آخرین شب چهارشنبه سال 99 در بیشتر شهرها و محلههای کشور با آتش و انفجار همراه بود. شبی پر حادثه که آسیبهای جسمی، جانی و روانی آن شاید تا آخر عمر برای برخی افراد و خانواده هایشان به تلخی یادگار بماند.
روز سهشنبه برای پلیس نیز روز پرکاری بود. سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: روز سهشنبه تعداد 7800 مورد تماس تلفنی با سامانه 110 پلیس پایتخت انجام شد که این موضوع در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8 درصد افزایش داشته است.
همچنین 367 مورد آتشسوزی ضایعات در کنار خیابانها و 53 مورد آتشسوزی سطل زباله رخ داد و در این آتشسوزیها 52 نفر مجروح شدند که 14 نفر آنها بهصورت سرپایی مداوا شدند. همچنین 68 نفر بهدلیل ایجاد مزاحمت برای شهروندان و اخلال در نظم و امنیت عمومی دستگیر شدند.
3 کشته در تهران
سعید مهرسروش، سخنگوی کمیته چهارشنبه پایان سال مرکز اورژانس تهران با بیان اینکه استان تهران و بویژه شهر تهران در حوادث چهارشنبه آخر سال امسال در کشور بیشترین مصدوم را داشت، گفت: سهشنبه شب در استان تهران سه نفر در حوادث انفجار مواد محترقه جان باختند.
یک نوجوان 15 ساله در جاجرود در صحنه حادثه فوت کرد و همچنین 2 جانباخته دیگر با سنین 18 و 31 ساله بهدلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان شهدای تجریش تهران جان باختند.
وی افزود: در سطح استان تهران 553 نفر مصدوم شدند که 17 نفر در محل سرپایی درمان شدند و همچنین 413 نفر تاکنون از مراکز درمانی ترخیص و در حال حاضر 122 نفر در بیمارستانها بستری هستند.
بهگفته مهرسروش هم اکنون نیز پنج نفر از مصدومان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. 61 مورد قطع عضو، 216 مورد آسیب به چشم و 170 مورد سوختگی در سطح استان تهران گزارش شده است. 41 درصد مصدومان سن 8 تا 16 سال دارند و 37 درصد از مصدومان عابران پیاده بودند.
همچنین مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز در این باره به ایرنا، گفت: حوادث چهارشنبه سوری امسال در مقایسه با سال گذشته 20 درصد افزایش یافت.
1894 مصدوم در کشور
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور در تشریح آخرین آمار مصدومان مربوط به مراسم چهارشنبه آخر سال اظهار کرد: امسال 1894 نفر در مراسم چهارشنبه سوری دچار آسیب شدند که سال گذشته در این مراسم ما 1468 نفر مصدوم داشتیم.
وی افزود: 527 نفر دچار آسیب چشمی شدند که سال گذشته این عدد 512 نفر بود، همچنین امسال 131 نفر قطع عضو شدند که این عدد در سال گذشته 193 بود.
سخنگوی اورژانس کشور گفت: امسال 546 نفر دچار سوختگیهای درجه دو و سه شدند که سال گذشته تنها 318 نفر دچار سوختگی شده بودند و متأسفانه امسال ما در این حوادث 9هموطن را از دست دادیم که سال گذشته این عدد 4 نفر بود. 18 درصد از مصدومان خانم و 82 درصد آقا بودند. همچنین 46 درصد از مصدومان در بازه سنی 6 تا 18 سال قرار داشتند.
خالدی تصریح کرد: 70 درصد از مصدومان استفاده کننده مواد محترقه بودند و 30 درصد مصدومان عابران پیاده و عوامل امدادی بودند.
وی در پایان با اشاره به استانهای دارای بیشترین مصدوم در چهارشنبه پایان سال گفت: استان تهران با 553 نفر، آذربایجان شرقی با 185 نفر و کرمانشاه با 140 نفر بیشترین مصدومان مرتبط با حوادث چهارشنبه پایان سال را داشتند.
یک کشته در اراک
سرهنگ محمود خلجی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز گفت: بر اثر انفجار مواد محترقه در منزل مسکونی در یکی از محلههای اراک، یک نفر کشته و سه نفر مجروح شدند.
وی اعلام کرد: در این انفجار یک پسر جوان جان خود را از دست داد و سه نفر از همراهان وی نیز بشدت مصدوم و به مرکز درمانی منتقل شدند. شدت این انفجار به حدی بود که تعدادی از منازل مجاور نیز دچار خسارت شدند.
198 مصدوم در آذربایجان غربی
باقر بهرامی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی نیز گفت: بر اساس آخرین آمار تا ساعت 7 صبح چهارشنبه 198 نفر بر اثر حوادث چهارشنبه سوری در استان مصدوم شدند که نسبت به سال گذشته 76 درصد رشد دارد. از این تعداد، 143 نفر آقا و55 نفر خانم هستند.
منبع: روزنامه ایران