با نزدیک شدن به عید نوروز اغلب کدبانوها تصمیم به پخت شیرینی های خانگی و مناسب برای عید نوروز می گیرند. با پخت شیرینی های خانگی برای عید نوروز علاوه بر اینکه هزینه های خرید عید کاهش پیدا می کند می توانید پذیرایی باشکوهی را از مهمان ها داشته باشید. طرز تهیه شیرینی عید در منزل کار آسانی است و شما می توانید با رعایت کردن فوت و فن هایی شیرینی های خوشمزه و خوش طعمی را در منزل بپزید.
شیرینی قطاب و شیرینی نارگیلی و شیرینی گردویی از انواع شیرینی های مناسب و خانگی برای پذیرایی از مهمان ها در عید نوروز هستند و بهتر است کدبانوهایی که به پختن شیرینی در منزل علاقه مند هستند از پخت این نوع شیرینی ها غافل نشوند.
طرز تهیه شیرینی عید نوروز با چهار دستور مختلف
شیرینی های مخصوص عید نوروز انواع مختلفی دارند و شما می توانید این نوع شیرینی ها را به راحتی در منزل بپزید. برای پختن این نوع شیرینی ها کافی است کمی مهارت و حوصله به خرج دهید تا بتوانید شیرینی های خانگی با طعم بی نظیری را برای عید نوروز در منزل بپزید. در ادامه آموزش مرحله به مرحله ساخت شیرینی عید با چهار دستور مختلف را مشاهده خواهید کرد.
1. آموزش تهیه قطاب سرخ کردنی
مواد لازم برای پخت شیرینی:
- روغن جامد : 65 گرم
- ماست : 65 گرم
- بیکینگ پودر : 1/2 قاشق چایخوری
- نمک : 1/8 قاشق چایخوری
- آرد : 130 گرم
- روغن مایع مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
مواد لازم برای لایه میانی:
- گردوی نیم کوب شده : 70 گرم
- پودر قند : 35 گرم
- پودر هل : 1/2 قاشق چایخوری
- گلاب : 2 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین : 1/4 قاشق چایخوری
دستور پخت:
این شیرینی برای خانم هایی که تازه کار هستند و به فر گاز دسترسی ندارند می تواند مناسب باشد. در طرز تهیه شیرینی قطاب برای عید نوروز، روغن را در ظرف مناسبی بریزید و به کمک همزن هم بزنید تا کرم رنگ شود. سپس نمک و بیکینگ پودر و ماست را به روغن اضافه کنید و این مواد را هم بزنید، بعد از مخلوط کردن مواد آرد را به مایه شیرینی اضافه کنید (توجه داشته باشید که میزان آرد باید تا حدی باشد که خمیر لطیفی برای پخت شیرینی قطاب بدست آید) سپس روی خمیر شیرینی قطاب را بپوشانید و 30 دقیقه به خمیر شیرینی استراحت دهید.
در این مدت زمان مواد لایه وسطی شیرینی را آماده کنید برای تهیه مواد لایه میانی هل و پودر دارچین و پودر قند و گردو و گلاب را با یکدیگر در ظرف مناسبی مخلوط کنید.
سپس خمیر شیرینی را روی سطح صافی پهن به ضخامت 3 تا 5 میلی متر باز کنید و با کمک یک لیوان خمیر را به قطر 6 سانت قالب بزنید (برای قالب زدن خمیر می توانید از کاتر گرد نیز استفاده کنید).
از مخلوط مواد میانی در وسط خمیر قرار دهید.
سپس لبه های خمیر را روی هم بیاورید و لبه های خمیر را با کمک چنگال و یا دست هایتان به یکدیگر بچسبانید اگر تعداد شیرینی ها زیاد است بعد از قالب زدن باید روی آن ها را کمک نایلون تمیزی بپوشانید تا خشک نشوند.
در مرحله آخر طرز تهیه شیرینی قطاب برای عید نوروز، در تابه ای مناسب روغن بریزید و خمیر های شیرینی را به مدت 2 دقیقه در روغن سرخ کنید.
سپس روی شیرینی ها را با کمک پودر قند و پودر پسته به زیبایی تزیین کنید. شیرینی های قطاب را می توانید بعد از سرد شدن در ظرف در بسته بچینید و یا آن ها را در فریزر قرار دهید.
2. آموزش تهیه شیرینی لوز نارگیلی
مواد لازم:
- شکر : دو پیمانه
- پودر نارگیل : دو پیمانه
- آب : یک پیمانه
دستور پخت:
در دستور ساخت شیرینی لوز نارگیلی ابتدا آب و شکر را در ظرف مناسبی با یکدیگر مخلوط کنید سپس مخلوط شکر و آب را روی حرارت گاز قرار دهید تا شربت بجوشد و قوام بیاید.
در این مرحله از دستور پخت شیرینی عید لوز نارگیلی بعد از قوام آمدن شربت آن را در ظرف دیگری بریزید و شربت را به خوبی هم بزنید تا رنگ آن سفید شود سپس پودر نارگیل را به شربت اضافه کنید و مخلوط این مواد را در ظرف پیرکس بریزید و ظرف را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود بعد از مدت ذکر شده قالب فر را از فر خارج کنید و شیرینی را به شکل لوزی برش دهید و شیرینی های لوز نارگیلی را در ظرف مناسبی برای سرو بچینید.
3. طرز تهیه شیرینی گردویی
مواد لازم:
- روغن مایع : یک قاشق مرباخوری
- زرده تخم مرغ : سه عدد
- گردو خرد شده : 150 گرم
- آرد سفید : یک قاشق غذاخوری
- شکر آسیاب شده : یک پیمانه
- هل : 1/2 قاشق چایخوری
- وانیل : 1/2 قاشق چایخوری
- پودر پسته : به میزان لازم ( برای تزیین شیرینی )
دستور پخت:
ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید.
سپس زرده های تخم مرغ را به همراه شکر آسیاب شده در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط زرده و شکر را به مدت 10 دقیقه به خوبی هم بزنید.
بعد از مدت زمان ذکر شده روغن را به مخلوط شکر و تخم مرغ اضافه کنید و همه مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید و در مرحله بعدی ساخت شیرینی گردویی آرد را به مایه شیرینی اضافه کنید سپس مایه شیرینی را هم بزنید و گردوهای خرد شده را هم به مایه شیرینی بیفزایید.
در این مرحله از ساخت شیرینی گردویی برای عید نوروز، سینی فر را با کمک مقداری روغن چرب کنید و یا کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید و با کمک یک قاشق چایخوری مایه شیرینی را با فاصله مناسبی و به شکل گرد درون سینی فر بریزید و سینی فر را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از فر خارج کنید و بعد از سرد شدن شیرینی ها آن ها را به کمک پودر پسته به زیبایی تزیین کنید.
4. آموزش تهیه شیرینی ونیزی
یکی دیگر از انواع شیرینی فوری خانگی که می توان برای ایام عید نورز به سادگی و با دستور پختی ساده در منزل بپزید، شیرینی خوشمزه ونیزی است که در ادامه این بخش قصد داریم شما همراهان عزیز را با روش پخت این شیرینی آشنا نماییم، خواهشمندیم تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم:
- آرد: 225 گرم
- کره: 255 گرم
- نشاسته ذرت: 50 گرم
- کاکائو یا قهوه: به میزان لازم
- پودر قند: 50 گرم
- وانیل: یک سوم قاشق چایخوری
- رزت وانیلی و نسکافه ای و صدفی
دستور پخت:
در ابتدا باید درون ظرفی نسکافه غلیظ را با پودر قند، وانیل و کره نرم شده با همزن برقی خوب مخلوط کنید تا مواد گرم رنگ شوند.
سپس آرد معمولی را با آرد نشاسته مخلوط کنید و الک نمایید و به مواد بیفزایید و هم بزنید تا مایه خمیر یکدستی حاصل آید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شیرینی عید باید درون سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را داخل قیف بریزید و به شکل شکوفه داخل سینی با کمی فاصله قرار دهید.
سینی را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا بعد از گذشت 15 الی 20 دقیقه شیرینی های ونیزی بپزند.
نکته: برای درست کردن شیرینی با 2 طعم و رنگ مخصوص می توانید نیمی از خمیر را با طعم نسکافه و نیم دیگر را با طعم وانیل تهیه کنید و یکی از خمیرها را با قیف ساده صدفی شکل بزنید و دیگری را نیز با استفاده از ماسوره 2 دی رزت قرار دهید.
در این مطلب طرز تهیه شیرینی عید نوروز با 4 دستور مختلف را به شما کدبانوهای عزیز آموزش دادیم که امیدواریم از تهیه این نوع شیرینی ها در منزل نهایت لذت را ببرید و بتوانید پذیرایی با شکوهی را از مهمان هایتان در عید نوروز داشته باشید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع شیرینی کلیک کنید.