حوالی ساعت 18 و 30 دقیقه جمعه (هفتم آذر سال 1399) بود که خبر ترور یکی از دانشمندان ارشد هسته ای کشور در صدر اخبار قرار گرفت. خبر از این قرار بود که محسن فخری زاده یکی از دانشمندان صنعت دفاعی - هسته ای کشور در منطقه آبسرد دماوند هدف یک عملیات پیچیده تروریستی قرار گرفته است و در این عملیات، عوامل سرویس های اطلاعاتی کشور های متخاصم ابتدا یک دستگاه خودروی نیسان را در نزدیکی خودروی دانشمند هسته ای منفجر می کنند و همزمان تعدادی دیگر از تروریست ها، خودروی حامل محسن فخری زاده را به رگبار می بندند.
بلافاصله بعد از این حادثه ناگوار، پیکر غرق به خون این دانشمند هسته ای به همراه محافظانش که جراحات شدیدی را برداشته بودند، به بیمارستان منتقل شد، اما تلاش پزشکان برای احیای این سرمایه گران بهای کشور نتیجه نداد و وی به شهادت رسید.
قطعاً راهی که جمهوری اسلامی ایران در صنعت هسته ای کشور در پیش گرفته است، با شهادت دانشمندانش نه تنها متوقف نمی شود بلکه با سرعت بیشتر ادامه خواهد یافت. همان طور که این تجربه را بعد از شهادت شهیدان علی محمدی، شهریاری و رضایی نژاد نیز شاهد بودیم. ترور دانشمندان هسته ای نشان می دهد که رژیم صهیونیستی و عاملانش در منطقه تحمل مشاهده پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در صنعت هسته ای را ندارند، اما واضح است که علم و دانش و پیشرفت علمی با ترور متوقف نخواهد شد، چراکه امثال شهید فخری زاده درحال حاضر در کشور حضوری فعال داشته و در مسیری که انتخاب کرده اند، ذره ای تردید ندارند.
صندوقچه اسرار برنامه هسته ای
حال سؤال اینجاست که محسن فخری زاده که بود و چرا هدف ترور عوامل سازمان اطلاعاتی موساد قرار گرفت؟
محسن فخری زاده در سال 1336 در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود و بعد از گذراندن دوران مدرسه و دانشگاه، خیلی زود به خیل دانشمندان صنعت هسته ای - دفاعی کشور پیوست. فعالیت این دانشمند هسته ای در کشور به گونه ای مهم و تأثیرگذار بود که کشور های اروپایی که سالیان سال به دنبال بازدید و تحقیق درباره برنامه هسته ای کشور بودند، بار ها اعلام کردند که زمانی می توانیم درباره برنامه هسته ای ایران نظر دهیم که با محسن فخری زاده مصاحبه رو در رو داشته باشیم. همین اظهارنظر دشمنان نشان از نقش بی بدلیل این شهید والامقام در صنعت دفاعی و هسته ای کشور دارد.
فخری زاده علاوه بر اینکه در صنعت هسته ای کشور جزو افراد برجسته در حوزه پژوهش و تحقیق محسوب می شد، سال ها در سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نیز فعالیت داشت و از طرفی به دلیل نوع فعالیتش که در راستای پیشرفت کشور در زمینه های حساس و حیاتی بود، جزو پنج شخصیت ایرانی قرار گرفت که نامش در فهرست 500 فرد قدرتمند جهان در نشریه آمریکایی فارن پالیسی قرار دارد. تأثیرگذاری این شخصیت در برنامه هسته ای کشور نه تنها در داخل برای اهل اطلاع ثابت شده بود، بلکه در کشور هایی که چشم دیدن پیشرفت کشور را ندارند نیز به اثبات رسیده بود. به طوری که نام وی در قطعنامه 1747 شورای امنیت که در مارس سال 2007 علیه فعالیت هسته ای ایران صادر شد، جزو تحریم شدگان قرار داشت.
همچنین برخی از سناتور های آمریکایی محسن فخری زاده را صندوقچه اسرار برنامه هسته ای ایران می دانستند و ناگفته نماند که طبق اخبار منتشره در رسانه ها، در مذاکرات هسته ای نیز از مشاوره های این دانشمند برجسته کشور استفاده می شد و شاید به همین دلیل هم بود که مذاکره کنندگان طرف مقابل اصرار بسیاری بر مصاحبه با این دانشمند در خلال مذاکرات داشتند. این شهید والامقام از نظر علمی به جایگاهی رسیده بود که آمریکایی ها وی را با دانشمندی که روی دستیابی آمریکا به بمب اتم کار کرده بود، مقایسه می کردند، لذا طبیعی بود که نام این دانشمند جزو لیست ترور کشور هایی باشد که خیال می کنند همه چیز حتی دانش و علم نیز باید تحت سیطره آنها باشد.
شهید فخری زاده طوری جهان را مبهوت علم و دانش خود کرده بود که شخص بنیامین نتانیاهو در یک برنامه زنده تلویزیونی در خصوص این شهید سخن به میان آورد و از وی به عنوان مغز متفکر برنامه هسته ای ایران نام برد؛ بنابراین طبیعی بود که این دانشمند و استاد دانشگاه امام حسین (ع) در رشته فیزیک هسته ای سالیان سال زیر نظر سرویس اطلاعاتی رژیم خونخوار صهیونیستی قرار داشته باشد. عوامل صهیونیست ها حتی یک بار هم در سال 97 برای ترور این دانشمند اقدام کردند که البته با شکست مواجه شد. نتانیاهو در همان برنامه از شهید فخری زاده به عنوان مدیر پروژه آماد نام برد که دانشمندان هسته ای بسیاری را در سازمان پژوهش وزارت دفاع گرد هم آورده بود. همه این موارد بیانگر نوع فعالیت و تأثیرگذاری شهید فخری زاده در صنعت دفاعی و هسته ای کشور است.
مسأله زمانی جالب تر می شود که شهید فخری زاده علاوه بر فعالیت گسترده در صنعت هسته ای و دفاعی ایران، با شیوع ویروس کرونا در کشور روی تولید دارو و واکسن این بیماری نیز کارهای گسترده و موفقی انجام داده بود و حتی داروی تولیدی تیم شهید فخری زاده بعد از پشت سر گذاشتن مراحل اولیه به مرحله تست انسانی نیز رسیده بود، لذا تروریست ها با برنامه ریزی گسترده ای توانستند در بعدازظهر هفتم آذر ماه فردی را از جمهوری اسلامی ایران بگیرند که به معنای واقعی کلمه، دانشمند بود.
بر اساس گزارش ها، این اقدام تروریست ها قطعاً اولین و آخرین اقدام آنها نخواهد بود، بلکه اراده دانشمندان را برای دستیابی به اهدافی که از پیش تعیین کرده اند قوی تر از گذشته خواهد شد، لذا برنامه هسته ای کشور با ترور افراد متوقف نمی شود، اما از این قبیل اقدامات قطعاً موجب ناراحتی مردم کشور می شود به طوری که از دقایقی بعد از وقوع این حادثه تروریستی، گرفتن انتقام از عاملان این جنایت وحشیانه به مطالبه عمومی مردم تبدیل شده است و همان طور که فرماندهان نظامی کشور اظهارنظر هایی را در خصوص گرفتن انتقام سخت از عاملان این اقدام ددمنشانه کرده اند، امیدواریم مسئولان ذی صلاح جواب دندان شکن و البته در شأن این شهید بزرگوار به دشمنان بدهند تا آن ها بدانند که دوران «بزن در رو» خیلی وقت است که تمام شده.