سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
نسبت ما و "هویت شهری" چیست؟!
حجت الاسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طی سخنانی در نشست مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استانهای کشور، رهاشدگی را بزرگترین مشکل شهرهای کشور خواند و افزود: در شهرهای ما مدیریت واحد وجود ندارد و مدیران شهری تنها مدیر بخشی از آن هستند و برای حل مسائل پیش رو نگاه به مسائل شهری باید چندرشتهای باشد و در کنار آن نگاه فرارشتهای نیز به کار گرفته شود.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه نخبگان مختلف اقتصادی، ورزشی و فرهنگی شهر میتوانند در امور مختلف شهر نظر دهند، اظهار کرد: در مسائل فرهنگی و اجتماعی اگر بخواهیم کالبد و روح یک شهر را شناسایی کنیم، باید به گذشته شهر مراجعه کنیم، چون حلال مشکلات شهر گذشته و هویت شهر است.
حجت الاسلام لکزایی محرکهای شهری را شامل محرکهای معرفتی و شبه معرفتی و یا محرک های انگیزشی دانست و ادامه داد: شناسایی این محرکها در شناسایی قلب و مغز شهر کمک شایانی میکند.
وی با تاکید بر اینکه در امر فرهنگ باید نگاهمان رو به بالا باشد، یادآور شد: ابزارهای پیشرفت باید متنوع و اعم از ابزارهای نرم یعنی فرهنگ، نیمه نرم یعنی اقتصاد و سخت یعنی سیاسی و نظامی باشند.
حجت الاسلام لک زایی مسجد، مدرسه و خانواده را 3 نهاد مدنی تاثیرگذار شهری برشمرد و گفت: این نهادها در گذشته نیز تاثیر مهمی در انقلاب اسلامی داشت که کار مهم مجمع مشورتی کمیسیونهای فرهنگی میتواند حذف واگراییها و ایجاد همافزایی حول مساجد باشد و بودجه فرهنگی حول مساجد هزینه شود.[1]
*خوانش دقیق سخنان حجتالاسلام لکزایی پیرامون "هویت شهری" بر هر مدیری که درباره شهرها و مردم، مسئولیت مستقیم یا غیر مستقیم دارد یک ضرورت است.
پرداختن به هویت شهری و ایجاد فرایند جامعهپذیری در پیرامون آن سبب میشود تا مسیرهای پیشرفت یک کشور هموارتر شود و جامعه با ابتنا به هویت اصیل خود؛ اشتیاق بیشتری برای شنفتن منویات یک حکومت عادل اسلامی داشته باشد.
توجه به سه مؤلفه مسجد، مدرسه و خانواده نیز باید در صدر توجهات نسبت به مقوله هویت شهری باشد.
***
مردم به دلیل زلزله و مشکلات به سمت مشروب میروند!
اخیرا فردی به نام حسن موسوی چلک که از وی با عنوان رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران یاد شده، طی اظهاراتی که سایت روزنامه آرمان ملی آنها را منتشر کرد، گفته است:
"به عنوان یک مددکار اجتماعی که سالها در این حوزه مشغول به کار بودهام، میگویم که فشار روی مردم زیاد است، انواع بحرانهای سیاسی و اجتماعی داریم، سیل و زلزله و حوادث غیرمترقبه داریم، فشارهای فراوان اقتصادی و بیکاری و تورم داریم، با افزایش اختلالات روانی روبهرو هستیم، امید کم است و همه این عوامل مردم را به سمتی میکشاند که بخواهند برای فرار به سمت مشروبات الکلی بروند. این آمارها و مسمومیتهای ناشی از مصرف الکل اصلا دور از انتظار نیست."[2]
*ما قضاوت درباره اظهارات این فرد که میگوید مردم به دلیل رخدادهایی مثل مشکلات سیاسی، زلزله و... به سمت مشروبات الکلی میروند را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
گفتنیست، این فرد چند سال قبل نیز در آستانه ماه محرم طی اظهاراتی گفته بود: "پوشش ما چندان بانشاط نیست و بدیهی است در چنین شرایطی غم جایگزین شادی و نشاط خواهد شد."[3]
***
نظر رهبری درباره "کاهش تورم نقطه به نقطه"
در پدیدهای مبتلیبه در برخی دولتها؛ گاهی دیده میشود که برخی مسئولان در بیان دستاوردهای اقتصادی خود از عبارتی با عنوان "کاهش تورم نقطه به نقطه" یاد میکنند.
اما نظر مقام معظم رهبری در این باره چیست؟!
*باید دانست که مقام معظم رهبری در سال 94 و طی دیداری که با مقامات دولت وقت داشتند پیرامون تأکید مسئولان اقتصادی بر گزارهی "کاهش تورم نقطه به نقطه" فرمودند:
"تورّم نقطه به نقطه چیز مورد اعتنائی نیست، چیز مهمّی نیست؛ عمده همین تورّم سالیانه است."
ایشان همچنین تصریح کردند: ما جزو کشورهایی هستیم که تورّم دو رقمی داریم. ما بایستی برسیم به تورّم زیر ده. یعنی همّت باید این باشد؛ باید تلاش کنیم که به این برسیم.[4]
جدای از این، رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال خود با مقامات قوه قضائیه نیز تصریح کردند: آمارها مهمّند منتها باید نشان داده شود که خروجی این آمارها و این مطالبی که گفته شد چیست؛ آن مهم است. محصول نهایی مهم است که دست مردم چه میرسد.[5]
این دو گزاره مصرّح مقام معظم رهبری میتواند و البته باید نصبالعین مسئولانی باشد که قصد دارند درباره کارنامه و نتیجه اقداماتشان با مردم گفتوگو کنند.
نظر رهبر معظم انقلاب را که خواندیم. درباره مردم نیز بدانیم که آنها با واقعیتهای روزمره زندگی میکنند نه با دانستن چیز نامهمی به اسم کاهش تورم نقطه به نقطه و یا آمار و ارقام بدون مابهاِزای بیرونی!
***
1_ https://irna.ir/xjMRqc
2_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1059957
3_ mshrgh.ir/891450
4_ https://khl.ink/f/30598
5_ https://khl.ink/f/53222