ماهان شبکه ایرانیان

سبد خرید مردم در آبان ماه چقدر تغییر کرد؟

 باشگاه خبرنگاران: معیشت و سفره مردم، همواره از مهم اولویت‌های تامین نیاز‌های یک جامعه توسط دولت هاست، موضوعی که در رکود اقتصادی بعد از شیوع ویروس کرونا نیز بیش از پیش مورد اهمیت واقع شده است. ایران در این روز‌ها علاوه بر مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا با ویروسی دیگر با نام "تحریم" نیز می‌جنگد.

جنگ اقتصادی که دولت‌های متخاصم بیش از هر چیزی برای هدف قرار دادن معیشت مردم به راه انداخته اند. هر چند با فراز و نشیب‌های بسیار در بازار اقلام اساسی نوساناتی ایجاد شد، اما برای بررسی اوضاع اقلام ضروری در این روز‌ها به سراغ مسئولان مربوط به تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی رفته ایم.

نمودار تولید محصول باغی
گرانی حبوبات سودجویی بیش نیست

قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی تغییری نداشته است، اظهار کرد: هم اکنون فعالان بازار در بیم و امید به سر می‌برند که وضعیت بازار چطور خواهد بود، اما این امر به معنای ارزانی کالا نیست، بلکه خریداری در بازار وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در رکود به سر می‌برد، افزود: صاحبان کالا اطمینانی به کاهش قیمت‌ها ندارند و هم اکنون منتظرند که روند بازار به کدام سمت و سو خواهد رفت.

حسنی ادامه داد: با کاهش 20 درصدی قیمت ارز نسبت به یکماه اخیر انتظار افت قیمت محصولات را داریم که متاسفانه تا این لحظه رخ نداده است.

دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره علل گرانی قیمت حبوبات در خرده فروشی‌ها بیان کرد: گرانی قیمت حبوبات در خرده فروشی‌ها نوعی سودجویی و زیاده طلبی فروشندگان است و هیچ ارتباطی به کمبود ندارد.

وی درباره آینده بازار اقلام اساسی گفت: با توجه به نوسان نرخ ارز باید منتظر ماند و دید که در بازار چه اتفاقی می‌افتد و پیش بینی خاصی راجع به وضعیت بازار نمی‌توان داشت.
نرخ هر کیلو شقه گوسفندی 120 هزار تومان

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوسفندی در بازار تغییری نداشته است، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 106 تا 108 هزار تومان به مغازه دار و 115 تا 120 هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بازار گوشت رونق چندانی نداشته است، افزود: با توجه به تعطیلی پیش رو مردم بلاتکلیف هستند و این امر روی بازار هم تأثیرگذار است.

ملکی ادامه داد: با توجه به واریز حقوق کارمندی و کارگری پیش بینی می‌شود که اتفاق خاصی در بازار رخ ندهد و تنها در صورت بارندگی و ایجاد اختلال در حمل و نقل، قیمت‌ها کاهش بسیار ناچیزی داشته باشد که آن هم موقتی خواهد بود.
انباشتگی دام در واحد‌های دامداری علت اصلی کاهش قیمت گوشت در بازار

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از روند کاهشی قیمت دام در بازار خبر داد و گفت: با توجه به انباشت دام در واحد‌های دامداری و روند کاهشی قیمت ها، نرخ دام به حد منطقی خود رسیده است.

وی قیمت هر کیلو گوساله را 33 تا 34 هزار تومان و گوسفند 40 تا 45 هزار تومان اعلام کرد.

پوریان درباره آینده بازار گوشت بیان کرد: با توجه به انباشتگی دام سبک و سنگین پیش بینی می‌شود که طی روز‌های آتی قیمت دام در بازار کاهش یابد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام از افزایش 30 درصدی تولید دام خبر داد و گفت: با توجه به افزایش جمعیت دام و رفع نسبی مشکلات نهاده‌های دامی، قیمت کاهش می‌یابد.
افزایش قیمت مرغ در بازار ادامه دار شد/ نرخ مرغ 27 هزار و 500 تومان

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از استمرار روند افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 18 هزار و 700 تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه 25 هزار و 450 تومان و خرده فروشی 27 هزار و 500 تومان است.

وی افزود: با توجه به واریز حقوق کارمندی و کارگری و ازدیاد تقاضا برای خرید پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه تعطیلات پیش رو عادی نیست، بیان کرد: در تعطیلات عادی با ازدیاد سفرها، قیمت مرغ افزایش می‌یابد، اما طی این 2 هفته برای ارزاق عمومی محدویت و تعطیلی وجود ندارد که بر بازار اثر بگذارد.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مرغداران کماکان نگران تامین نهاده‌های دامی هستتد که با استمرار روند فعلی احتمال می‌دهیم که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.

