برخی از افراد سیگار میکشند و گاهی اوقات نیز تصمیم میگیرند تا سیگار خود را در مکانهای عمومی روشن کنند اما برخی از کشورهای دنیا، قوانین سفت و سختی در این رابطه دارند و سیگار کشیدن در مکانهای عمومی را به طور کامل ممنوع اعلام کردهاند. در ادامه همراه با ما باشید.
کشور مکزیک نیز جدیدترین کشور در جهان به شمار میرود که سیگار کشیدن در مکانهای عمومی از جمله سواحل و هتلها را به طور کامل غیرقانونی اعلام کرده است و برای کسانی که این مورد را رعایت نکنند، جریمههای قابل توجهی در نظر گرفته است.
قبلا سیگار کشیدن در مکانهایی همچون حمل و نقل عمومی، بارها، محل کار و رستورانها ممنوع بود اما دولت مکزیک از نیمه ماه ژانویه سال 2023 میلادی این ممنوعیت را گسترش داده تا مکانهای عمومی شامل هتلها، استراحتگاهها، سواحل،پارکها و هر جایی باشد که کودکان ممکن است در آنجا حضور داشته باشند.
بر طبق این قوانین تازه، تنها مکان قانونی برای کشیدن سیگار در مکزیک، داخل خانههای شخصی یا مکانهای خصوصی با فضای باز به شمار میرود. همین نیز باعث شده تا مکزیک اکنون یکی از سختگیرانهترین قوانین ضد دخانیات در سراسر جهان را داشته باشد.
گردشگرانی که به مکزیک سفر میکنند، در صورتی که در مکانهای عمومی سیگار بکشند با جریمههایی بین 50 تا 300 دلار روبهرو خواهند شد. کسانی که از همکاری با این ممنوعیت امتناع کنند نیز ممکن است تا 36 ساعت به زندان بروند. این در حالی است که مقررات مربوط به سیگارهای الکترونیکی نیز تشدید شده و دیگر نمیتوان این دستگاهها را به مکزیک وارد کرد یا آن را فروخت و در مکانهای عمومی استفاده کرد.
کشورهای دیگر با قوانین سختگیرانه ضد دخانیات
مکزیک تنها کشور جهان نیست که قوانین سختگیرانهای را علیه دخانیات وضع کرده و برخی دیگر از کشورها نیز همین رویه را در پیش گرفتهاند. ایرلند، یونان، مجارستان و مالت نیز چنین قوانین سفت و سختی را برای سیگار کشیدن در مکانهای عمومی به اجرا در آوردهاند.
سال گذشته میلادی کاستاریکا نیز سیگار کشیدن در مکانهای عمومی همچون ایستگاههای اتوبوس، رستورانها و بارها ممنوع اعلام کرد. علاوه بر این، در قوانین این کشور آمده که در صورتی که دود سیگار شما به فرد ثانویهای برسد و موجب ناراحتی او باشد، شما نمیتوانید در آن مکان سیگار بکشید.
با وجود اینکه برخی از کشورها چنین قوانین سختگیرانهای را برای استعمال سیگار در فضاهای عمومی اعمال نکردند اما در این کشورها نیز مکانهای خاصی وجود دارند که روشن کردن سیگار در آنها غیرقانونی است.
شهرهایی همچون بارسلونا نیز سیگار کشیدن در سواحل را به طور کامل ممنوع اعلام کرده تا از جمع شدن ته سیگار در طبیعت جلوگیری شود. این قوانین سخت در سواحل بارسلونا از 1 ژوئیه سال گذشته میلادی به اجرا در آمده است. تفرجگاه اسکی مشهور فرانسه به نام لس گتس (Les Gets) نیز به طور کامل سیگار کشیدن در منطقه همگانی خودش را منع کرده است.
شرایط استفاده از سیگارهای الکترونیکی در کشورهای مختلف
برخی از افراد بر این باور هستند که با وجود ممنوعیت علیه سیگار کشیدن در مکانهای عمومی، استفاده از سیگارهای الکترونیکی و ویپ هیچ مشکلی ندارد اما باید گفت که در برخی از کشورها و شهرها قوانین سفت و سختی نیز در رابطه با استفاده از آنها وجود دارد.
استفاده از ویپ در فضاهای عمومی در کشورهای کلمبیا و ایران و همچنین خرید سیگار الکترونیکی در ترکیه غیر قانونی است. همراه داشتن سیگار الکترونیکی در سنگاپور نیز ممکن است جریمه بسیار سنگین 2000 دلاری را برای شما به همراه داشته باشد.
در کشور استرالیا برای استفاده از سیگار الکترونیکی که حاوی نیکوتین هستند، باید نسخه داشته باشید و در صورت اینکه این نسخه را به همراه نداشته باشید، ممکن است با جریمههای سنگینی مواجه شوید. حتی در برخی از ایالتهای این کشور نیز واردات مایع الکترونیکی حاوی نیکوتین مجازات زندان دارد.
کشورهای دیگری همچون آرژانتین، برزیل و نپال نیز به طور کامل سیگار الکترونیکی و ویپ را معمولا اعلام کردند. از سال 2014 میلادی نیز استفاده از ویپ در قطر ممنوع شده و ممکن است جریمه 2500 یورویی و سه ماه زندان را برای شما به همراه داشته باشد. گردشگرانی که در تایلند از سیگار الکترونیکی استفاده میکنند ممکن است تا 10 سال زندان یا جریمه 836 یورویی روبهرو شوند.