افرادی که دوست دارند از پوست و موی زیبایی برخوردار شوند، توصیه می شود که مصرف دوغ کفیر را فراموش نکنند. قابل به ذکر است که کفیر با دارا بودم خواصی همچون کلسیم از پوکی استخوان پیشگیری می کند و در تنظیم فشار خون نیز تاثیر به سزایی ایفا می کند.
اگر شما نیز مایل به آموزش طرز تهیه دوغ کفیر و مطالعه تاثیرات آن بر بدن هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
آشنایی با دوغ کفیر
گفتنی است که با استفاده از قارچ و دانه کفیر می توان به تهیه این دوغ خوشمزه و سالم بپردازید. دانه های کفیر شباهت بسیاری به گل کلم و یا تکه های کوچک مرجان دریایی دارند که جنس آن به ژله شباهت بسیار نزدیکی دارد. در ترکیبات این دوغ باکتری مفید و مخمر های زنده بسیاری وجود دارند که به خواص آن می افزایند. دانه های کفیر به اندازه 5 تا 25 میلی متر، قطر دارند که رنگ آنان نیز در طیف سفید و کرم زرد قابل مشاهده می باشد.
-
ارزش تغذیه ای این نوشیدنی به چه صورت است؟
با توجه به این که کفیر از دیگر گروه های فرآورده شیری می باشد، از ارزش تغذیه ای بسیار بالا نیز برخوردار است. همچنین با باکتری و مخمر لاکتیک از خواص درمانی بسیاری برخوردار می باشد. کفیر از فر آورده های پرخواص است که با مصرف نوشیدنی آن می توان تاثیراتی همچون افزایش عمر، بهبود عملکرد های سیستم گوارش، مانع از ترشح سموم در بدن بر جای گذاشت.
همچنین افرادی که کفیر را در وعده های غذایی خود افزوده اند، نسبت به دیگر افراد از موهای سالم و زیبا تری برخوردار هستند. گفتنی است که تا به کنون در طی تحقیقات بسیار، آزمایشی مبنی بر تاثیرات منفی این نوشیدنی بر عملکرد های بدن مشخص نشده است.
طرز تهیه دوغ کفیر
برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه، موادی را که در ادامه بیان شده است، تهیه کنید.
- 2 قاشق غذا خوری ( 30 گرم ) قارچ کفیر
- 2 لیوان ( نیم لیتر ) شیر پاستوریزه
- سبد پلاستیکی
- قاشق ترجیحا چوبی
- ظرف شیشه ای بزرگ با درب غیر فلزی
- در مرحله ابتدایی می بایست قارچ کفیر را در سبد پلاستیکی ریخته و به کمک 1 بطری آب معدنی آن را به خوبی شستشو دهید. ( توجه داشته باشید که برای شستشوی قارچ کفیر نباید از آب لوله کشی استفاده کنید. )
- کفیر ها را پس از شستشو درون ظرف های شیشه ای قرار دهید. ( توصیه می شود که برای نگه داری کفیر ها از ظرف فلزی استفاده نشود.
- 2 لیوان شیر را درون ظرف درب بسته قرار دهید و برای زمان کوتاهی در یخچال قرار دهید.
- شیر را به قارچ کفیر های در درون ظرف دیگری اضافه کنید و با کمک قاشق چوبی به آرامی مواد را با یک دیگر ترکیب کنید. ( زمان این کار حدود 10 ثانیه می باشد، پس در انجام آن نهایت حوصله را به خرج دهید. )
- حالا در این مرحله، مواد را درون ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را به کمک پارچه نخی و محکم به خوبی ببندید.
- ظرف را در مکانی تاریک همانند کابینت با دمای معمولی به مدت 18 الی 24 ساعت قرار دهید.
- پس از آنکه مواد به خوبی تخمیر شد، گفتنی است که دوغ کفیر شما در مراحل انتهایی تهیه قرار دارد.
- در این مرحله باید دوغ را از قارچ به وسیله سبد پلاستیکی جدا کنید.
- در ابتدا محتویات شیشه را به خوبی تکان دهید تا قارچ ها به راحتی از کفیر جدا شوند. سپس محتویات را با استفاده از قاشق به سمت سبد پلاستیکی هدایت کنید.
- پس از آنکه کفیر از قارچ ها جدا شد، می توانید نوشیدنی تهیه شده را در وعده های سرو خود قرار دهید.
- دوغ کفیر شما آماده می باشد، امیدواریم از سرو آن لذت ببرید. نوش جان
نکاتی که باید توجه داشته باشید
- برای گرم کردن شیر به هیچ وجه از ماکروفر استفاده نکنید.
- توجه داشته باشید که شیر پاستوریزه به صورت روزانه تولید شده باشد و حداکثر تا 4 روز نیز انقضا داشته باشد.
- همچنین بهتر است از شیر های کهنه و ماندگاری بالا استفاده نکنید، چراکه به علت مواد نگهدارنده بسیار زیاد، تاثیر قارچ کفیر را از بین خواهد برد.
- ظرف دوغ خود را به گونه ای پر کنید تا سر آن 2 الی 3 سانتی نتر فضای خالی داشته باشد.
- همچنین برای بستن درب ظرف ها بهتر است از پارچه های نخی و زخیم استفاده کنید.
- پس از 12 ساعت به مواد درون شیشه خود نگاهی بیندازید، اگر در انتهای ظرف دانه های زرد رنگ تجمع کرده بود، بدان معناست که کار خود را به خوبی انجام داده اید و مواد در حال تهیه تخمیر هستند.
- گفتنی است که دوغ کفیر را می توان به صورت مستقیم و همراه با غذا میل کرد.
- این دوغ را می توانید به مدت 10 روز در فضای خنک و یخچال نگهداری کنید.
آشنایی با شرایط نگهداری
قارچ کفیر را می توان در هر دو صورتی که گفته شد، نگهداری کنید.
- قارچ زنده درون شیر را می توان در دمای معمولی اتاق نگهداری کرد.
- همچنین قارچ خشک شده را نیز به همراه شیر خشک می بایست در یخچال نگهداری کنید.
-
نگهداری از کفیر به چه صورت است؟
پس از تولید این نوشیدنی پر خواص توصیه می شود که در یخچال به نگهداری از آن بپردازید. چرا که در صورت عدم نگهداری درون یخچال، باکتری ها فرصت رشد و تکثیر در دوغ کفیر را پیدا می کنند. همچنین با قرار دادن آن درون یخچال تا روز موعود می توان از خواص بی شمار آن بهره برد.
اگر از مطالعه این بخش از تهیه نوشیدنی در منزل لذت بردید، می توانید با کلیک به روی دیگر مطالب آموزشی همچون طرز تهیه دوغ ساده و تهیه نوشابه خانگی باری دیگر با ما همراه شوید.