مضرات استعمال دخانیات (۲)

مضرات استعمال دخانیات (2)

نکته قابل توجه دیگر آن است که بیش از نصف مرگ‌های ناشی از سیگار در فاصله سنی 69-35 سالگی روی می‌دهد. هر فرد سیگاری در این گروه سنی که جان می‌بازد، در مقایسه با متوسط امید به زندگی، 23 سال از زندگی مورد انتظار خود را از دست می‌‌دهد.

به هر حال اگر روند جاری استعمال دخانیات ادامه یابد، مرگ ناشی از استعمال دخانیات از 7 میلیون مرگ در سال‌های 2020 یا اوائل سال‌های 2030 تجاوز خواهد کرد. تحقیقات انجام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد، 33 درصد مردان و 7/8 درصد زنان در روستاهای کشور و 3/32 درصد مردان و 5 درصد زنان بالای 20 سال در جامعه شهری، دخانیات مصرف می‌نمایند.

این افراد روزانه 80 میلیون نخ سیگار می‌کشند و به این ترتیب روزانه چندین میلیارد تومان از بودجه کشور، توسط افراد سیگاری دود می‌شود. حال می‌توانید دریابید که با این هزینه هنگفت چه مقدار از نیازهای اساسی جامعه ما قابل برطرف شدن است. البته به این مبالغ باید هزینه‌های دیگر را هم افزود.

از جمله هزینه درمان آثار سوء بهداشتی مصرف سیگار بر فرد سیگاری، خانواده او و دیگر افراد جامعه که به صورت غیرمستقیم به خاطر استنشاق دود سیگار از عوارض زیان‌آور آن رنج می‌برند.

سیگار علاوه بر هزینه‌های درمانی، زیان‌های اقتصادی دیگری را نیز به جامعه تحمیل می‌کند. امروزه بسیاری از جنگل‌ها به خاطر کشت توتون و تنباکو از بین رفته‌اند و هزاران هکتار از زمین‌های کشاورزی که باید تامین‌کننده نیاز غذائی مردم باشند به کشت توتون و تنباکو اختصاص یافته‌اند.

علاوه بر آن سالانه ده‌ها مورد حادثه بزرگ آتش‌سوزی به خاطر بی‌احتیاطی افراد سیگاری روی می‌دهد که زیان‌های جانبی و مالی فراوانی به بار می‌آورد و به این همه باید ضررهای اقتصادی ناشی از غیبت از سر کار و کم شدن بازده کاری سیگاری‌های بیمار را نیز افزود.

ناچیز شمردن خطرات ناشی از مصرف دخانیات از دلایل عمده‌ای است که باعث استفاده روزافزون آن در سطح جامعه شده است. اما هیچ‌چیز نمی‌توان این حقیقت را تغییر دهد که استعمال دخانیات یکی از چالش‌های مهم بهداشت عمومی است که در قرن حاضر، پیش روی جهانیان قرار دارد.

محققین ارزیابی کرده‌اند که نیکوتین بیش از هروئین، کوکائین و الکل اعتیادآور است. علاوه بر آن کشیدن سیگار در جوانان آغازی است برای استفاده از مواد اعتیادآور دیگر. با این حال ترک مصرف دخانیات به طور مشخص و واضح، خطر اکثر بیماری‌های وابسته را کاهش می‌دهد.

از آنجا که اثرات منفی استعمال دخانیات به سرعت سایر مواد اعتیادآور ظاهر نمی‌شوند، چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند، در حالی که اعتیاد به سیگار مانند اعتیاد به سایر مواد، خطرناک و کشنده است. شاید شما از کسانی باشید که با اطلاع یافتن از مضرات استعمال دخانیات، بارها تصمیم به ترک آن گرفته باشید، اما پس از مدتی کوتاه، به علت وابستگی شدید به این مواد دوباره به مصرف آنها روی آورده‌اید.

توجه داشته باشید که ترک عادت به دخانیات، مانند ترک اعتیاد به سایر مواد، بهتر است تحت نظر پزشک انجام گیرد تا نتایج مطلوب‌تری را به دنبال داشته باشد. شاید اطلاع از این حقایق تکان‌دهنده در مورد مضرات مصرف سیگار، به عنوان تهدید‌کننده زندگی و سلامتی انسان‌ها برای ترک سیگار ترغیبتان نکرده باشد. شاید به هزینه‌هایی که باید برای تهیه سیگار و درمان عوارض ناشی از آن بپردازید اهمیت نداده‌اید.

شاید برایتان مهم نباشد که دیگران به خاطر دندان‌های زرد شده‌ از دود سیگار و بوی بد دهانتان از معاشرت و هم‌صحبتی با شما اکراه داشته باشند، اما آیا سلامتی و جان فرزندانتان که مجبورند به جای تنفس هوای پاکیزه، پس‌مانده دود سیگار شما را استنشاق کنند هم برایتان بی‌اهمیت است؟ ترک مصرف دخانیات به عنوان ترک یک عادت ناپسند، مضر و کشنده، نشانه آگاهی، شعور اجتماعی و اراده راسخ شماست، اگر بخواهید!

 

برای خواندن بخش اول- مضرات استعمال دخانیات- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر