مردم از بازار فرسایشی خسته شده‌اند

دنیای اقتصاد-امیرکلهر : یکی از نکاتی که در ماه‌های گذشته همیشه کاربران فعال در حوزه بورس و بازار سرمایه در شبکه‌های اجتماعی درباره آن می‌نوشتند، صحبت‌های رئیس دولت بود

 برخی از این کاربران با بیان اینکه دولت نباید بی وفا باشد و ما را در این دریای پرتلاطم رها کند، به شوخی می‌گفتند که بهتر است کمپینی راه‌اندازی کنیم و از حسن روحانی دعوت کنیم تا حضورش در بورس مانند ماه‌های گذشته پررنگ تر باشد. اما عده‌ای از کاربران هم با بیان اینکه عدم دخالت دولت در بورس و بازار سرمایه اتفاقی مثبت است و نباید چشم به حرف‌های مسوولان و مقامات داشت و این شروعی برای این موضوع است که بازار به حال خودش رها شود، از این اتفاق ابراز خوشحالی می‌کردند اما در مقابل اکثر کاربران مطرح‌کننده‌های چنین نظریه‌ای را به شدت خوشبین معرفی می‌کردند و به آنها با کنایه می‌گفتند انگار از پرواز سوئیس همین الان پیاده شده‌اند و پایشان به ایران باز شده است. در همین رابطه یکی از کاربران توییتر فارسی در صفحه شخصی خود نوشت: «دولت با فضاسازی موفق شد در 4 ماه اول سال حدود 90 هزار میلیارد تومان سرمایه‌های مردم را به بورس بکشاند. حالا سرمایه‌های مردم در حال تنزل است و دولت هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. البته یادتان باشد امسال دولت حداقل 280 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.»

جدای از این موضوع حالا چند روزی می‌شود که سهامداران خرد که در چند ماه گذشته سرمایه هایشان را وارد بورس کرده بودند، فضای ذهنی متشنج و پر استرسی را تجربه می‌کنند. آنها در قسمت نظرات صفحه‌های تحلیلگران بازار و افراد شناخته شده در حوزه بورس، مدام سوال می‌پرسند که آیا اگر حالا که در ضرر هستند، سهامشان را بفروشند بهتر است، هفته دیگر بازار به چه سمت و سویی می‌رود، آیا بازار بدتر از این هم می‌شود، چه کنند که بیشتر از این ضرر نکنند و سوال‌هایی از این دست. برای همین هم از دیگر نکاتی که روز گذشته کاربران فعال در حوزه بازار سرمایه در شبکه اجتماعی اینستاگرام و توییتر درباره آن مطالبی را منتشر کردند این موضوع بود که بورس تبدیل به مساله‌ای فرسایشی برای مردم شده است. منظور آنها هم از مردم افرادی بود که از اوایل سال جاری وارد بورس شدند و پیش از این هیچ سررشته و سابقه‌ای برای حضور در بورس نداشته‌اند. آنها این موضوع را مطرح می‌کردند که خیلی از این افراد به امید صحبت‌ها و حمایت‌های رئیس دولت وارد بورس شده‌اند و فکر می‌کردند که به دست آوردن سود همیشگی است اما با اتفاقات یکی دو ماه گذشته که بازار در حال ریزش و سرخ‌پوش بوده است حالا بورس برای آنها تبدیل به موضوعی فرسایشی شده است، مخصوصا برای افرادی که سهم‌های کوچک خریداری کرده بودند. این دسته از کاربران اینطور نتیجه‌گیری کرده‌اند که حتی اگر حال بازار هم خوب شود، باز هم افراد زیادی ترجیح می‌دهند که سرمایه خود را نقد کنند و از بورس بیرون بکشند چرا که در میان مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی و طبعا خانوادگی دیگر وقت و فکری برای بورس و ترس از دست دادن سرمایه‌شان باقی نمی‌ماند.

داود سوری

 اقتصاددان

با اندکی کنکاش در ساختار الگوریتم‌های معاملاتی فعال در بورس تهران می‌توان دریافت که غالب آنها از حفره‌های اطلاعاتی و کانال‌های غیر عمومی روش‌هایی برای دنبال کردن جمع یا اشخاص خاص یافته‌اند! آنچه در مورد معاملات الگوریتمی می‌خوانید را فراموش کنید!

پیمان مولوی

  دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران

ایجاد ترس در دل سهامداران خرد را از طرف برخی را درک نمی‌کنم! دعوت به خروج پول از بازار سرمایه را هم به‌صورت علنی درک نمی‌کنم، آن هم از طرف افراد مرجع! تفاوت است بین ارائه تحلیل و آنالیز و فراخوان دادن برای خروج از یک بازار! بیشتر به نظر می‌رسد رسمی از پدرکشتگی است!

بهزاد صمدی

  تحلیلگر بازار سرمایه

حمایت واقعی از بازار، باز هم تحلیلی بود از نوع اندیکاتوری! بازار نشان داد حمایت‌های جلساتی و دستوری بی‌فایده است و تنها چند روز به‌عنوان مسکن عمل می‌کند. امروز اندیکاتور RSI شاخص کل در زمان فریم هفتگی بعد از 6 هفته به حمایت ترند 5 ساله خود رسید و شاهد حمایت از بازار بودیم.

علی سعدوندی

اقتصاددان

محصولات شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس از خودرو و فولاد و سیمان و پتروشیمی تا فلزات و تایر و سایر قطعات خودرو را در بورس‌کالا و بدون‌دخالت‌های مخرب روسا وارد کنید شاید که بورس به ثبات برسد و رشد اقتصادی آغاز شده و تورم مهار شود.

حسین سلاح‌ورزی

فعال اقتصادی

مقررات‌گذاری در بورس باید به‌نفع حفظ کارآیی بازار انجام شود، نه با هدف حفظ سطح شاخص!

رضا امامی

فعال حوزه اقتصاد

بازی با سهام اگر صرفا معامله‌گری است غالبا حقیقی‌ها بازنده هستند اما اگر سرمایه‌گذاری است در بورس کشور تورمی ایران همواره برنده خواهید بود، چون به‌صرف زیان‌دیدن سرمایه، فقط زمان ماندن شما در بورس برای جبران خسارت‌ها طولانی‌تر خواهد شد. پس سرمایه‌گذاری در بورس باخت ندارد.

مهدیه کردی

خبرنگار

این روزها همه مجموعه‌های بزرگ دنبال عرضه زیرمجموعه‌هاشون در بازار سرمایه هستند و با افتخار تعداد شرکت‌های در صف عرضه اولیه را اعلام می‌کنند. فقط کاش قبل از عرضه یادشان دهند که عرضه زیرمجموعه‌ها هنر نیست؛ اگر جنم حمایت از سهم‌هایتان را داشتید، آن‌وقت پز مدیریت‌تان را بدهید!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان