خبرگزاری تسنیم: موج دوم کرونا در اروپا همچنان جولان داده و بر عواقب آن افزوده می شود.
ساکنان خانه های سالمندان بلژیک بیشترین قربانیان کرونا
جدیدترین اخبار کرونا در اروپا حاکی از آن است که خانه های سالمندان در بلژیک به شدت تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته وآمارهای مبتلایان و فوتی ها در این اماکن به صورت چشمگیر افزایش داشته است. از ابتدای شیوع کرونا در این کشور 11066 نفر از ساکنان این اماکن در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند که شامل 57 درصد همه مرگ های کرونایی در این کشور می شود.
سازمان عفو بین الملل در ماه نوامبر دولت بلژیک را به قصور و کوتاهی در مسئله حمایت از ساکنان خانه های سالمندان متهم کرد.
پیش بینی بدتر شدن شرایط کرونایی انگلیس
دانشمندان کالج امپریال لندن هم یک بررسی را درباره ویروس جهش یافته جدید کرونا انجام داده اند که یک ویروس شناس انگلیسی از دانشگاه کوئین مری نتایج این بررسی را نگران کننده ارزیابی کرده است. در این بررسی همان گونه که قبلا فرض می شد سرعت سرایت ویروس جدید بسیار بیشتر از انواع قبلی است.
این محقق در پیام مفصل توئیتری نوشته است که نوع جدید کرونا تا کنون عمدتا در گروه های سنی جوان تر دیده شده و البته سرایت بیشتر آن به کهنسالان مسئله ای مربوط به گذر زمان است. وی این طور نتیجه گیری کرد که به این ترتیب شرایط کرونایی در انگلیس به طرز چشمگیری بدتر خواهد شد.
یک مثال عددی درباره قابلیت شیوع این بیماری نشان می دهد که اگر این نوع جدید به قدرت سابق شیوع پیدا کند می تواند در عرض 2 ماه یک منطقه با 2 هزار ابتلای روزانه را به 62 هزار ابتلای روزانه تبدیل کند.
این محقق انگلیسی تاکید کرد که باید همه اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش این ویروس به عمل آید.
553 مرگ کرونایی روزانه در آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از ابتلای 22924 مورد جدید ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت و 553 مور مرگ جدید کرونایی در این مدت خبر داد.
مارکوس زودر، نخست وزیر ایالت بایرن و رئیس حزب سوسیال مسیحی امیدها برای کاهش قریب الوقوع محدودیت ها را کاهش داده و اعلام کرد: ما باید حالا آمارها را به صورت پایدار کاهش دهیم. وی درباره کاهش محدودیت ها بعد از 10 ژانویه ابراز تردید کرد. وی خواستار مبارزه قاطعانه تر دولت و ایالات آلمان با ویروس کرونا شد.
اعتراضات شهروندان آلمانی علیه سیاست های کرونایی دولت
شب گذشته و در آستانه پایان سال میلادی 2020 شهروندان آلمانی در اشتوتگارت علیه سیاست های کرونایی دولت اعتراض کردند. به گفته پلیس این اعتراضات در چند منطقه برگزار شد و بسیاری از معترضان به قواعد کرونایی پایبند نبودند.
رئیس شرکت بیونتک هم از تلاش های این شرکت برای بالا بردن تولید واکسن کرونا خبر داده و کمبود واکسن در اروپا را با سیاست خرید این اتحادیه هم مربوط دانسته است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم در سخنرانی خود به مناسبت سال نوی میلادی درباره خروج قدرمندانه تر از بحران کرونا در سال جدید میلادی ابراز امیدواری کرده و گفت: سال 2020 دشوار بود و نقاط ضعف ما را یادآوری کرد، اما ما متحدتر از این بحران خارج میشویم و چیزهای زیادی آموخته ایم.
تشدید محدودیت ها در اسلواکی
کشور اسلواکی هم سال جدید میلادی را با آغاز محدودیت های سخت کرونایی آغاز کرد. دولت اسلواکی شب گذشته این محدودیت های جدید برای مهار کرونا را اتخاذ کرد. این محدودیت های سختگیرانه تا 24 ژانویه در این کشور ادامه خواهد داشت.
واکسیناسیون بیش از یک میلیون انگلیسی علیه کرونا
در انگلیس هم تا به حال حدود یک میلیون نفر علیه کرونا واکسینه شده اند. این کشور از 8 دسامبر طرح واکسیناسیون سراسری را آغاز کرده و بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت تا 27 دسامبر حدود یک میلیون نفر اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
رکورد مبتلایان روزانه در انگلیس شکسته شد
انگلیس شب گذشته رکورد جدیدی در آمار مبتلایان روزانه را ثبت کرد و نهادهای بهداشتی این کشور از ابتلای 55892 مورد ابتلا به کرونا در این کشور در عرض 24 ساعت خبر دادند. 964 نفر هم در این مدت بر اثر ابتلا به کرونا جان دادند.
ایتالیا می خواهد با وجود شیوع گسترده کرونا از 7 ژانویه مدارس را بازگشایی کند.
