*******
روزنامه های امروز چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که بالا و پایین شدن قیمت خودرو در بازار، آغاز تابستان و قیمت مسکن و نیز شورش و خشم در پاکستان پس از بازداشت عمران خان در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.
این روزها فضاسازیهای انتخاباتی خودنمایی میکند. روز گذشته علی لاریجانی در واکنش به یک خبر با انتشار یک بیانیه به صورت تلویحی شروط خود برای ورود به انتخابات را مطرح کرد.
روزنامه تندرو هممیهن که در انتخابات آتی نقش ستاد انتخاباتی میانهرو را بازی خواهد کرد نوشته است:
ین اصطلاحات و لغات را بعضا شخصیتهای سیاسی به کار میبرند برای اینکه با مخالفت حاکمیت روبهرو نشوند. در واقع این اصطلاحات مانند جریان خالصسازی که توسط علی لاریجانی مطرح شده راهی است برای جلوگیری از مخالفت و واکنش شدید حاکمیت. مقصود از این دست اصطلاحات آن است که نظام قادر به ادامه دادن با سیاستهایی که ظرف 44 سال گذشته اعمال شده است، نیست و باید تفکری صورت بگیرد. مقصود لاریجانی دقیقا آن است که آیا سیاستهایی که تاکنون و بهویژه ظرف یک دهه گذشته استفاده کردهایم، جواب میدهند یا چارهای نداریم که یک تجدیدنظر در شیوه حکمرانی به عمل آوریم!
مروری بر مطالب مطرح شده از سوی چهره ها و رسانه های جریان اصلاح طلب و اعتدالیون پس از اطلاعیه اخیر لاریجانی در پاسخ به خبر فعالیت های انتخاباتی وی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، نشان می دهد که این رسانه ها ضمن برجسته سازی این اطلاعیه کوشیدند تاکید کنند آرایش سیاسی کنونی کشور، با علی لاریجانی جدیدی روبروست.
اصلاح طلبان در این زمینه با اشاره به اینکه جامعه ایرانی با اطلاعیه علی لاریجانی با سه شخصیت متفاوت از او روبرو شده است، این 3 شخصیت را شامل «لاریجانی به مثابه ضداصلاحات»، «لاریجانی به مثابه موتلف معتدلین» و «لاریجانی به مثابه جریان ساز و مقابله کننده با خالص سازها» دانسته و تاکید می کنند اهمیت اطلاعیه لاریجانی بی شباهت با نامه هاشمی رفسنجانی در سال 88 نیست.
پاکستان بر لبه پرتگاه
فضای دوقطبی سیاسی در پاکستان یکی از پرتنشترین دوران خود را سپری میکند. شهباز شریف، نخستوزیر این کشور، با بحران اقتصادی دستوپنجه نرم میکند که در لبه پرتگاه قرار دارد. همزمان جامعه پاکستان از نظر سیاسی دوقطبی شده است و علاوه بر آن میلیونها نفر هنوز آسیب سیلهای ویرانگر سال گذشته را از سر میگذرانند.
روزنامه اعتماد نوشته است:
پس از دستگیری عمران خان در صحن دادگاه عالی، قاضی عامر فاروق، رییس دادگستری اسلامآباد، خواستار توضیح «در عرض 15 دقیقه» از رییس پلیس و وزارت کشور در مورد علت بازداشت خان شد. او گفت: به دادگاه بیایید و به ما بگویید که چرا عمران خان بازداشت شده است. فاروق هشدار داد که اگر توضیحی در این باره ارایه نشود، هم خان و هم نخستوزیر شریف را احضار خواهد کرد.
حکم دستگیری خان بلافاصله پس از این هشدار منتشر شد در حالی که تاریخ این حکم اول ماه مه را نشان میداد. در این حکم اشاره شده بود که خان متهم به «فساد و اعمال فساد» است. همزمان ژنرال اکبر نصیرخان، از پلیس اسلامآباد خواستار حفظ آرامش شد و گفت که وضعیت در اسلامآباد عادی است. با این وجود در چند محدوده تجمع بیش از پنج نفر ممنوع اعلام شده و اینترنت برخی مناطق هم قطع شده است.
روزنامه شرق نیز بازداشت عمران خان و تشدید تنش سیاسی در اسلامآباد در میانه بحران اقتصادی خطرناک توصیف کرده و مینویسد:
وضعیت پاکستان در دهههای اخیر تا این اندازه حساس نبوده است. این کشور گرفتار مصائب مختلف است، اما سیاستمداران و نهادها بر سر اینکه چه کسی باید پاکستان را اداره کند سرگرم جنگ قدرت هستند. تصاویر منتشرشده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد عمران خان در حالی که در ساختمان دادگاهی در اسلامآباد نشسته است، نیروهای پلیس وارد ساختمان میشوند و او را با خود میبرند. وکیل عمران خان که در دادگاه حضور داشت، در نتیجه خشونت پلیس زخمی شد.
شرق نوشته است:
پلیس اسلامآباد عمران خان را پس از بازداشت به دفتر ملی پاسخگویی در راولپندی منتقل کرد. عمران خان سال گذشته و پس از آنکه در پارلمان رأی عدم اعتماد دریافت کرد، از قدرت برکنار شد. او در یک سال گذشته چندین بار تظاهرات گسترده علیه دولت شهباز شریف راهاندازی کرده است. عمران خان در اوایل نوامبر 2022، در حمله مسلحانهای که در جریان تظاهرات صورت گرفت زخمی شد. عمران خان دولت شهباز شریف را به حمله متهم کرد و گفت شهباز شریف و مقامهای امنیتی او قصد حذف فیزیکی او را کردهاند.
درباره جریمه یک و نیم میلیونی خانم سلبریتی
در خبرها آمده بود خانمها کتایون ریاحی و پانتهآ بهرام بهخاطر کشف حجاب، یک و نیم میلیون تومان جریمه نقدی شدند.
روزنامه همشهری در سرمقاله خود نوشته است:
مسئله حجاب را مختصری دقیق شویم. آیا هجمهای که امروز به حجاب میشود مسئلهای صرفا اجتماعی و یا فرهنگی است؟ حتما چنین نیست. رسانههای دشمن با چه زبانی باید بگویند که برهنگی بهانه است و اصل نظام نشانه است؟ هشتگ نافرمانی مدنی کافی نیست؟ ننوشتند و نگفتند که حجاب دیوار برلین است که اگر از آن عبور کنیم از جمهوری اسلامی عبور کردهایم؟
حجاب امروز نماد است؛ کشف حجاب نیز. حجاب نماد وطن دوستی و خاک پرستی و ملی گرایی و دین خواهی است و کشف حجاب مقابل آن. بگذریم از جماعتی که در داخل، ممکن است نادانسته با این نماد و نشان همراهی کنند؛ اینها نیز بهزودی مسئله برایشان روشن میشود و خطشان را جدا میکنند. اما اصل موضوع که تغییر نمیکند.
افشاگری علیه دروغهای یک آشوبگر
یکی از دستگیرشدگان ناآرامیهای سال گذشته، علیه ادعاهای یک دستگیرشده دیگر دست به افشاگری اینستاگرامی زد. نیلوفر شاکری که از بازداشتیها در استان البرز بود، در مورد آرمیتا عباسی دیگر بازداشتی این استان و دروغهای او نوشته است.
جوان در ستون اخبار ویژه خود نوشته است:
آرمیتا عباسی در جریان عفو گسترده رهبر انقلاب در اواخر سال گذشته از زندان آزاد شد. در زمانی که او در بازداشت بود، خبرگزاری امریکایی سیانان مدعی تجاوز به آرمیتا عباسی در زندان شد. سیانان گرچه گزارش خود را یک گزارش تحقیقی نامیده بود، اما در متن گزارش جز چند شاهد عینی ناشناس و بی هویت، مستندی ذکر نشده بود. سیانان حتی مدعی شد آرمیتا عباسی در حالی به بیمارستان آورده شده که دچار خونریزی ناشی از تجاوز بوده است! اما وقتی آرمیتا عباسی از زندان آزاد شد، رنگ و رو و موهای تازه رنگ شدهاش و ناخنهای سوهان کشیده و مرتبش نشان میداد که چقدر اخبار مربوط به شکنجه او راست بوده است!
این موضوع باعث اعتراض کاربران مجازی شد تا جایی که یک کاربر روی عکس او نوشت: «احتمالاً پاچهمو پاره کنین، ولی این آدم اونی که ازش ساختن نیست! این موها، این ناخنها، این قیافه شاداب مال کسی نیست که با خونریزی داخلی به بیمارستان رفته و دوباره دزدیده شده!