خبرگزاری فارس: «الیوت آبرامز» فرستاده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به چند موضوع از جمله روابط ریاض با واشگنتن و چگونگی برخورد با پرونده ایران پرداخت.
الیوت آبرامز در این خصوص گفت که پس از ماه ژانویه سال 2021 چه رئیسجمهور «دونالد ترامپ» باشد یا «جو بایدن» منافع آمریکا با تغییر رئیسجمهور یا حزب حاکم در این کشور تغییر نخواهد کرد.
آبرامز در ادامه با تأکید بر این مسئله که منافع و سیاستهای آمریکا و همچنین همپیمانان این کشور و جغرافیای منافع آن با آمدن رئیسجمهور جدید تغییری نخواهد کرد گفت با این حال، شاید راه محافظت از این منافع از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد.
آبرامز که بتازگی پس از سفر به فلسطین اشغالی به عربستان سعودی سفر کرده است، گفت که در دیدار با «خالد بن سلمان» وزیر دفاع سعودی درباره روابط عربستان سعودی با عراق رایزنی کرده است.
او در این خصوص ادعا کرد، بغداد سعی دارد آنچه آن را «مداخله» و «اثرگذاری» خطرناک ایران برای عراق خواند، کنار بزند.
آبرامز در ادامه گفت که روابط عربستان سعودی با آمریکا طی سالهای اخیر به خاطر رهبران دو کشور توسعه پیدا کرده بطوریکه روابط دو طرف در زمینههای مختلفی از جمله همکاری دیپلماتیک، روابط نظامی و... شاهد پیشرفتهایی بوده است.
فرستاده آمریکا که کشورش با حمایت از عربستان سعودی در حملات علیه یمن و اشغالگریها در سوریه باعث کشته شدن هزاران نفر از مردم بیگناه شده است، در بخشی از اظهاراتش با اتهامزنی به ایران گفت حمایت ایران از حزبالله در لبنان و حماس در فلسطین و همچنین حمایت از برخی گروهها در عراق و انصارالله یمن، «فعالیتی بسیار خطرناک» است و مدعی شد که این اقدامات تلاشهای صورت گرفته در زمینه صلح و ثبات را از بین میبرد.
الیوت آبرامز در ادامه گفت که آمریکا و عربستان سعودی و همچنین برخی از کشورهای منطقه از جمله عمان در حال همکاری با یکدیگر هستند تا قاچاق تسلیحات به یمن را متوقف کنند. او افزود که هنوز برای این مسئله راه حلی پیدا نشده است؛ اما اقدام در این راستا ادامه خواهد داشت.
آبرامز همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت واشنگتن در حال بررسی مسئله تروریستی اعلام کردن انصارالله یمن است.
فرستاده آمریکا به مسئله حمایت برخی از کشورها از موضوع تمدید محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران نیز پرداخت و این خصوص گفت که یکی از مهمترین مسائل دیپلماتیکی که طی ماههای اخیر در این خصوص جریان داشته، پیام شورای همکاری خیلج فارس به شورای امنیت سازمان ملل بوده است.
آبرامز افزود، آمریکا تحریمهای بسیاری علیه ایران وضع کرده است که به ادعای او، این تحریمها، تحریمهای «مؤثری» هستند.
فرستاده آمریکا در ارتباط با این تحریمها ادعا کرد که هدف از وضع تحریمهای یادشده، دستیابی به یک راهحل و تغییر رفتار نظام ایران است که طبق گفته او، این فشارها باعث تغییر رفتار ایران خواهد شد و اگر اینطور نشود، بر ثبات ایران تأثیر خواهند گذاشت.
فرستاده آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت که اهمیت همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس و از طرفی دیگر، همکاری «اسرائیل»، امارات، بحرین و سودان با یکدیگر بسیار مهم است، زیرا به گفته او اینگونه میتوان با آنچه او آن را «تهدیدهای ایران» خواند، مقابله کرد که با همکاری کشورهای یادشده قدرت این کشورها را برای مقابله با ایران بیشتر خواهد شد.
منابع آمریکایی در ارتباط با سفرهای آبرامز به سرزمینهای اشغالی، عربستان سعودی و امارات عربی متحده خبر داده بودند که تمام این سفرها محوریت موضوع ایران صورت خواهد گرفت.
در عین حال این منابع خبر دادند که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز قصد دارد طی روزهای آینده به سرزمینهای اشغالی سفر کند تا با مقامات این رژیم درباره ایران رایزنی کند.