فرصت دارد برای انعقاد قرارداد به شعبه مراجعه کند. بستن یک بار قرارداد برای سال‌های بعد هم کافی است مگر اینکه فرد در یک ماه کارکرد نداشته باشد و یا حق بیمه خود را پرداخت نکرده باشد.

حسن زاده تصریح کرد: بیمه شده برای 6 ماه نخست سال از آذر تا بهمن و برای 6 ماه دوم سال از خرداد تا مرداد فرصت دارد برگه پرداخت حق بیمه را دریافت کنند و نرخ حق بیمه 27 درصد است و کلیه تعهدات به جزء بارداری، غرامت دستمزد ایام بیماری و کمک هزینه ازدواج را پوشش می‌دهد.

معاون مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: مبنا تامین اجتماعی همان دستمزدی است که کارفرما برای بیمه شده رد کرده که در تعداد روز‌های کسری حق بیمه ضرب شده سپس ضبدر 27 درصد می‌شود و مبلغ حق بیمه که بیمه شده باید پرداخت کند مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه امکان ارائه غیر حضوری درخواست وجود ندارد و در پی آن هستیم که شرایط ارائه درخواست غیرحضوری در بیمه‌های اختیاری را فراهم کنیم، افزود: سوابق ناشی از پرداخت حق بیمه کسری از ماه با توجه به عدم اشتغال بیمه شده در این مدت به عنوان سوابق سخت و زیان آور ملاک عمل نیست. در صورتی که متقاضی حق بیمه کسر از ماه را پرداخت کند چنانچه محرز شود که همزمان به نحو دیگر دارای سابقه حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی است وجه پرداختی در دوره همپوشانی عیناً به وی مسترد و سوابق ایجادی ناشی از آن حذف می‌شود.

حسن زاده خاطرنشان کرد: در صورتی که متقاضی حق بیمه کسر‌ی ازماه را پرداخت کند و به طور همزمان مشمول سایر صندوق بیمه یا عناوین مشابه باشد باید وجه پرداختی در دوره همپوشانی به کسر حق‌بیمه سهم درمان به وی مسترد شود.


بیشتر بخوانید


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان