واکنش مرعشی به شایعه ائتلاف اصلاح طلبان با احمدی نژاد

باشگاه خبرنگاران: تقریبا از ابتدای شکل گیری قالب جدید فعالیت‌های سیاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اصلاح طلبان و جریان اصلاحات یکی از دو جناح قدرتمند سیاسی در کشور بودند.

جریانی که ادوار مختلف در مجلس توانسته حضور حداکثری داشته باشد و در اکثریت ادوار انتخابات ریاست جمهوری، رئیس قوه مجریه با حمایت این جریان به پیروزی رسیده است. حامیان دولت سازندگی، دولت اصلاحات و دولت تدبیر و امید حالا در فکر معرفی نامزد برای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و پیروزی در انتخابات 1400 هستند.

جناحی که در یک سال گذشته روز‌های سختی را پشت سر گذاشته و بعد از انتخابات مجلس یازدهم به انزوا کشیده شده بود، به نظر می‌رسد بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا جانی تازه گرفته و انگار امید بیشتری برای کسب کرسی ریاست جمهوری برای دوره آتی پیدا کرده است.

حزب کارگزاران سازندگی یکی از احزاب قدیمی است که تقریبا از ابتدای شکل گیری جریان اصلاحات تا به امروز از سردمداران این جریان است و نقشی تعیین کننده در تصمیمات اصلاح طلبان دارد.

به مصاحبه با حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نشستیم تا کمی از حال و هوای انتخاباتی این حزب مطلع شویم. مشروح مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:
فعالیت‌های اصلاح طلبان ذیل شورای هماهنگی انجام می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان: مدت زیادی تا انتخابات ریاست جمهوری نمانده است؛ آیا جریان اصلاحات توانسته است به تشکلی واحد دست پیدا کند؟

مرعشی: در جبهه اصلاحات دو تشکل هماهنگ کننده وجود دارد، یکی شورای‌عالی سیاست‌گذاری که در حال حاضر غیرفعال است و دیگری شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که فعالیت هایش مانند گذشته دنبال شده و فعالیت‌های جریان اصلاحات ذیل این مجموعه دنبال می‌شود. شورای هماهنگی در حال تدوین سیاست هاست و برای گزینه‌ها هنوز تصمیم گیری نشده و این مسئله نیازمند زمان بیشتر است.

 

دو نوع تصمیم برای آینده گرفته می‌شود؛ یکی بحث‌های انتخاباتی مانند نامزد‌های مدنظر جریان اصلاحات و نحوه مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات و دیگری برنامه‌هایی برای آینده کشور که دسته دوم به صورت کلان تصمیماتی هستند که شامل تصمیمات اقتصادی و سیاست خارجی و مواردی از این دست می‌باشند که با توجه به تحولات اخیر که در کشور آمریکا رخ داد و ریاست جمهوری آن‌ها که تغییر کرد و اینکه ما هنوز از برجام خارج نشدیم، برنامه‌هایی برای بهبود روابط با جهان داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان: رهبری در این تشکیلات به دست شخص است یا به صورت جمعی تصمیم گیری می‌شود؟

مرعشی: اصل بر این است که همفکری احزاب و شخصیت‌های مختلف شکل بگیرد، پس باید در این مسیر از نظرات مختلف استفاده کرد.


حرکت به سمت اعتدالگرایی به معنای فاصله گرفتن از متن اصلاح طلبی نیست

باشگاه خبرنگاران جوان: مدتی پیش یکی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه‌ای گفته بود که باید به سمت اعتدالگرایی حرکت کنیم، آیا این به معنای فاصله گرفتن حزب کارگزاران از جریان اصلاحات و اصلاح طلبی است؟

مرعشی: حزب کارگزاران سازندگی از ابتدا بر پایه اعتدال بنا شده؛ مشی اعتدالی به معنای فاصله گرفتن از متن اصلاح طلبی یا شکل‌گیری جریان جدید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: در گذشته اختلافاتی بین حزب کارگزاران سازندگی و برخی احزاب اصلاح طلب به وجود آمده بود؛ این اختلافات در چه سطحی بوده و اینکه آیا به حدی بوده که منجر به اختلافات جدی شود؟

مرعشی: اختلاف نظر‌ها بین احزاب و افراد در یک سطحی قابل قبول و طبیعی است، اما این اختلافات به قدری نیست که منجر به شکاف بین جریان اصلاحات باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: در جریان اصلاحات تندرو داریم؟

مرعشی: همانطور که در همه جریانات سیاسی در همه جای جهان تندرو داریم، در جریان اصلاحات هم تندرو وجود دارد.


حتی از شنیدن شایعه ائتلاف با احمدی نژاد هم متنفریم

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به مواضعی که اخیرا آقای احمدی نژاد داشته، برخی پیش بینی می‌کنند جریان اصلاحات با او وارد ائتلاف شود؛ این احتمال چقدر رد یا تایید می‌شود؟

مرعشی: حتی از شنیدن این شایعه هم متنفریم. احمدی نژاد خیلی به ایران لطمه زد و از جریان انقلاب فاصله گرفت؛ پس هیچ وقت احتمال ندارد که جریان اصلاحات با چنین فردی ائتلاف داشته باشد.
تفکر هاشمی و خاتمی دو تفکر مکمل در جریان اصلاحات بوده و هستند

باشگاه خبرنگاران جوان: در جریان اصلاحات تفکر هاشمی در راس قرار دارد یا تفکر خاتمی؟

مرعشی: آقای هاشمی و آقای خاتمی خیلی بیشتر از آن چیزی که فکرش را بکنید با هم دوست و یار بودند و هر دو در زمان حضورشان در جایگاه ریاست جمهوری، خدمات زیادی به کشور ارائه کردند و زحمات زیادی برای کشور کشیدند؛ قبل از سال نود و دو هم این دو بزرگوار قِرابت زیادی با هم داشتند.

تفکر مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی دو تفکر مکمل در جریان اصلاحات بوده و هستند و به جای اینکه آن‌ها را در مقابل هم قرار بدهیم، باید در کنار هم ببینیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: نظرتان درباره این چند اسم چیست؟

شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان: دو تجربه موفق یک تجربه ناموفق

محمدرضا عارف: یک دانشگاهی شریف

حسن روحانی: اصولگرای بد شانس

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان