تحریریه ماهنامه دنیای سلامت
افزایش طول ناخن ها ممکن است به وسیله ناخن های پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را می پوشاند انجام شود. ناخن های مصنوعی با چسب هایی چسبانده می شوند که حاوی methacrylateهستند که یک ماده حساسیت زا می باشد.
چسب های بدون Methacrylateممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شوند.در اثر استفاده از این ناخن ها انیکولایزیس که در واقع کندگى لبه آزاد ناخن از بستر است ایجاد مى شود ، ناصافى ، تغییر ناخن ، خط خط شدن آن ، شکنندگى و خرد شدن ناخن نیز در اثر استفاده از ناخن هاى مصنوعى به وجود مى آید؛ حتى بعضى از مواقع ناخن به طور کامل از بین مى رود و تغییراتى در رنگ ناخن ها به وجود مى آید.
التهاب حاشیه ناخن ، و بروز عفونت هاى میکروبییا قارچى نیز از دیگر عوارض آن است.براى چسباندن ناخن از حلال هاى مختلفى استفاده مى شود بنابراین به دلیل حل شدن لایه محافظ ناخن در ناخن مصنوعى ، ناخن ها استحکام خود را از دست مى دهند و حالت نرمى شکل پیدا مى کنند و آسیب پذیرتر مى شوند و میکروب ها وخصوصاً عفونت هاى قارچى به راحتى وارد لایه زیرین ناخن می شوند.
از عوارض چسب هاى مخصوص ناخن مصنوعی بروز عوارضى همچون انواع آلرژى هاى پوستى است که با عوارض قرمزى ، التهاب ، پوسته ریزى و خارش ظاهر مى شوند؛بهترین روش براى جدا کردن ناخن هاى مصنوعى ، استفاده از آب ولرم است که در این حالت ناخن ها خود به خود جدا مى شوند؛ زنان مى توانند براى بهبودى عوارض ِ چسب ناخن ، از کرم هاى مرطوب کننده مانند «اوسرین» استفاده نمایند.