ماهان شبکه ایرانیان

غلبه مزاج بلغم و راهکارهای درمان

بلغم یکی از خلط‌های چهارگانه (اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است و به علت سبک زندگی غلط و مصرف غذاهای سرد این خلط در بدن افزایش می‌یابد. غلبه بلغم مشکلی مزاجی شایعی است که متأسفانه در بیشتر افراد وجود دارد.

غلبه مزاج بلغم و راهکارهای درمان

تحریریه زندگی آنلاین : بلغم یکی از خلط‌های چهارگانه (اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است و به علت سبک زندگی غلط و مصرف غذاهای سرد این خلط در بدن افزایش می‌یابد. غلبه بلغم مشکلی مزاجی شایعی است که متأسفانه در بیشتر افراد وجود دارد. اگر دارای اندامی لاغر اما شکم بزرگی هستید شما دچار غلبه بلغم می‌باشید.

 

غلبه بلغم چیست؟

در بدن همه ما 4 خلط (دم، صفرا، بلغم و سودا) وجود دارد. مزاج بلغم، سرد و مرطوب است. با افزایش بلغم رطوبت و سردی افزایش می‌یابد و حجم به وجود می‌آید. این خلط سنگین است و تمایل به ته‌نشین شدن دارد بنابراین افراد بلغمی‌مزاج چاق و اندامی گلابی‌شکل دارند و یا دارای شکم هستند. یک فرد یا ذاتاً بلغمی بوده و یا به علت سبک زندگی غلط دچار غلبه بلغم می‌شود. در هر دو حالت فرد دچار غلبه بلغم باید بلغم اضافه و تجمع یافته در بدن را خارج کند و سبک زندگی مناسب را بیاموزد و غذاهایی را میل کند تا بدن از حالت بلغمی خارج شود.

بیشتر بخوانید:

تغذیه بر مبنای مزاج

عوارض و نشانه‌های غلبه بلغم در اندام

 چرخش چشم و کم بینایی

 اختلال در بویایی

  عرق سرد

  کف دست‌وپا مرطوب

  خواب زیاد

 پف اندام و صورت

 خستگی زودرس

 درد عضلات مانند کمردرد، گاهی پادرد، گاهی زانودرد

 ورم و آرتروز

 رماتیسم

 خیره شدن

 عدم تحرک

 باز ماندن دهان و چشم

 شلی دریچه قلب

 زیاد شدن اشتها و شکم بزرگ

 سردی در معده و آروغ زدن

 دیر هضم کردن غذا

 استفراغ

 اختلال در تکلم

 دفع بی‌اختیار و اسهال

 پر ادراری

 خواب‌آلودگی و زیاد خوابیدن

 جاری شدن آب از دهان در خواب

 رقیق بودن آب بینی (ترشح زیاد بینی)

 فراموشی و کندذهنی

 کم‌حواسی

 لک‌های قهوه‌ای در چشم

 زود ارضایی

 سوزش جنسی مستمر

 لاغری عضلانی (افت عضلات) یا آتروفی

 افتادگی سینه

 ناباروری

 فشارخون سرد

 سردرد

 آنفلوانزا

 

درمان غلبه بلغم با نسخه‌های طب سنتی و خانگی

بادکش: 7 جلسه بادکش برای فرد بلغمی‌مزاج لازم است تا بلغم او دفع و خونش زیاد شود.

روغن گرم: در ناحیه‌ای که بلغم تجمع پیدا کرده روغن‌های گرم بمالید تا این بلغم به‌اصطلاح پخته و تبدیل به خون شود. بهتر است به مدت 40 شب به سر خود روغن سیاه‌دانه بمالید.

 بیشتربخوانید:

بهترین رژیم برای بلغمی مزاج ها

مصرف این غذاها ممنوع:

اگر بلغمی‌مزاج هستید غذاهایی مانند لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب‌زمینی، عدس، قارچ، چای، قهوه، نسکافه، میوه‌ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست‌کنده، لیموشیرین ، سوپ جو با زنجبیل، روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس نخورید.

 

گوشت گاو نخورید:

در مطالب قبلی گفتیم که گوشت گاو و گوساله، گوشت سفید (برای رماتیسمی‌ها بد بوده و درد را زیاد می‌کند) برای افراد بلغمی‌مزاج مضر و این افراد باید به‌جای این نوع گوشت‌ها، گوشت (شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک) مصرف نمایند.

 

این ادویه‌جات برای دفع بلغم مفیدند:

ادویه‌جات (هل - دارچین - زنجبیل - زیره- زعفران - زنیان- سیر- موسیر - خردل) برای دفع بلغم مفیدند.

 

سبزیجات زیر را مصرف نمایید:

سبزیجات (کرفس - نعناع - ریحان  - جعفری ترخون - مرزه) کلم و دیگر مواد غذایی مانند مارچوبه، نخود، گردو، قدومه شیرازی، کدوحلوایی، لیموترش، گندم برای افراد بلغمی مفید هستند.

 

به‌جای چای نوشیدنی‌های گرمی‌بخش بنوشید:

به‌جای چای از نوشیدنی‌های گرمی‌بخش, دم‌کرده‌ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنید.

از ملین‌ها استفاده کنید:

بذرهای ملین شامل تخم ریحان، تخم شربتی، قدومه شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می‌توان استفاده نمایید.

 بیشتربخوانید:

بیماری های ناشی از غلبه بلغم

در زمستان غذاهای سرد استفاده نکنید:

زمستان فصل غلبه بلغم است پس در زمستان مواد غذایی سرد مانند  سالاد کاهو، الویه و ماست مصرف نکنید و همراه غذا ادویه‌جات، زعفران و یا سرکه‌شیره استفاده کنید. افراط در استفاده سردی‌ها موجب چاقی، کندذهنی و کاهش اعتمادبه‌نفس و ترس می‌شود. در صورت استفاده از ماست از مصلح مزاجی آن مانند پونه, نعناع,، آویشن، زیره، زنیان و... استفاده شود.

 

در انتخاب غذا دقت کنید:

زرشک‌پلو با مرغ، باقلی پلو با ماهی، سالاد الویه و ماکارونی سبب ایجاد بلغم می‌شوند پس این نوع غذاها را با ادویه‌جاتی مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن یا زعفران استفاده نمایید.

 

آرام غذا بخورید:

آرام غذا بخورید زیرا تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای زیان‌آور می‌شود.

 

با قاووت خشک بلغم را درمان کنید:

امام صادق ع می‌فرماید: سه کف سویق خشک، به‌صورت ناشتا، بلغم و مره (غلبه صفرا و سودا) را از ریشه خشک می‌کند طوری که انگار اصلاً نبود. (الکافی 6: ص 306 ح 8)

 

بعد از خوردن غذا نخوابید:

بعد از خوردن غذا نخوابید زیرا خوابیدن بعد از غذا و به‌خصوص بعد از خوردن وعده ناهار باعث افزایش بلغم می‌شود.

 

عسل بخورید:

افراد بلغمی‌مزاج بهتر است موقع خواب یک قاشق غذاخوری عسل بخورند.

 

ورزش کنید و به حمام بروید:

تحرک داشته باشید و روزانه ورزش کنید و یک روز در میان به حمام بروید.

 

به مدت یک هفته این مواد غذایی را میل کنید:

به مدت یک هفته روزانه 14 عدد پسته  بخورید و 5 وعده در هفته را ارده و شیره انگو  مصرف نمایید.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان