محسن هاشمی درابتدای جلسه شورای شهر تهران ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: ابتدا عید غدیر را تبریک میگویم و لازم است تاکید کنم بر لزوم حفظ پروتکلهای بهداشتی که متاسفانه روند رعایت آن ضعیف شده است. وی ادامه داد: تعداد فوتیهای کرونا در تهران از مرز 150نفر هم عبور کرده و متاسفانه تعطیلات 6روزه اثر بخشی نداشته که هیچ اثر منفی و عکس داشته است. وی تاکید کرد: ستاد مقابله با کرونا در تهران باید هر چه سریعتر جلسه ویژهای برای مقابله با این وضعیت تشکیل دهد. شهرداری تهران هم پای کار است و هر کاری لازم باشد برای حفظ جان مردم انجام میدهد.
بستریهای کرونایی در تهران به 10هزار نفر رسید
همزمان روز گذشته نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با بیان اینکه تاکنون حدود 10 هزار تخت بیمارستانی را در تهران زیر بار کرونا آوردیم، گفت: داریم یک بررسی مجدد میکنیم تا از ظرفیت تختهای ارتش و نیروهای مسلح و تامین اجتماعی نیز ظرف یکی دو روز آینده استفاده کنیم. حال اگر در ادامه نیاز شود، به سمت برپایی بیمارستانهای صحرایی میرویم.
توکلی در گفتوگو با «ایسنا» درباره وضعیت تختهای بستری کرونایی در تهران با بیان اینکه از این به بعد دیگر محدودیتمان شدید است، گفت: بر همین اساس در حال حاضر عمده برنامهریزی که انجام میدهیم، این است که با توجه به اینکه باید یک تناسبی در تختهای مختلف ایجاد کنیم، هدف این است که سراغ جاهایی مانند تامین اجتماعی و نیروهای مسلح رویم که میتوان با کمک آنها، ظرفیت تختها را افزایش داد. وی تاکید کرد: پیک پنجم از تمام پیکها بدتر بوده است. در پیکهای قبلی در بیشترین حالت ابتلا، 9000 بیمار بستری کردیم؛ اما در پیک فعلی به 10 هزار بستری رسیدیم. در پایان این هفته اگر کمک و استفاده از ظرفیت تامین اجتماعی و نیروهای مسلح پاسخگو نباشد، به سمت برپایی بیمارستانهای صحرایی میرویم.
درهمین ارتباط علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درگفتوگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: با توجه به سیر شتابان بستری بیماران در تهران پیش بینی میشود این عدد از مرز 10 هزار نفر نیز عبور کند.
درخواست کمک از ارتش
رئیس بیمارستان سینای تهران هم با اشاره به اینکه در موج فزاینده پیک پنجم کرونا قرار داریم، گفت: الان نزدیک یک سال و نیم است که بیماران را بیوقفه پذیرش میکنیم و من تقاضا دارم مراکز دیگر مانند مراکز ارتشی، شهرداری و... هم به داد بیماران و بیمارستانها برسند. اگر تعداد بیماران مقداری بیشتر شود، دیگر پشت در بیمارستان میمانند. محمد طالبپور درگفتوگو با «ایسنا» با اشاره اینکه در حال حاضر 50درصد ظرفیت تختهای بیمارستان سینا به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است، گفت: حدود 200 مریض کرونایی بستری داریم که در ICU، اورژانس و بخش متراکم هستند؛ البته این تعداد تنها مریضهایی هستند که شرایط خیلی بدی دارند و باید بستری شوند؛ آنهایی که شرایط بهتری دارند روزانه و سرپایی برای تزریق دارو مراجعه میکنند. درواقع روزی حدود 100 یا 150 نفر برای دریافت دارو میآیند و این نشان میدهد سرایت بیماری نسبت به پیک قبلی حدود 3 یا 4 برابر بیشتر شده است. طالبپور با اشاره به اینکه ظرفیت تختهای بستری بیماران کرونایی در بیمارستان سینا پر شده است، گفت: الان تقریبا در حالتی هستیم که منتظریم یک تخت خالی شود تا بیمار بعدی را بستری کنیم. بیماران در اورژانس و تریاژ میمانند تا تخت خالی شود و آنها را به بخش انتقال دهیم. در چنین شرایطی فعالیت سایر درمانگاهها و اتاق عمل را کاهش دادیم و تنها مریضهایی که به تشخیص روسای بخشها به عمل نیاز فوری دارند، جراحی میشوند و اتاق عمل الکتیو ما عملا نیمه فعال شده است.
موج بیسابقه مراجعات
همچنین رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: میزان فعلی مراجعه به بیمارستان نسبت به یکسالونیم گذشته بیسابقه بوده است و این میزان از حجم مراجعه و بستری از ابتدای کرونا تا الان را نداشتیم. خسرو صادق نیت، با اشاره به وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی گفت: ما بیش از 500 تخت بیمارستان را به بیماران کرونایی اختصاص دادیم و مراجعات ما بهشدت افزایش پیدا کرده است، روزانه حدود 400 نفر مراجعه سرپایی داریم و بیش از 300 نفر هم بستری موقت برای دریافت درمانهایی مثل رمدسیویر و امثال آنها داریم.
مرگ 357بیمار کرونایی دیگر
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت طی 24ساعت گذشته براساس معیارهای قطعی تشخیصی، 34هزار و 951بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور شناسایی شدند که 3هزار و 708نفر از آنها بستری شدند. در این بازه زمانی 357 بیمار کووید-19 جان خود را از دست دادند.
افزایش سرعت واردات واکسن کرونا
همزمان رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش سرعت واردات واکسن کرونا گفت: در دو هفته اخیر به اندازه کل ماقبل واردات داشتیم.به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمدرضا شانهساز گفت: البته پیگیریهای دیپلماتیک وزارت امورخارجه و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موثر بود و ما تاکنون 10 میلیون دز واردات داشتیم و تا آخر هفته محمولههای جدیدی وارد میشود و کف آن دومیلیون دز خواهد بود. علی ربیعی، سخنگوی دولت هم روز گذشته گفت: فعلا رکورد 424 هزار واکسن در روز ثبت شده است که امیدواریم مردم عزیز بر اساس اطلاعیههای صادرشده وزارت بهداشت اقدام به ثبتنام کنند که با این اتفاق در روزهای آتی سرعت واکسیناسیون هم افزایش پیدا خواهد کرد. سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد که دولت تمام تلاش خود را برای خرید واکسن به عمل آورد.
آخرین میزان تزریق واکسن
درهمین حال به گزارش «ایسنا» و بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون 8میلیون و 474هزار و 332نفر دز اول واکسن کرونا و 2میلیون و 496 هزار و 677 نفر نیز دز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به 10میلیون و 971 هزار و 9 دز رسید.
اعلام آغاز واکسیناسیون 5گروه جدید
ازسوی دیگر روز گذشته وزیر بهداشت گروههای جدید هدف واکسیناسیون علیه کرونا همزمان با عید سعید غدیر را اعلام کرد. سعید نمکی در نامهای به علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نوشت: «پیرو بررسی و اعلام گروههای جدید هدف واکسیناسیون، شروع تزریق به گروههای زیر به میمنت روز عید سعید غدیر آغاز شود. رانندگان حملونقل عمومی شهری، ریلی، جادهای، دریایی و هوایی، زندانیان سراسر کشور، معلمان، خبرنگاران، بیماران دیابتی که در سامانه مربوطه ثبت شدهاند و همچنین باقیمانده بیماران صعبالعلاج و بیماران خاص و نادرو استادان حوزه و دانشگاه در لیست جدید واکسیناسیون اعلامشده قراردارند.