تحریریه ماهنامه دنیای زنان
فواید با هم غذا خوردن
ما امروزه در عصر تکنولوژی زندگی و به ندرت خانوادهای پیدا میشود که همه اعضای آن با یکدیگر غذا بخورند. معمولاً اعضای خانواده هر یک جداگانه و در ساعات متفاوتی غذا میخورند. یکی نزدیک تلویزیون، دیگری در اتاق خواب و ... شام خانوادگی به یک سنت قدیمی تبدیل شده و در واقع یافتن زمانی که همه اعضای خانواده با یکدیگر غذا بخورند، بسیار دشوار است. شواهد نشان میدهد که یکی از بهترین کارهایی که برای تربیت و رشد کودکان میتوان انجام داد، شام خوردن به صورت خانوادگی است. غذا خوردن با یکدیگر نه تنها فرصتی برای تغذیه است، بلکه مزایای زیادی به همراه دارد که برخی از آنها عبارتند از:
تغذیه بهتر: بسیاری از مطالعات نشان میدهند زمانی که یک خانواده با یکدیگر غذا میخورند، تغذیه سالمتری خواهند داشت و سبزیجات بیشتری میخورند و ویتامین و مواد مغذی بیشتری دریافت میکنند و البته خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و چاقی نیز کاهش مییابد.
عملکرد بهتر کودکان و نوجوانان در مدرسه: با توجه به تحقیقی که در سال 2005 دانشگاه کلمبیا انجام شد، نوجوانانی که حداقل دو هفته پنج وعده غذا را با خانواده خود میل میکنند، نمرات بهتری در مدرسه میگیرند. همچنین نسبت به آینده خود نگرش مثبتتری دارند.
پیشرفت ارتباط: غذا خوردن با یکدیگر، فرصتی برای ارتباط نزدیکتر است. گفتگو در حین غذا خوردن پیوند و ارتباط اعضای خانواده را صمیمیتر میکند و این فرصت برای کودکان و والدین فراهم میشود تا در مورد موضوعات سرگرمکننده یا جدی با یکدیگر صحبت کنند و از یکدیگر تجربه بیاموزند.
گسترش مهارتهای اجتماعی: با هم غذا خوردن، مهارتهای اجتماعی کودکان را بهبود میبخشد کودکان یاد میگیرند که شنونده خوبی باشند و به صحبتهای فرد مقابل گوش دهند. به جای تنها بودن و تمرکز بر روی تواناییها و خواستههای خود، افراد دیگر نیز برای آنها مهم میشوند.
آموزش شیوه صحیح رفتار هنگام غذا خوردن: تنها فرصتی که والدین میتوانند غذا خوردن و آداب آن را به کودکان خود آموزش دهند، زمان مصرف غذاست. اگر کودکان نتوانند این نوع رفتارها را بیاموزند، در آینده در زندگی شخصی و اجتماعی خود با مشکل مواجه خواهند شد.