این مقام مسئول از افزایش قیمت مصوب نهاده‌های دامی خبر داد و گفت: روز گذشته ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو ذرت را یک هزار و 700 تومان، کنجاله سویا 3 هزار و 220 تومان و لوبیا سویا 3 هزار و 100 تومان اعلام کرد که افزایش قیمت‌ها اثر خود را بر بازار آزاد گذاشته است.

به گفته وی، با وجود انکه صد درصد نیاز مرغداران از طریق سامانه بازارگاه تامین نمی‌شود و تولیدکنندگان در تامین نهاده با مشکلات زیادی روبرو هستند، همین امر موجب شده مرغداران در امر جوجه ریزی احتیاط کنند که ثبات قیمت مرغ طی هفته‌های اخیر مصداق بارز این موضوع است.
بازار تخم مرغ تعریفی ندارد/نرخ هر شانه تخم مرغ 24 هزار تومان

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه بازار تخم مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 12 هزار تومان معادل شانه‌ای 24 هزار تومان است.
وی قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ را بالای 15 هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ‌های فعلی برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد.

نبی پور با اشاره به اینکه وضعیت صنعت مرغداری طی 40 سال اخیر بی سابقه است، بیان کرد: با گسترش شیوع آنفلوانزا، مرغ‌های تولیدی در واحد‌های مرغداری به طور کامل از بین می‌رود، اما هم اکنون به سبب نبود ذرت و کنجاله به مرور از بین می‌رود.

این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو ذرت را 4 هزار و 400 تومان و کنجاله سویا 16 هزار و 500 تومان اعلام کرد.

به گفته وی، با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی و جوابگو نبودن سامانه بازارگاه، قیمت تخم مرغ باید به نرخ تمام شده تولید برسد، در غیر این صورت صنعت مرغداری به تعطیلی کشیده می‌شود.
لبنیات گران شد/نرخ هر بطری شیر کم چرب 7 هزار و 100 تومان

محمد رضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی  از افزایش قیمت لبنیات در بازار خبر داد و گفت: قیمت ماست دو و نیم کیلو دبه پرچرب 24 هزار تومان، دبه کم چرب 21 هزار تومان، شیر نایلون 5 هزار و 400 تومان و پنیر 400 گرمی کاپ 14 هزار و 500 تومان، ماست کم چرب ٩٠٠گرمی 8 هزار تومان و ماست پرچرب ٩٠٠ گرمی 9 هزار و 700 تومان است.

‌بنی طبا قیمت شیر بطری کم چرب 7 هزار و 100 تومان اعلام کرد و گفت: قیمت هر کیلو شیر بطری نیم چرب 7 هزار و 500 تومان، شیر 3 درصد چربی 8 هزار و 500 تومان، شیر کامل 8 هزار و 600 تومان، قیمت شیر خام درب دامداری 4 هزار و 150 تومان و قیمت کره حیوانی 100 گرمی 10 هزار تومان تعیین شد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی قیمت شیر خام درب دامداری 4 هزار و 150 تومان را اعلام کرد و گفت: قیمت شیرخام به ازای هر دهم چربی بالاتر از 3.2 درصد 60 تومان اضافه می‌شود و در صورتیکه کمتر از ٢. ٣ درصد چربی باشد 60 تومان کسر می‌شود.
نرخ گوجه فرنگی به تعادل رسید/رشد 40 درصدی قیمت میوه در بازار

اصغر یاوری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میدان مرکزی میوه و تره بار در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به دلایل گرانی گوجه فرنگی در بازار اظهار کرد: با تغییر فصل و بارندگی شدید، تولید گوجه فرنگب استان فارس به عنوان قطب اصلی تولید خدشه دار شد که کاهش عرضه، زمینه را برای گرانی قیمت در بازار فراهم کرده است.

وی نرخ هر کیلو گوجه فرنگی در میدان مرکزی را 7 تا 11 هزار تومان اعلام کرد و گفت: مغازه داران برمبنای فاکتور بین 25 تا 35 درصد سود باید لحاظ کنند و فروش با نرخ‌های بالای 35 درصد گرانفروشی است.

یاوری با اشاره به دلایل گرانی پیاز در بازار بیان کرد: با توجه به صادرات پیاز قرمز به پاکستان و هندوستان، قیمت با نوساناتی در بازار روبرو شد به طوریکه قیمت در میدان مرکزی به 6 هزار تومان رسیده است.

این مقام مسئول از افزایش 40 درصدی قیمت میوه در بازار خبر داد و گفت: با توجه به سال ناآور درختان و کاهش تولید، قیمت برخی اقلام همچون سیب درختی، انار و پرتقال نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی در پایان نرخ کنونی هر کیلو پرتقال شمال در میدان مرکزی را 8 هزار تومان و سیب درختی را 6 تا 15 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که سال گذشته هر کیلو پرتقال با نرخ 4 هزار تومان و سیب 4 تا 10 هزار تومان عرضه می‌شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان