ویژه‌های مشرق؛

شورش زن، زندگی، آزادی تمام شد، حالا نوبت انتخابات است! / روزنامه اصلاح‌طلب: روسیه را رها کن، فقط آمریکا

دیپلمات دوران پهلوی: ایران با آمریکا هرگز چالشی نداشته و باید مشکلات قدیمی را فراموش کنند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز یکشنبه یکم مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد کهپیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد، پیشنهاد مذاکره با امریکا و تغییرات جدید در طرح کالابرگ الکترونیک در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

هر چه به زمان انتخابات نزدیک می‌شویم تئورسین‌های جنناح اصلاح‌طلب که در دوران آشوب دستور به تحریم اجتماعی داده بودند به خط شده تا ستادهای انتخاباتی جناح چپ را فعال‌تر کنند.

روزنامه آرمان ملی که اغلب مواضع خانواده هاشمی را پوشش می‌دهد به نقل از محمدرضا تاجیک نوشته است:

قومیت‌ها، جنسیت‌ها و گرایش‌های سیاسی گوناگون با محوریت شعار زن، زندگی، آزادی از سال گذشته دست به شورش و اعتراض زده‌اند. در این جنبش(آشوب) بدن‌ها تبدیل به زبان شدند و زن و مرد فارغ از جنسیت با زبان بدن به جای زبان سر سخن می‌گویند. روندهای کنونی جامعه، آینده روشنی را ترسیم نمی‌کند و باید منتظر تمرکز بیشتر در حاکمیت باشیم.

منظور تاجیک از تمرکز روی حاکمیت همان انتخابات است، این فعلی سیاسی گفته است:

اصحاب قدرت به این نکته پی برده‌اند که اگر به تسخیر مواضع توسط این سوژه تن بدهند هر مواضعی که از دست می‌رود آخرین نخواهد بود و پس از آن مواضع دیگری نیز به ناچار تسخیر خواهد شد. به همین دلیل نیز با نوعی جنگ مواضع مواجه هستیم. در چنین شرایطی نه تنها براساس هنجارها و بلکه بیشتر برای کنترل فتح یک موضع که به فتح موضع بعدی منجر نشود. رویکردی که ساختار قدرت در چنین شرایطی در پیش می‌گیرد نوعی تلاش برای استمرار است. به تعبیر گیدنزی در چنین شرایطی ساختار قدرت با احساس این مواجه است که امنیت هستی شناختی و وجودی با سوال مواجه شده است. در چنین شرایطی سوال مهم این است که در تئاتر مواجهه‌ای که شکل گرفته آیا مواجهه‌ای که ساختار قدرت در پیش گرفته تا بتواند موضع فتح شده را دوباره تسخیر کند به نتیجه خواهد رسید یا خیر؟ من فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی رخ بدهد. احتمال به دست آوردن مواضع فتح شده با اعمال چنین تکنولوژی قدرتی در حال صورت گرفتن است ممکن نیست. به همین دلیل نیز ساختار قدرت باید در تکنولوژی قدرتی که مورد استفاده قرار می‌دهد باید تجدیدنظر کند.

شورش زن، زندگی، آزادی تمام شد، حالا نوبت انتخابات است! / روزنامه اصلاح‌طلب: روسیه را رها کن، فقط آمریکا

روزنامه هم‌میهن نیز یک‌دست سازی قدرت را بهانه حضور در انتخابات دانسته و به نقل از عباس عبدی می‌نویسد:

کلیت ساختار یکدست شده است و پاسخگوی مسائل است، چیزی که در گذشته و در زمان خاتمی و روحانی وجود نداشت و در واقع ممکن بود که ساختار را دو قسمت کنند و مسئولیت را از روی دوش بخش حاکم بردارند و روی دوش بخش دولت بیندازند. الان دیگر نمی‌توان این کار را انجام داد و شکاف قدرت و مسئولیت در سطح کلان برداشته شده و تمام مسئولیت متوجه تمام قدرت است و تجزیه‌پذیر نیست و خودشان هم چنین ادعایی نمی‌توانند داشته باشند ولی در سطح خرد کماکان وجود دارد که این به خاطر منافعی است که عده‌ای می‌برند و حاضر نیستند این شکاف را از بین ببرند.

شورش زن، زندگی، آزادی تمام شد، حالا نوبت انتخابات است! / روزنامه اصلاح‌طلب: روسیه را رها کن، فقط آمریکا

بررسی راهبردهای تئورسین‌های جناح چپ نشان می‌دهد که اصلاح طلبان رادیکال با طرح این مطالب می کوشند تا به تهییج و تشجیع معترضان پرداخته و ضمن جهت دهی به اعتراضات متزلزل بودن نظام را بازنمایی کنند، افرادی چون تاجیک، حجاریان و عبدی تلاش دارد تا ضمن ضعیف تعریف کردن حاکمیت به تزریق روحیه به جبهه برانداز پرداخته و شکل از انسجام در این طیف برای تولید فشار سیاسی را سامان دهی کند اظهارات اصلاح‌طلبان ساختاری از سوی دیگر یک عملیات روانی علیه وفاداران انقلاب اسلامی به منظور ایجاد تزلزل در روحیه ها نیز محسوب شده و از جانب دیگر تلاش برای برانگیختن نیروهای انقلابی و شکل دهی به فضای دوقطبی و تولید فشار به حاکمیت را نشانه رفته است!

دوای درد ما فقط آمریکا است!

آغاز «گفت‌وگوی سیاسی و همه‌جانبه با امریکا» مناسب‌ترین راه باقی‌ مانده است.»این عباراتی است که علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشور در دولت دهم و رییس سازمان انرژی اتمی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم و یکی از معماران اصلی برجام آنها را کنار هم قرار می‌دهد تا از یک حقیقت و یک ضرورت کلیدی رمزگشایی کند.

گفتگوی معاون روحانی مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است؛ روزنامه اعتماد در یادداشتی با ادبیاتی واداده به نقل از یکی از دیپلمات‌های سابق در دوران رژیم پهلوی نوشته است:

خوشبختانه ایران در عرصه منطقه سیاست تنش‌زدایی را آغاز کرده است؛ از سرگیری روابط ایران و عربستان بخشی از این تلاش‌هاست؛ این تلاش‌ها باید در عرصه بین‌المللی هم ادامه داشته باشد تا منافع ایران به صورت حداکثری محقق شود. ایران و امریکا هرگز با هم مستقیما چالشی نداشته‌اند و همواره بر سر موضوعات حاشیه‌ای و ثالث به چالش رسیده‌اند. حرف این نیست که همه مشکلات فراموش شود، بلکه مانند بسیاری از کشورها می‌توان در عین رقابت و انتقاد از غرب، پروژه‌هایی برای گفت‌وگو تدارک دید. صحبت‌های علی‌اکبر صالحی می‌تواند آغازی برای دستیابی به یک پایان باشد. آغازی برای گفت‌وگو برای پایان دادن به تنازع میان ایران و امریکا.

شورش زن، زندگی، آزادی تمام شد، حالا نوبت انتخابات است! / روزنامه اصلاح‌طلب: روسیه را رها کن، فقط آمریکا

روزنامه شرق نیز نوشته است:

امروز نباید منتظر ظهور قطب‌های جدید باشیم؛ بلکه هر قدرت بزرگ و مؤثری می‌تواند در بخشی خاص ظهور و بروز داشته باشد، روسیه در هیچ حوزه‌ای توان رقابت ندارد، جز آنچه آن را توازن راهبردی می‌خواند و هدفش آن است که مانند آمریکا دنیا را چندین‌بار نابود کند! متأسفم که وقتی اسرائیل اعلام می‌کند ایران در آستانه سلاح هسته‌ای است، خوشحال می‌شویم. می‌خواهد تصویری از ما درست کند، ما هم سرمان را می‌کنیم داخل قاب و می‌گوییم از ما عکس بگیر!

شورش زن، زندگی، آزادی تمام شد، حالا نوبت انتخابات است! / روزنامه اصلاح‌طلب: روسیه را رها کن، فقط آمریکا

برخی رسانه های اصلاح طلب در مطالب مختلفی تلاش دارند تا مساله روس ستیزی را به عموم جامعه ایران تعمیم داده و پیشنهاداتی را به دولت رئیسی برای رفع اتهام از خود برای روس پرستی خود، طرح و بیان کنند. این رسانه‌ها با بیان این موضوع در سیاست خارجی که بنیان خیلی از سیاست‌های کشور است، باید به سمت سیاست متعادل پیش برویم و باید حتما روابط‌مان با کشورهای مختلف براساس منافع ملی باشد و نه غیر از آن. از نگاه این رسانه‌ها هیچ‌دلیلی ندارد که در سوریه حضور داشته باشیم یا در عراق نقش‌آفرینی کنیم، کافی است با آمریکا هماهنگ شویم تا همه مشکلات منطقه خودبه خود حل شود!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان