ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

تقلا برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران! / تمجید حزب اصلاح‌طلب از اقدامات بودجه‌ای و برجامی رئیسی

محسن هاشمی، سخنران انتخاباتی روحانی، اخیراً در یادداشتی برای بزرگداشت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی؛ بدون اشاره به حمایت‌های خودش و پدرش از شیخ‌حسن روحانی ادعا کرد که روند توسعه کشور در دولت روحانی متوقف بود!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

 

تمجید حزب اصلاح‌طلب از اقدامات بودجه‌ای و برجامی رئیسی

تقلا برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران! / تمجید حزب اصلاح‌طلب از اقدامات بودجه‌ای و برجامی رئیسی

حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت در گزارش جلسه ستادی این حزب از 2 اقدام دولت رئیسی در بحث بودجه و برجام تقدیر کرد.

به گزارش جماران، در بخش مذکور از گزارش اشاره شده آمده است:

"از نکات مثبت این بودجه این است که دولت گام‌های کوچک مثبتی مانند افزایش دو ساله بازنشستگی و کاهش ردیف های بودجه ای را در نظرگرفته که اگر با تامل و تعقل همراه باشد می تواند کمی باعث اصلاح ساختار شود، همین‌طور اگر دولت عزم خود را جزم کند که مسئله مذاکرات برجامی رابه نتیجه برساند و تحریم ها رفع شود و ارتباط مالی با جهان به سامان برسد، ممکن است نرخ رشد مورد نظرتا اندازه ای نزدیک به تحقق شود، نرخ تورم هم کاهش یابد البته نه اینکه تک رقمی شود. "

حزب اتحاد ملت همچنین در گزارش خود تأکید کرده است که تک‌رقمی شدن نرخ تورم را عملی نمی‌داند. [1]

*گزارش‌ها و ارزیابی‌های احزاب، بیش از همه بایستی مد نظر کارشناسان ستادی دولت و نخبگان باشد تا پس از بررسی‌ها برای مردم روشن شود که این ارزیابی‌ها صحیح هستند یا اینکه از روی اغراض سیاسی بیان می‌شوند.

توضیحات دولت به افکار عمومی در اشاره به این گزارش‌ها یک گام مطلوب به‌شمار می‌آید.

پیش از این، سخنگوی حزب اعتماد ملی هم از سفرهای استانی آقای رئیسی تمجید کرده بود. [2]

***

 

راهبرد فرماندهان فتنه اقتصادی برای ایجاد بلوا چیست؟

تقلا برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران!

تقلا برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران! / تمجید حزب اصلاح‌طلب از اقدامات بودجه‌ای و برجامی رئیسی

حسن رسولی، از رجال اصلاح‌طلب و عضو شورای شهر سابق تهران اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته است: حوزه کارکردهای جریانات سیاسی در سال‌های اخیر، بیش از پیش تضعیف شده‌اند. نهاد جریان‌ساز فعال در کشور، به دنبال آن است تا نهادهای انتخابی را از حیز انتفاع خارج کند که به نظرم در انجام این کار نیز به نتیجه رسیده است. من دلیل دوری از سیاست و سیاست‌گریزی مردم را، مجموعه فشارهای اقتصادی، افزایش نارضایتی مردم از وضع موجود و درگیر بودن با مشکلات معشیتی روزمره‌شان می‌دانم.

او تصریح می‌کند:

"به نوعی می‌شود گفت، مردم از شدت نارضایتی، با حوزه سیاست و سیاستمردان قهر کردند"!

این فرد همچنین درباره سؤال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه گفته می‌شود اولویت مسئولان، مردم نیستند، اظهار می‌کند: هر نظام سیاسی بر مبنای ایدئولوژی مخصوص خودش به حیاتش ادامه می‌دهد. امکان ندارد نظام سیاسی برای ادامه حیات خود فاقد اهداف ایدئولوژیک باشد. به نظر این قاعده درمورد ایران هم می‌تواند قابل تطبیق باشد. اما آنچه سوال است نسبت جهت‌گیری‌های ایدئولوژیک با جهت‌گیری‌های منتهی به تامین و افزایش منافع ملی است. نقطه تعادل و توازن محل بحث است. آنچه امروز در گفت‌وگوهای غیررسمی نسل جدید شاهد هستیم و حتی در محافل سیاسی به صورت بی‌پرده گفته می‌شود، بخش قابل توجهی از جهت‌گیری‌های سیاسی کشور در حوزه سیاست داخلی و بین‌المللی، بیشتر به سمت اهداف ایدئولوژیک است تا منافع ملی. 

رسولی می‌افزاید: به عنوان مثال به اندازه‌ای که امروز حاکمیت، با صرف اعتبارات هنگفت بر تداوم حجاب اجباری پافشاری می‌کند، در مقایسه با این جهت‌گیری ایدئولوژیک، کمترین توجه را به مسائل واقعی و اساسی‌تر که زیر پوست جامعه مانند فقر، بیکاری و طلاق در جریان است، دارد. یا به نظر می‌رسد در حوزه سیاست خارجی، جهت‌گیری مجموعه حاکمیت که شامل همه ظرفیت‌های سیاسی کشور از جمله اصولگرایان و اصلاح‌طلبان است، به اندازه‌ای که در پیمودن راهبردهای خود در عرصه جهانی به اهداف ایدئولوژیک توجه و تمرکز داشته به منافع ملی کشور کمتر توجه کرده است.[3]

*دقت شود که حتی اگر ایران اسلامی در رده ناامن‌ترین، گرسنه‌ترین و ضعیف‌ترین کشورهای جهان هم بود اما این اظهارات از سوی یک رجل سیاسی درباره آن مصداق سیاه‌نمایی و خیانت بود.

کما اینکه می‌بینیم در کشورهایی که امروز با معضلاتی مثل جنگ، گرسنگی، اغتشاش، ‌ فقر مطلق گسترده و بحران بیکاری مواجه‌اند؛ هیچیک از رجال سیاسی این کشورها به خود اجازه نمی‌دهند که مثلا ابراز کنند مردم قهر کردند و یا سیاست‌مداران ما به فکر مردم نیستند و ایدئولوژی برایشان مهمتر است!

در شناخت بیشتر محتوا و سابقه اظهارات رسولی باید دانست که "فرماندهان فتنه آینده" بیش از 10 سال است که با پایه‌گذاری طرح ایجاد "فتنه اقتصادی" قصد دارند در یک حالت الگویی، آنچه این روزها در قزاقستان شاهد آن هستیم را به داخل ایران اسلامی بکشانند.

ایجاد این فتنه البته با توجه به قابل حل بودن مشکلات اقتصادی معمولی ایران و نیز با توجه به مثبتاتی مثل نان و مالیات و سوخت ارزان در ایران، کاری بسیار صعب است که البته رجال هسته سخت اصلاحات به همین دلیل قصد دارند تا با "القائات" نسبت به ایجاد فتنه اقدام کنند.

القائات و سیاه‌نمایی‌هایی مثل ادعای قهر مردم، ادعای شیوع گرسنگی، ادعای بحران بیکاری و ادعای تقدم ایدئولوژی بر مردم و نیز تقدم حجاب بر فقر در نزد مسئولان جمهوران اسلامی!

این حرف‌ها اما در حالی است که هیچ عقل سلیمی حاضر نیست در کشوری که شاهد تشییع میلیونی شهید سلیمانی بود ادعای قهر مردم را مطرح کند.

و یا ایضا آقایان می‌دانند که نرخ بیکاری در ایران تک‌رقمی شده اما حتی حاضر به تکرار سخنان دوستان خود هم نیستند که بیکاری فعلی در ایران یک "بیکاری شیک" است نه بیکاری واقعی. [4]

بماند که نظر آقای رسولی در موضوع بهتر بودن رتبه ایران در شاخص فقر مطلق نسبت به انگلستان و اسپانیا روشن نیست [5] و چرا چنین چیزی هرگز در لسان و قلم رجال اصلاحات دیده نمی‌شود؟

ادعاهای رسولی در حالی است که مقام معظم رهبری در پیام اخیر خود به مناسبت تشییع شهدا در روز شهادت حضرت فاطمه(س) تأکید کردند: "تقارن تشییع پیکر این مسافرانِ به خانه‌ برگشته، با روز شهادت صدیقه‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها مبشّر ابدیّت یاد و خاطره‌ی آنان و مژده‌بخش خیر کثیری است که از ناحیه‌ی آنان برای کشور امام زمان روحی‌فداه فراهم خواهد آمد ان‌شاءالله. "[6]

جمله‌ای راهبردی که البته اخبار و ارقام نیز طلیعه بروز آن "خیر کثیر" را تأیید می‌کند. اخبار و ارقامی مثل بسط هژمونیک سیاسی و اقتصادی ایران از شرق دور تا غرب و سواحل مدیترانه، امنیت‌بخشی به کشور از فتنه داعش و آمریکا، تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ایران، افزایش شاخص رشد اقتصادی کشور (تولید ناخالص داخلی) ‌ طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول، ثابت ماندن نرخ مالیات و سوخت برای مردم و نیز قرار داشتن ایران در ردیف سیرترین کشورهای جهان. [7]

آقای رسولی و دوستان ایشان برای کشاندن اغتشاشات اقتصادی قزاقستان به داخلی ایران و ایجاد "فتنه اقتصادی" راه سختی در پیش دارند...

***

چه زود حرف‌هایتان در میتینگ انتخاباتی روحانی را از یاد بردید!

انتقاد محسن هاشمی از میراث مرحوم هاشمی

تقلا برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران! / تمجید حزب اصلاح‌طلب از اقدامات بودجه‌ای و برجامی رئیسی

محسن هاشمی، فعال چپ، سخنگوی میتینگ انتخاباتی روحانی در سال 96 و رئیس سابق شورای شهر تهران در یادداشتی به مناسبت سالگرد درگذشت مرحوم هاشمی، نوشته است:

"امروز که 16 سال است روند توسعه در کشور متوقف شده و موج فقر هر روز بیش از گذشته جامعه را می‌بلعد، بیش از گذشته افکارعمومی و نخبگان، قدر دولت سازندگی و سردار سازندگی را می‌دانند، با افزایش تحصیلات و دسترسی مردم به اطلاعات، تفاوت نگاه‌ها و حرکت‌ها به خوبی نمایان شده است که کدام تفکر کشور را به سوی انزوا، فقر، افراطی‌گری و عقبگرد می‌برد و کدام نگاه ایران را به سوی توسعه، رفاه، پویایی و تعامل با جهان سوق می‌دهد."

به گزارش صبح ما، او می‌افزاید: انقلابی‌گری در نگاه هاشمی‌رفسنجانی، مبتنی بر تامین معیشت و ساختن آینده کشور در کنار دفاع از ارزش‌های اسلامی و انقلابی بود و نگاه شعاری و رادیکالی که روزی از طرف افراطیون چپ و امروز از طرف افراطیون راست سر داده می‌شود و انقلاب را به معنای رادیکالیسم می‌داند امروز در نظر نخبگان و حتی مردم عادی کشور، شکست خورده و مطرود است.[8]

*آقای هاشمی در یک قطب‌بندی، دولت مرحوم هاشمی و اصلاحات را در یک کفه قرار داده و در ادامه مدعی می‌شود که دو دولت 16 سال گذشته یعنی دولت‌های آقایان احمدی‌نژاد و روحانی روند توسعه کشور را متوقف کرده‌اند!

مع‌الوصف بایستی به مهندس هاشمی یادآوری کرد که دولت آقای روحانی دولت موعود مرحوم هاشمی، میراث او و مورد حمایت جدی او بود. همان دولتی که هاشمی مرحوم بدون اعتنا به تحلیل‌های تحلیلگران صاحب کارنامه در هشدار پیرامون مسلک غلط روحانی، پیرامون رأی‌آوری‌اش گفته بود: "حالا می‌توانم راحت بمیرم".[9]

اکنون نیز روا نیست که میراث امضا شده از سوی مرحوم هاشمی توسط فرزندش مورد خدشه قرار گیرد و کسی که علاقه دارد خود را میراث‌دار آن مرحوم معرفی کند، خود به نفر اول خدشه‌آوری بر این میراث تبدیل شود!

دقت شود که معاون اول دولت آقای روحانی که نقشی اساسی در اجرائیات کشور داشت نیز شخص آقای "اسحاق جهانگیری"، هم‌حزبی و هم‌ولایتی آقای محسن هاشمی است که طبعا از این حیث نیز کم‌مایگی ادعای محسن هاشمی اثبات می‌شود.

در بحث احمدی‌نژاد هم حتما آقای هاشمی اذعان دارند که اگرچه دیر اما بالاخره همه فهمیدند که احمدی‌نژاد در رویکردهای کلی و اصولی بر مسیر خواسته‌های مرحوم هاشمی و اصلاح‌طلبان قرار دارد و در مباحثی مثل مذاکره با آمریکا، تحریم انتخابات، فتنه 88 و معارضه با رهبری هیچ فرقی با این آقایان ندارد.

از همه اینها گذشته این نه شرط عقلانیت است نه شرط انصاف که آقای هاشمی سخنرانی خود در میتینگ انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات 96 را از یاد برده باشند. خاصّه آنجا که به حضار گفته بودند: خواهش می کنم -مردم- به توصیه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه باید راه روحانی ادامه پیدا کند و برای دومین بار برای رئیس جمهوری انتخاب شود، عمل کنند.
و آنجا که در تمجید از کارنامه دولت اول روحانی تأکید کردند: دولت -اعتدال- با برنامه ریزی چهار ساله توانسته زیربنای فعالیت خود را آماده کند و در دور دوم باید از این فعالیت ها میوه بچینند. [10]

از حد از نسیان و فراموشی از آقای مهندس هاشمی بعید است.

جدای از این دلایل سیاسی اما در بحث ادعای توقف پیشرفت کشور نیز حرف‌های آقای هاشمی صحیح نیست و ایشان حکما بهتر از هرکسی می‌داند که به یمن وجود ولایت فقیه در ایران، همه دولت‌ها با هر رویکردی اما حدی از پیشرفت کشور را موجب بوده‌اند و رویکردهای سیاست‌بازانه، غلط و... صرفا در افزایش یا کاهش سرعت پیشرفت تأثیر داشته نه اینکه موجب توقف آن شده باشد.

لازم به ذکر است که ادعای محسن هاشمی پیرامون توقف پیشرفت کشور و ژست ساخته نشدن جامعه در حالی است که آمار و ارقام چنین چیزی را تأیید نمی‌کند و در نیمه پر لیوان خدمات زیاد و بزرگی وجود دارد همانطور که در نیمه خالی آن مشکلاتی هست!

در اینجا و از حیث اشاره به یک نظر کارشناسی که آمار و اسناد نیز آنرا تأیید می‌کند، ‌ می‌توان به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بحث دستاوردهای نظام اشاره کرد.

دستاوردهایی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، قضایی، امنیتی و... که متأسفانه آنطور که باید در کلام خواص و رسانه‌های کشور مورد ماساژ نیست و به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم با "تبلیغات نارسای مسئولان" مواجه است.

آقای هاشمی باید بداند که استدلال‌های پیرامون جمله مشهور رهبر انقلاب مبنی بر اینکه "با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قله‌ی عزت قرار دارد و مایه‌ی افتخار و مباهات برای اسلام است. " موجود، عقلانی و آشکار هستند و کسی اگر درباره نظام جمهوری اسلامی و کارنامه آن ادعای توقف دارد و مثلا دستاوردهای اقتصادی انقلاب نسبت به قبل از انقلاب را نمی‌بیند یا منکر است؛ باید ادعای خود را با دلیل و عقلانیت اثبات کند نه با پروپاگاندا یا فرار کردن از گذشته‌ای که در ارثیه او ثبت شده است!

***

1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1537276

2_ mshrgh.ir/1287952

3_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1177569

4_ https://www.eghtesadonline.com/n/1Rj4

5_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/11/22/1944648

6_ mshrgh.ir/1323116

7_ mshrgh.ir/944980

8_ http://sobhema.news/?p=19928

9_ https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3155622

10_ irna.ir/xjkkJn

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان