ماهان شبکه ایرانیان

ترک گوشه‌ی لب و راهکارهای درمان

هر ساله تقریباً دو میلیون نفر به ترک گوشه‌ی لب مبتلا می‌شوند و این وضعیت در سراسر جهان گسترده است. نواحی قرمز و تحریک ‌شده گوشه‌ی لب‌ها نشانه‌ای از این عارضه است. این ترک‌ها نه تنها آزاردهنده هستند

ترک گوشه‌ی لب و راهکارهای درمان

به قلم : فرگل سلحشور

 

تحریریه زندگی آنلاین : هر ساله تقریباً دو میلیون نفر به ترک گوشه‌ی لب مبتلا می‌شوند و این وضعیت در سراسر جهان گسترده است. نواحی قرمز و تحریک ‌شده گوشه‌ی لب‌ها نشانه‌ای از این عارضه است. این ترک‌ها نه تنها آزاردهنده هستند، بلکه هنگام خندیدن هم باعث آزردگی می‌شوند. اگر دچار این مشکل هستید و به‌دنبال راهی برای رهایی از آن می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید تا با هم به بررسی علائم، علل و راه‌های درمان این مشکل بپردازیم.

 بیشتربخوانید:

جلوگیری از ترک خوردن لب با روغن زیتون

علل و عوامل ایجاد ترک گوشه‌ی لب

همیشه این احتمال وجود دارد که بزاق در گوشه‌ی لب‌های شما تجمع کند و وقتی خشک می‌شود، پوست آن ناحیه در معرض خطر ترک خوردن قرار بگیرد. قرار گرفتن مکرر این ترک‌ها در معرض بزاق می‌تواند باعث تجمع رطوبت و گرما در گوشه‌های دهان شده و شرایط مناسبی را برای رشد قارچ و عفونت ایجاد کند.

علت اصلی ترک گوشه‌ی لب عفونت قارچی ناشی از قارچ کاندیداست. همچنین عواملی وجود دارند که می‌توانند خطر ابتلا به ترک گوشه‌ی لب را افزایش دهند. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

 آرتروز  استفاده از دندان مصنوعی  زبان زدن به گوشه‌های لب   داشتن دندان‌های نامنظم   افتادگی پوست اطراف دهان به دلیل افزایش سن یا کاهش وزن  مکیدن انگشت شست  سیگار کشیدن  کمبود مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن بیشتر اوقات، افراد بین ترک گوشه‌ی لب و تبخال گیج می‌شوند. برای رفع این سردرگمی، چند تفاوت عمده بین این دو را بیان می‌کنیم:

 

نشانه‌های ترک گوشه‌ی لب

  بدون هشدار قبلی ظاهر می‌شود.

 معمولاً به‌صورت یک تاول بزرگ ظاهر می‌شود.

 علائم دیگری مانند تب یا سردرد ایجاد نمی‌کند.

 معمولاً در گوشه‌های دهان رخ می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

چگونه اسکراب لب‌ خانگی بسازیم؟

 نشانه‌های تبخال

  تبخال در یک چرخه رخ می‌دهد و قبل از شروع، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش در ناحیه آسیب دیده داشته باشید.

  در گروه‌‌های کوچک رخ می‌دهد.

  ممکن است با علائم دیگری مانند تب، سردرد یا تورم غدد لنفاوی نیز همراه باشد.

 ممکن است در هر جایی در اطراف دهان ایجاد شود

درمان‌های خانگی برای درمان سری. ع ترک گوشه‌ی لب

در ادامه به بررسی مؤثرترین درمان‌های خانگی برای درمان سریع و فوری ترک گوشه‌ی لب می‌پردازیم.

 

 روغن‌های درمانی

روغن‌های درمانی نقش مؤثری در کاهش التهاب و از بین بردن این نوع ترک‌ها دارند.

روغن درخت چای

مواد مورد نیاز:

  3-2 قطره روغن درخت چای

 2 قاشق چای‌خوری روغن نارگیل

 پنبه

آنچه باید انجام دهید:

دو تا سه قطره روغن درخت چای را به دو قاشق چای‌خوری روغن نارگیل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این مخلوط را روی گوشه‌های دهان خود بمالید. بعد از 3 ساعت این کار تکرار کنید.

روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی است که می‌تواند به توقف رشد قارچ کمک کند، درحالی‌که خواص ضد التهابی آن التهاب و درد را کاهش می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

درمان های خانگی لب های ترک خورده

 

روغن اسطوخودوس

مواد مورد نیاز:

  3-2 قطره روغن اسطوخودوس

  2 قاشق چای‌خوری روغن نارگیل

  پنبه

آنچه باید انجام دهید:

روغن اسطوخودوس را با روغن نارگیل مخلوط کنید و یک تکه پنبه را به این مخلوط آغشته کنید. آن را در سراسر ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید. بعد از 3 یا 4 ساعت تکرار کنید.

روغن اسطوخودوس دارای فعالیت‌های ضد قارچی است که به‌راحتی به مبارزه با التهاب گوشه‌ی لب می‌پردازد. این اسانس همچنین ضد التهاب و ضد درد است و می‌تواند التهاب و خارش را تسکین دهد.

 

 جوش شیرین

مواد مورد نیاز:

 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین

 آب

  یک پارچه‌ی تمیز

 مرطوب کننده

آنچه باید انجام دهید:

یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به‌دست آید. خمیر را به مناطق آسیب دیده بمالید.

اجازه دهید حدود 5 دقیقه بماند و آن را بشویید. دهان خود را با یک پارچه‌ی تمیز خشک کنید. بعد از 3 تا 4 ساعت یک بار دیگر این کار را تکرار کنید.

جوش شیرین دارای خواص ضد عفونی کننده طبیعی است که می‌تواند به از بین بردن عفونت‌های قارچی و باکتریایی مانند ترک گوشه‌ی لب کمک کند.

 

 سیر

مواد مورد نیاز:

 2 حبه‌ی سیر خرد شده

 مرطوب کننده

آنچه باید انجام دهید:

دو حبه‌ی سیر بردارید و له کنید. سیر له شده را مستقیماً روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند. مخلوط را از روی پوست خود بشویید. سپس ناحیه را با یک مرطوب‌کننده، مرطوب کنید. هر 4 ساعت این کار را تکرار کنید.

سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که فعالیت ضد قارچی از خود نشان می‌دهد. استفاده‌ی موضعی از سیر برای درمان ترک گوشه‌ی لب و همچنین خارش و التهاب مرتبط با آن عالی است.

 

 

  عسل

مواد مورد نیاز:

 1 قاشق چای‌خوری عسل

آنچه باید انجام دهید:

عسل را به نواحی آسیب دیده اطراف دهان خود بمالید. بگذارید 15 تا 30 دقیقه بماند. عسل را بشویید و پوست خود را خشک کنید. بعد از هر 3 یا 4 ساعت این کار را دو بار تکرار کنید.

عسل به‌دلیل خاصیت ضد قارچی و ضدعفونی کنندگی آن، یک درمان عالی برای ترک گوشه‌ لب است.

 

 لیمو

مواد مورد نیاز:

 نصف یک لیمو

 1 لیوان آب

 عسل (به میزان لازم)

آنچه باید انجام دهید:

آب نصف لیمو را به یک لیوان آب اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و مقداری عسل به آن اضافه کنید. آن را با استفاده از نی بنوشید.

نوشیدن آب لیمو 2 تا 3 بار پس از شروع ترک گوشه‌ی لب می‌تواند به بهبود سریع‌تر آن کمک کند. وجود ویتامین C در لیمو آن را به یک تقویت‌کننده‌ی طبیعی و ایمن تبدیل می‌کند که به بهبود شرایط شما کمک می‌کند.

 

 ماست

مواد مورد نیاز:

 2-1 قاشق چای‌خوری ماست ساده

آنچه باید انجام دهید:

مقداری ماست پروبیوتیک را به گوشه‌های آسیب دیده دهان خود بمالید. بگذارید یک شب روی آن بماند. همچنین می‌توانید یک کاسه کوچک ماست مصرف کنید.

ماست پروبیوتیک از کشت‌های زنده تشکیل شده است که در درمان ترک گوشه‌ی لب با استفاده‌ی موضعی و همچنین مصرف، مفید است. این کار به خلاص شدن از شر التهاب کمک می‌کند و پوست شما را مرطوب نگه می‌دارد.

 

  روغن نارگیل

 مواد مورد نیاز:

2-1 قاشق چای‌خوری روغن نارگیل فشرده سرد

آنچه باید انجام دهید:

روغن نارگیل را مستقیماً روی نواحی آسیب دیده بمالید. بگذارید 30 تا 40 دقیقه قبل از اینکه آن را بشویید، بماند. در صورت نیاز، مجدد از مخلوط استفاده کنید.

روغن نارگیل دو خاصیت قابل توجه در درمان ترک گوشه‌ی لب دارد. یکی، ماهیت ضد قارچی آن‌که می‌تواند با رشد قارچ در دهان شما مبارزه کند و دوم، ماهیت مرطوب کننده‌ی آن‌که از آسیب بیشتر به لب‌های شما جلوگیری می‌کند.

 

  آلوئه‌ورا

مواد مورد نیاز:

 2-1 قاشق چای‌خوری ژل آلوئه‌ورای تازه

 

آنچه باید انجام دهید:

دو قاشق چای‌خوری ژل آلوئه‌ورا را در یخچال بگذارید. ژل سرد را روی پوست آسیب دیده بمالید. 20 تا 30 دقیقه بعد آن را بشویید. هر 3 یا 4 ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.

ژل آلوئه‌ورا به‌دلیل ماهیت درمان کننده بسیار محبوب است. این کار به تسکین پوست تحریک شده کمک می‌کند و با فعالیت‌های ضد قارچی طبیعی خود از عفونت بیشتر جلوگیری می‌کند.

 

 سرکه‌ی سیب

مواد مورد نیاز:

 1 قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب

 4/3 فنجان آب

 پنبه

 

آنچه باید انجام دهید:

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب را با سه‌چهارم فنجان آب مخلوط کنید. یک تکه پنبه را در این محلول خیس کنید و آن را روی نواحی آسیب دیده بمالید. بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند و سپس آن را از روی پوست خود بشویید. هر 4 تا 5 ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.

سرکه‌ی سیب دارای فعالیت‌های ضد باکتریایی و ضد قارچی قدرتمندی است که هردوی آن‌ها برای از بین بردن پاتوژن‌های مسئول ایجاد ترک گوشه‌ی لب عالی هستند. ماهیت ضد التهابی سرکه‌ی سیب پوست تحریک شده شما را تسکین می‌دهد.

 

 روغن زیتون

آنچه باید انجام دهید:

یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون فشرده را بردارید و به‌آرامی آن را روی گوشه‌های لب خود پخش کنید. قبل از اینکه آن را بشویید، اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه روی پوست شما اثر کند. سه بار در فواصل منظم این کار را تکرار کنید.

روغن زیتون یکی دیگر از گزینه‌های فوق‌العاده برای درمان بیماری شماست. این روغن ناحیه آسیب دیده را مرطوب می‌کند، با عفونت‌های قارچی مبارزه می‌کند و همچنین التهاب را تسکین می‌دهد.

 

نکات پیشگیری از ایجاد ترک گوشه‌ی لب

  از رژیم غذایی سالم پیروی کنید و از خوردن غذاهای ناسالم خودداری کنید.

 از لب‌های خود در برابر آلودگی و قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب و باران محافظت کنید.

 با نوشیدن آب کافی هیدراته بمانید.

 خوب بخوابید.

  بهداشت دهان و دندان را به‌خوبی رعایت کنید.

 استفاده از لوازم آرایشی روی لب‌های خود را تا حد ممکن کاهش دهید و از لوازم آرایشی مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.

 همیشه ضد آفتاب بزنید.

 لب‌های خود را مرطوب نگه دارید و لایه‌برداری کنید.

 

کلام آخر

اجازه ندهید که ترک گوشه‌ی لب شما را از زندگی باز دارد. نکات بالا را به‌طور منظم دنبال کنید تا از این وضعیت کاملاً رها شوید. برای درمان عفونت حتماً از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان