ماهان شبکه ایرانیان

صندوقچه انتخابات/۳۹

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

«مهدی چمران» عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب: تنور انتخابات به شورای نگهبان ربطی ندارد؛ تنور انتخابات به عملکرد دولت دوازدهم ربط دارد که چه کاری انجام داده است.

سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در 28 خرداد 1400 هم‌زمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون  «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانه‌های داخلی و بررسی رسانه‌های معاند می‌پردازیم.

********

اگر توصیه‌ای از سوی رهبری باشد، شفاف و علنی اعلام خواهد شد

«هادی طحان‌نظیف» عضو حقوق دان شورای نگهبان در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سوال که «اگر شورای نگهبان به این جمع‌بندی برسد که فردی صلاحیت حضور در انتخابات را ندارد اما توصیه‌ای مثلا از دفتر رهبری برسد که فرد مدنظر صلاحیت دارد، شورا چه می‌کند؟» گفت:«شورا با توصیه کار نمی‌کند و وظیفه قانونی خودش را انجام می‌دهد. اگر هم مطلبی از سوی رهبری باشد، به ‌صورت علنی و شفاف اعلام می‌شود و هیچ ‌چیز پنهانی وجود ندارد. همان‌طور که در سال 84 درخصوص تایید صلاحیت 2 نفر از کاندیداها اتفاق افتاد و شورای نگهبان بر اساس قانون به آن عمل کرد».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

طحان‌نظیف در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سوال که «چه کسی گفته اگر فردی خودی نیست، یعنی ضد انقلاب و ضد نظام است؟!» گفت:«خودی که در ذهن من است به این معناست که شخصی ساختارهای نظام را قبول دارد، قانون اساسی را قبول دارد و با همین مجموعه می‌خواهد کار کند و کار مردم را پیش ببرد. هر کسی که این شرایط را داشته باشد، از هر جریان سیاسی که باشد، خودی محسوب می‌شود. در این 42 سالی که انتخابات برگزار شده، کسانی که تاییدیه شورای نگهبان را گرفته‌اند، ساختارهای نظام و قانون اساسی را قبول داشته‌اند و بعضا با اقبال مردمی هم مواجه شده‌اند. اگر کسی اینها را قبول نداشته باشد، نه در ایران و نه در هیچ جای جهان به او اجازه نمی‌دهند که او بر سرنوشت کشور و اجرای قانون اساسی کشور حاکم شود».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی دهد

«عباس آخوندی» عضو ارشد ستاد موسوی در سال 88 و وزیر مستعفی راه و شهرسازی در دولت روحانی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با ایرنا گفت:«اتفاقی که من شاهد آن هستم، در خطر بودن وحدت سرزمینی و ملی است. همه دربارهبه همه چیز صحبت می کنند غیر از خود ایران و ملت ایران. واقعا نگران ایران هستم و مساله من ایران و یکپارچگی آن است. بنابراین اینها دلایل اصلی به صحنه انتخابات است».

آخوندی افزود:«سه گانه رییسی، جهانگیری و لاریجانی اصلا سه‌گانه نیست. با این صحنه شور انتخاباتی صورت نمی گیرد و مشارکت بالا نمی‌رود. در این این صورت میزان مشارکت حدود 40 درصد است و این سه گانه ای نیست که بتواند حق انتخاب متنوعی را در اختیار مردم ایران قرار دهد».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

وی در ادامه گفت:«شکل گیری این سه‌گانه ادامه وضع موجود با یک مقداری گرایش به سمت راست یا چپ است. هیچ تحولی از این سه گانه بیرون نمی آید و شوری را ایجاد نمی کند. اما اگر در انتخابات چهره های نماد تحول بیایند ممکن است حق انتخاب فراتر برود و احتمال حضور در صحنه بیشتر خواهد بود».

وزیر مستعفی راه وشهرسازی تصریح کرد: «من سه انتخابات در کشور برگزار کردم و با هیچ متری نمی توان عدم صلاحیت من را احراز کرد. اقدامات ما در وقایع 88 قانونی بوده و در جلسه‌ای که با مقام معظم رهبری داشتیم قانونی رفتار کردیم و کوچکترین اقدام غیرقانونی نداشتیم. من 5 مرتبه از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتم و این بزرگ‌ترین معیار سنجش است».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

لازم به ذکر است که «مهدی آخوندی» فرزند عباس آخوندی چندی پیش به اتهام  «کارچاق کنی» و تخلفات مالی بازداشت شد. پسر آخوندی در وزارتخانه ای که پدرش در رأس آن بود، با دریافت مبالغی از بعضی پیمانکاران برای آنها در وزارتخانه دستور گرفته یا کارسازی می کرد.

پیگیری‌ها حاکی از آن است که با گذشت حدود یک سال و نیم از تحقیقات این پرونده، در روزهای گذشته کیفرخواست 167 صفحه‌ای این پرونده صادر و به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شده است تا در آنجا مورد رسیدگی قرار گیرد.  براساس کیفرخواست، این پرونده 26 متهم دارد که عباس آخوندی نیز جزو متهمان این پرونده است.

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

اصلاح طلبان انتخابات را تحریم نمی کنند

«محمد سلامتی» فعال سیاسی اصلاح طلب و دبیرکل سازمان منحله مجاهدین در مصاحبه با خبرآنلاین گفت:«اصلاح طلبان تصمیم بر مشارکت در انتخابات را دارند و این موضوع را رسما اعلام کرده اند بنابراین اگر عده ای انتخابات را تحریم کنند، بی تردید به حساب اصلاح طلبان گذاشته نخواهد شد ولو این که این عده منتسب به اصلاح طلبان باشند. در هر جناح طیف وسیعی از دیدگاه ها و نظرات وجود دارد،که بعضا حتی می تواند کاملا مغایر هم باشند اما مهم نظر رسمی کلیت جناح می باشد. معمولا بدنه و طرفداران یک جناح، نظر رسمی جناح را پی می گیرند».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

سلامتی افزود:«در مورد جریان اصلاح طلب شیوه کار شفاف است. بدین معنی که بعد از تأیید صلاحیت ها و پس از تبلیغات و اعلام برنامه های نامزدهای ریاست جمهوری،کاندیدای نهایی اصلاح طلبان از طریق نظرسنجی مشخص خواهد شد. این مکانیزم را همه کاندیداهای مورد تأیید "جبهه اصلاحات ایران"پذیرفته‌اند».

کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه های ضدایرانی

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «دوقطبی لاریجانی با نامزد پوششی؟» نوشت:«رقابت دوقطبی لاریجانی- رئیسی پیش از موعد انتظار آن هم نه با شخص خود رئیسی بلکه با سعید جلیلی آغاز شد؛ همان که از او به عنوان نامزد پوششی نام برده می‌شود. برخی اصولگرایان اعتقاد دارند جلیلی پوششی رئیسی نیست و هرکدام در کوران انتخابات بدل به قطب اصلی شود، باقی می‌ماند و دیگری کنار می‌رود. شاید هم جلیلی عامدانه سلف خود در شورای عالی امنیت ملی را به چالش می‌کشد تا به واسطه برخی محدودیت‌ها و معذوریت‌های رئیسی به عنوان رئیس فعلی قوه قضائیه، بار این دوقطبی فعلا روی دوش او بیفتد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«علی لاریجانی هم به نظر هوشمندانه به استقبال این چرخش می‌رود و جلیلی را حریف بهتری برای این دوقطبی می‌داند. سعید جلیلی بعد از لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول پرونده هسته‌ای شد و بعد هم که برجام در مجلس نهم و با حمایت و پشتیبانی علی لاریجانی تصویب شد، جلیلی یکی از مخالفان سرسخت آن بود و با نمایندگان مخالف برجام درون مجلس مراوده و نزدیکی بسیاری داشت و در کمیسیون ویژه برجام علیه آن سخنرانی می‌کرد».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