ثبت رکورد جدید مبتلایان روزانه در لتونی
لتونی سال میلادی 2021 را با ثبت رکورد جدیدی در مبتلایان روزانه به پایان رساند. نهادهای بهداشتی در این کشور شب گذشته خبر دادند که در عرض 24 ساعت 1861 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند که از زمان شیوع کرونا بی سابقه بوده است.
در نروژ هم از دوم ژانویه سفر مسافران تنها با وجود تست منفی کرونا امکان پذیر خواهد بود. این خبر را دولت نروژ روز پنج شنبه اعلام کرد.
بلژیک هم کنترل شدید مسافران را در دستور کار قرار داده است.
گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی در آلمان
موارد آلودگی به ویروس جهش یافته انگلیسی در آلمان هم همچنان افزایش می یابد. موارد جدیدی از این ویروس در ایالت بادن-وورتمبرگ دیده شده است.
صدر اعظم اتریش: در مرحله نهایی و دشوار مبارزه با کرونا قرار داریم
"سباستین کورتس"، صدر اعظم اتریش در آستانه آغاز سال جدید میلادی ماه های گذشته را ماه های سختی عنوان کرده و همچنان ماه های سخت دیگری را در پیش رو دانسته و در عین حال اعلام کرد که در سال جدید امید و اطمینان به کشور باز می گردد.
وی تاکید کرد: بالاخره واکسیناسیون کشور را هفته به هفته به شرایط نرمال نزدیک تر می کند، بخصوص وقتی که حدود 1.7 میلیون نفر در سن بالای 65 سال و افراد کهنسال در کشور واکسینه شوند.
کورتس پیش بینی کرد که در تابستان وضعیت به حال نرمال بازگشته و رشد اقتصادی را با خود به همراه آورد. وی تاکید کرد: ما در مرحله نهایی مبارزه با کرونا قرار داریم و پیمودن آخرین مترها در این مسیر را بخصوص دشوار دانست.
حزب سوسیال دموکرات اتریش هم درباره کاهش عجولانه محدودیت ها در این کشور هشدار داده است. رئیس این حزب در این باره گفته است که آمارهای کرونایی برای کاهش محدودیت ها خیلی زیاد است.
وی تاکید کرد که با حدود 3 هزار مبتلا در هر روز آمارها همچنان بالا است. وی از این رو درباره تصمیمات دولت برای کاهش محدودیتهای سختگیرانه در ژانویه ابراز تردید کرد.
در اتریش هم مانند دیگر کشورهای اروپایی اخیراً آمار مبتلایان به کرونا افزایش چشمگیری داشته و مقام های این کشور با اعمال محدودیت های سخت در تلاشند تا این بحران را مهار کنند.
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در اتریش362911 نفر به کرونا مبتلا شده و 6261 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
نروژ سفرها از انگلیس را ممنوع کرد
نروژ به دلیل نگرانی درباره گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی ممنوعیت سفر برای مسافران از انگلیس به این کشور را تصویب کرده است.
در فرانسه هم اولین مورد از ویروس جهش یافته کرونا از افریقای جنوبی ثبت شده است. این ویروس در یک مسافر فرانسوی که اخیرا به آفریقای جنوبی سفر کرده بود دیده شده است. روز شنبه هم اولین مورد از ویروس جهش یافته انگلیسی در فرانسه دیده شده بود.
نخست وزیر پرتغال که از اول ژانویه ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را از آلمان تحویل گرفته بر لزوم مقابله با بحران کرونا و بحران سلامت ایجاد شده پیامد آن تاکید کرده و گفت: قبل از اینکه پرتغال در سطح اروپایی در راستای اروپای دیجیتالی و اجتماعی کار کند باید بحران سلامت را حل کند. وی بحران کرونا را همچنان در سال 2021 مسئله ای تاثیر گذار بر زندگی انسان ها دانسته و کمپین واکسیناسیون در اروپا را مسئله ای دانست که بر ریاست دوره ای کشورش سایه خواهد افکند.
وی تاکید کرد که می خواهد دسترسی همه به واکسن کرونا را تضمین کند. به گفته نخست وزیر پرتغال واکسن ها باید برای مقابله با ویروس کرونا موثر باشند. وی افزود: این ابزار باید عادلانه تقسیم شود و در دسترس همگان قرار گیرد.
نخست وزیر پرتغال همچنین خاطر نشان کرد که هدف ما باید ایمنی جهانی علیه کرونا باشد.
یکی از مهمترین وظایف ریاست دورهای پرتغال هماهنگسازی بستههای کمکی بزرگ اتحادیه اروپا در مقابله با شیوع کرونا به ارزش 750میلیارد یورو خواهد بود. آلمان با مذاکرات مقدماتی آمادهسازیهای لازم را در مرحله اول پرداختن به این مسئله انجام داده است.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای مهم اروپایی
جدیدترین آمارهای رسمی نشان می دهد که تا به حال 2620425 نفر در فرانسه به کرونا مبتلا شده و 64632 نفر هم در اثر ابتلا به این ببیماری جان خود را از دست داده اند.
در انگلیس هم تا به حال 2488780 نفر به کرونا مبتلا شده و 73512 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان داده اند.
در اسپانیا هم تا به حال 1936718 نفر به کرونا مبتلا شده و 50837 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
بر اساس جدیدترین آمارها در آلمان هم تا به حال 1745518 نفر به کرونا مبتلا شده و 34182 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.