بازار ارزهای دیجیتال نیز وارد فاز اصلاحی شدند. بیتکوین و اتریوم که در اواسط هفته گذشته توانستند رکوردهای تاریخی خود را بار دیگر جابهجا کنند، در آخر هفته بخشی از ارزش خود را از دست دادند. بیتکوین طی دو روز با افتی 4 هزار دلاری از سقف تاریخی خود در کانال 64 هزار دلاری معامله شد. اتریوم نیز با افتی 5 درصدی در روز گذشته به کانال 4 هزار و 500 دلاری بازگشت. ارزش بازاری ارزهای دیجیتال تا قبل از این اصلاح در نزدیکترین فاصله با رکورد 3 تریلیون دلاری قرار داشت که در پی این اصلاح ارزش آن با افتی 3 درصدی به 7/ 2 تریلیون دلار بازگشت.
فعالسازی موقتی ماشه اصلاح طلا
قیمت طلا صبح روز جمعه کاهش یافت، اما ادامه نگرانیها در مورد تورم بالا در ایالاتمتحده، کاهش قیمت فلز زرد را محدود کرده است. معاملات آتی طلا در ابتدای روز جمعه 8 دهم درصد کاهش یافت و تا هزار و 845 دلار افت کرد، اما در مسیر رسیدن به بزرگترین افزایش هفتگی خود از شش ماه گذشته قرار گرفت. دلار که معمولا معکوس به طلا حرکت میکند، روز جمعه افزایش یافت به بالاترین حد خود از جولای 2020 رسیده است. تورم در ماه اکتبر در ایالاتمتحده به بالاترین حد 30 سال اخیر رسید و شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نسبت به سال قبل 2/ 6 درصد و ماهانه 9/ 0 درصد رشد کرد. تورم هسته نیز نسبت به سال قبل 6/ 4 درصد و ماه به ماه 6/ 0 درصد افزایش یافت. تورم فزاینده، اصرار فدرال رزرو مبنی بر موقتی بودن فشارهای تورمی را به چالش کشید و این احتمال را افزایش داد که بانک مرکزی زودتر از حد انتظار، نرخ بهره را افزایش دهد. اگرچه سیاست پولی آسان تاکنون به طلا کمک کرده است، اما اگر بانکهای مرکزی شروع به افزایش نرخ بهره کنند، جذابیت آن کاهش مییابد.
در اواسط آخرین روز معاملات طلای جهانی، اونس دوباره به مسیر صعودی خود بازگشت. تحلیلگران معتقدند مشکلات فعلی اقتصاد آمریکا و افزایش روزانه احتمال بروز رکودی تورمی، نه تنها در اقتصاد ایالاتمتحده، بلکه در بسیاری از اقتصادهای بزرگ، میتواند احتمال صعود طلا را دوچندان کند. تا جایی که تحلیلگران گلدمنساکس بازگشت طلا به سقف 2 هزار و 88 دلاری طلا را دور از انتظار نمیبینند.
طلای دیجیتال، سوار در موج اصلاح
بزرگان ارزهای دیجیتال، بعد از رکوردشکنیهای جدید در ابتدای هفته پیش، انتهای هفته را سوار بر موج اصلاح طی کرد. بیتکوین که توانست رکورد 68 هزاردلاری را در هفته گذشته ثبت کند، طی روزهای آخر هفته با از دست دادن بیش از 4 هزار دلار از ارزش خود، به کانال 63 هزار دلاری بازگشت. دومین رمزارز بزرگ بازار نیز، با اصلاحی 5 درصدی در روز جمعه، به کانال 4 هزار و 500 دلاری رسید. در پی این افت قیمت در بیشتر ارزهای دیجیتال، ارزش کل بازار با بازگشتی 3 درصدی از مرز 3تریلیون دلاری،به 7/ 2 تریلیون دلار رسید.
برخی از تحلیلگران ارزهای دیجیتال معتقدند که این روند، اصلاحی در کانال کوتاهمدت ارزهای دیجیتال به حساب میآید و روند بلندمدت رمزارزها همچنان صعودی خواهد بود. گزارش تورم ماه اکتبر ایالات متحده نیز این احتمال را تقویت کرد. چرا که بسیاری از فعالان بازار سرمایه بیتکوین را با توجه به عرضه محدود آن در شبکه، طلای دیجیتال میخوانند که در شرایط تورمی، به عنوان پناهگاه امن سرمایهگذاران شناخته میشود. از طرفی برخی دیگر از تحلیلگران، این افت ارزش را چیزی بیشتر از اصلاح میدانند تا جایی که برخی معتقدند این افت ارزش، چیزی بیشتر از اصلاح قیمتی به حساب میآید و این احتمال را مطرح میکنند که بیتکوین تا 57 هزار نیز افتی را تجربه کند.