شرق در این گزارش تصریح کرد:«وضع قطع‌نامه‌ها روشن است...کافی است که قطع‌نامه‌ها را بخوانید موضوع عجیبی نیست. مثلا قطع‌نامه 1929 جزء بدترین قطع‌نامه‌های شورای امنیت در طول تاریخش بود، یعنی همه فعالیت‌های بانکی و بیمه‌ای را تحریم کردند و اجازه بازرسی محموله ایرانی را به کشورهای مختلف دادند».

لازم به ذکر است که قطعنامه 1929 در سالگرد فتنه 88 و با هدف تشویق و ترغیب جریان فتنه(جنبش سبز) تصویب شد. در همان مقطع «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه وقت آمریکا در پاسخ به سؤال خبرنگار واشنگتن پست که پرسیده بود قطعنامه 1929 شورای امنیت علیه ایران چه اثر قابل توجهی دارد؟ گفته بود:«این قطعنامه در حمایت از جنبش سبز صادر شده است».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

‏یکی از فعالین رسانه ای با اشاره به فضاسازی اصلاح طلبان درباره قطعنامه های ضدایرانی نوشت:«اولین قطعنامه شورای حکام علیه ایران در دولت خاتمی صادر شد. بعد هم که روحانی مسئول مذاکرات شد، شش قطعنامه دیگر علیه ایران صادر شد».

این فعال رسانه ای در ادامه نوشت:«اولین قطعنامه شورای امنیت هم  زمانی صادر شد که لاریجانی مسئول مذاکرات هسته ای بود. حتی قطعنامه دوم و سوم شورای امنیت نیز در زمان مذاکرات لاریجانی صادر شد.بعد از برجام هم قطعنامه 2231 صادر شد که طبق آن تحریم های متعددی در حوزه های مختلف علیه ایران باقی ماند».

10 موضع کلیدی لاریجانی به روایت روزنامه اصلاح طلب

روزنامه سازندگی- ارگان رسانه ای حزب کارگزاران به دبیرکلی «غلامحسین کرباسچی» که ریاست شورای مرکزی آن هم بر عهده «محسن هاشمی» است- در مطلبی با عنوان «10 موضع کلیدی علی لاریجانی در کلاب هاوس» نوشت:«برنامه هویت برنامه بدی بود، با برادرانم مرزبندی دارم، تا 20 سال آینده همه بخش های کشور باید در خدمت اقتصاد و توسعه ایران باشد، برجام کار خوبی بود و احیای برجام هم کار خوبی است و باید هر چه سریعتر انجام شود».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«جبهه انقلاب یعنی بزرگان انقلاب مانند رهبری، هاشمی، شهید مطهری و شهید بهشتی نه یک جناح محدود در کشور، باید FATF به تصویب برسد تا بتوانیم با دنیا کار کنیم، هم باید با شرق کار کرد و هم با غرب، امنیتی شدن اعتراضات در آبان 98 کار را خراب کرد، آماده همکاری با محمدجواد ظریف هستم، آماده مناظره با سیدابراهیم رئیسی هستم».

سوپرمن سازی از «جهانگیری» همچنان ادامه دارد

روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «صداوسیما و دلواپسان دنبال تخریب و حذف جهانگیری» نوشت:« منــاظرات انتخاباتی هنوز شروع نشده برخی  افراد و رسانه‌ها برای کاندیداهای جریان رقیب شمشیر خود را از رو بسته‌اند و از هم‌اکنون بنای تخریب و تضعیف را کلید زده‌اند. از تحریف توئیت جهانگیری درخصوص عزم وی برای گفت‌وگو با سایر کاندیداها در مورد مسائل مختلف کشور تا تلاش برای ردصلاحیت وی. قدرمسلم مخالفان جهانگیری از قدرت بیان بالای او و اطلاعاتی، که در حوزه‌های مختلف در اختیار دارد، واهمه دارند و از هم‌اکنون بنا را بر این گذاشته‌اند تا با تخریب وجهه او در جامعه اجازه هیچ نوع کنشی به جهانگیری ندهند».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«دلواپسان نگران حضور و تاثیر اسحاق جهانگیری در انتخابات و به خصوص مناظرات انتخاباتی هستند. از همین رو است که چندی است بنای تخریب وی را در رسانه‌های خود آغاز کرده‌اند و از هر جهتی معاون اول روحانی را آماج حملات‌شان قرار می‌دهند. قدرمسلم آنطور که از شواهد و قرائن پیدا است مخالفان حضور جهانگیری در انتخابات به خوبی می‌دانند او اطلاعات زیادی از مسائل کشور در حوزه‌های مختلف دارد که می‌تواند در گفت‌وگو با مردم ورق را به نفع خود بازگرداند».

لازم به ذکر است که جهانگیری، آخوندی، شریعتمداری، همتی و...از جمله افرادی هستند که بانی و مسبب اصلی وضع موجود بوده اما ژست منجی به خود گرفته و در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند.

اگر آقای جهانگیری راه حل های ویژه برای رفع مشکلات دارد چرا در این 8 سال آن را اجرا نکرده است؟ شاید برخی پاسخ دهند که وی اختیارات لازم را نداشت؛ سوال اینجاست که اگر وی بر فرض محال اختیارات لازم را نداشت، پس چرا استعفا نداد و پست معاون اولی رئیس جمهور را ترک نکرد. از کجا معلوم که همین فرد در صورت پیروزی در انتخابات، 4 سال دیگر با بغض نگوید که مردم من حتی اختیار عوض کردن منشی خود را هم در قامت رئیس جمهور نداشتم!

حمایت رستم قاسمی از لاریجانی تکذیب شد

در پی انتشار برخی اخبار مبنی حمایت و کناره گیری «رستم قاسمی» وزیر نفت پیشین و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  از علی لاریجانی، دفتر وی اطلاعیه ای را صادر کرد.

دفتر رستم قاسمی در این اطلاعیه انتشار اخبار را کذب شدیداً محکوم و شایعات منتشر شده مبنی بر حمایت وی از علی لاریجانی را تکذیب کرد.

دفتر وزیر نفت دولت دهم اعلام کرد این کاندیدای مستقل به نفع هیچ گروه و فردی کناره‌گیری نکرده است.

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

تنور انتخابات به عملکرد دولت فعلی ربط دارد، نه شورای نگهبان

«مهدی چمران» عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت:«تنور انتخابات به شورای نگهبان ربطی ندارد. تنور انتخابات به عملکرد دولت دوازدهم ربط دارد که چه کاری انجام داده و متاسفانه همین عملکرد باعث مشارکت کم مردم در انتخابات شده است».

آخوندی: با انتخاب رئیسی هیچ تحولی رخ نمی‌دهد/ کارنامه خاتمی و روحانی و لاریجانی در قطعنامه‌های ضدایرانی

چمران افزود:« اصلاً شورای نگهبان 30 نفر را هم تایید صلاحیت کند، چه فرقی می‌کند و چه تاثیری در داغ شدن تنور انتخابات دارد؟ ربط دادن تنور انتخابات به تصمیم شورای نگهبان درست نیست، به مسائل دیگر مربوط می‌شود که باید آنها در مورد آن کار کنند...شورای نگهبان یک وظیفه قانونی دارد و کار خود را انجام می‌دهد. شورای نگهبان مجمع تشخیص مصلحت نیست که ببیند، خب حالا برای آمدن مردم پای صندوق‌های رأی چه کند و به نظر من، شورای نگهبان به این چیزها چشم ندوخته و در نهایت کار خود را انجام می‌دهد».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان