ماهان شبکه ایرانیان

اعمال قیمت‌های‌ سلیقه‌ای‌ در بازار گوشت و مرغ/

گرانفروشی آنلاین‌ گوشت و مرغ

قیمت مرغ بسته‌بندی شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کیلویی ۱۱۵ تا ۱۳۰ هزار تومان است اما در سطح بازار از ۷۳ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

به گزارش مشرق، گوشت قرمز گوسفندی در حالی در فروشگاه‌های آنلاین بین 480 تا 520 هزار تومان به فروش می‌رسد که قیمت آن در میادین میوه و تره‌بار و همچنین خرده فروشی‌های قصابی پایین‌تر است. گوشت قرمز گوسفندی و گوساله و مرغ در بازار دستخوش تغییرات است و تقریبا این اقلام در سطح شهر قیمت ثابت ندارد.

بررسی میدانی خبرنگار ما نشان می‌دهد گوشت قرمز در بین قصابی‌های مرکز شهر مانند هفت تیر بین 390 تا 500 هزار تومان است. همچنین گوشت مرغ بین 73 تا 100 هزار تومان فروخته می‌شود. در گفت‌وگویی که با مراکز عرضه گوشت و مرغ داشتیم دلیل این موضوع را افزایش هزینه‌ها و همچنین اجاره بهای واحد تجاری عنوان کردند.

بررسی میدانی خبرنگار ما از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد یک کیلو گوشت ران گوساله بسته‌بندی شده بین 370 تا 390 هزار تومان فروخته می‌شود که با قیمت‌ قصابی‌ها تفاوت زیادی ندارد. اما در بخش مرغ شاهد تغییرات گسترده‌ای هستیم. قیمت مرغ بسته‌بندی شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کیلویی 115 تا 130 هزار تومان است اما در سطح بازار از 73 هزار تومان تا 100 هزار تومان فروخته می‌شود.

بازرگام فراموش شد!

در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، بازار گوشت و مرغ ناآرام شد. در آن زمان قرار بود ارز ترجیحی یا همان دلار 4200 تومانی از چرخه فعالیت اقتصادی کنار گذاشته شود.

به همین منظور سامانه بازرگام رونمایی و راه‌اندازی شد تا کالاها بدون واسطه و با قیمت ارزان‌تر به دست مصرف‌کنندگان برسد. در آن زمان جواد ساداتی‌نژاد وزیر وقت جهاد کشاورزی از این سامانه رونمایی کرد و وعده داد کالاها بدون واسطه و ارزان‌تر به دست مصرف‌کنندگان به خصوص دهک‌های پایین می‌رسد.

اما پس از این‌که دلار 4200 تومانی حذف شد این سامانه هم کنار گذاشته شد.

آنلاین‌های خاموش

اما سری به سایت‌های عرضه کننده اقلام خوراکی و کالاهای اساسی زدیم. در برخی از این سایت‌ها اتمام موجودی زده شده بود و اما قیمت به صورت سیاه سفید قابل نمایش بود.

بررسی سایت‌های آنلاین حاکی از بالاتر بودن قیمت در سطح بازار بود. در بررسی این موضوع مسئول یکی از این سایت‌ها به خبرنگار ما گفت بسته‌بندی و هزینه پاک کردن محصول بر قیمت نهایی افزوده شده اما باید توجه داشت این قیمت‌ها از سوی تولیدکننده درج می‌شود و این کالاها با سود اندک توسط فروشگاه‌های اینترنتی به فروش می‌رسد.

نظارت کمرنگ

به نظر می‌رسد وزارت جهاد کشاورزی ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات حکومتی نظارت کمرنگی در این زمینه دارند. برخی کارشناسان اقتصاد بازار معتقدند برای نظارت بیشتر همراهی شهروندان نیاز است. به این صورت که اگر تخلفی در زمینه گرانفروشی انجام می‌شود باید به اطلاع سازمان‌های نظارتی برسد و نباید یک‌طرفه قضاوت کرد که چرا نظارت ضعیف است. سامانه 124 برای شکایت از گرانفروشی معرفی شده است.

نکته قابل توجه دیگر اینجاست که مسئولان اتحادیه‌ها و اصناف معتقدند گرانفروشی با گرانی متفاوت است و اصناف واسط تولیدکننده و مصرف‌کننده هستند و قیمت اغلب کالاها از سوی تولیدکننده افزایش می‌یابد.

بررسی خبرنگار جام جم اما نشان می‌دهد برخی واحدهای صنفی به دلیل افزایش هزینه اجاره و دستمزد کارگران اقدام به گرانفروشی می‌کنند که این موضوع باید در بخش بازرسی اتاق اصناف روشن شود.

برخی فعالان بازار هم این افزایش قیمت را موقتی دانستند و می‌گویند تقاضا در اعیاد قربان تا غدیر افزایش یافته و تا 10 روز دیگر این رقم روند نزولی را طی می‌کند.

از سایر محصولات چه خبر؟

روغن جزو اقلام اساسی است که در فروشگاه‌ها با کمترین تخفیف عرضه می‌شود. البته گفتنی است روغن جامد 5 کیلویی همچنان با قیمت سال گذشته به مبلغ 365 هزار تومان قابل خرید است.

از سوی دیگر در چند ماه اخیر شکر در بازار کمیاب شده و در این هفته این وضعیت برای قند نیز محسوس بود. قیمت این دو کالای اساسی نیز نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته و هر کیلو شکر از 33 هزار تومان (دو هفته گذشته) به 35 هزار تومان در هفته جاری و نرخ یک کیلو قند از 35 هزار تومان (هفته گذشته) به 39 هزار و 900 تومان رسیده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان